Σχόλια 18/2/2014

0
poylios 4
Δεν λέω για 100 αλλά ποιος δεν διαθέτει 2 εκατομμύρια για εγγύηση να μη πάει φυλακή;
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Συνάντηση συνδυασμού Πούλιου
 Τα είπαν την Παρασκευή το βράδυ οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Πούλιου. Μάλλον τα είπαν οι σύμβουλοι μεταξύ τους και όλοι μαζί άκουσαν τον Πούλιο που έκανε αναφορά στη στρατηγική που θα πρέπει ν’ ακολουθήσουν όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά κατά τη διάρκεια των εκλογών.
Στη συγκέντρωση στο Νατάσα ήταν παρόντες οι περισσότεροι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι μάλιστα εξεδήλωναν την αισιοδοξία τους πως αυτή τη φορά η νίκη θα είναι του συνδυασμού. Υπήρχαν βέβαια και οι παλιοί οι οποίοι ζητούσαν αγώνα μεν, αυτοσυγκράτηση δε.
Τώρα ως προς την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων, πληροφορηθήκαμε ότι αυτό θα γίνει επίσημα τέλος Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει κανέναν υποψήφιο σύμβουλο ν’ αρχίσει τον δικό του προσωπικό αγώνα για το μάζεμα των σταυρών.
«Ε»


 
Θα ψηφίσουμε δημάρχους, όχι για νέα κυβέρνηση
 Απαραίτητη διευκρίνιση προς όλους. Τόσο προς τους υποψήφιους δημάρχους όσο και τα όποια κόμματα τους υποστηρίζουν. Λοιπόν, στις προσεχείς εκλογές καλούμαστε όλοι να ψηφίσουμε α) για τον δήμαρχο της επιλογής μας να διοικήσει το δήμο που ανήκουμε, β) για τον Περιφερειάρχη που θα έχει την ευθύνη της Περιφέρειας (που σημειωτέον είναι πολύ σοβαρή και μεγάλη ευθύνη αυτή) και γ) για να εκλέξουμε τους Έλληνες ευρωβουλευτές για το επόμενο ευρωκοινοβούλιο.
Τρεις εκλογές μαζί για τοπική, περιφερειακή και ευρωπαϊκή ψήφο. Πουθενά δεν αναφέρεται και δεν υπάρχει ότι θα ψηφίσουμε για να εκλέξουμε νέα κυβέρνηση!
Ήρεμα λοιπόν και ψυχραιμία. Η κυβέρνηση θα είναι ίδια και μετά τις εκλογές…
«Ε»


 
Στους 39 οι νεκροί από τη γρίπη!
 «Θερίζει» η γρίπη στην Ελλάδα με τους νεκρούς να έχουν φτάσει ήδη τους 39 και οι νοσηλευόμενοι, σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), τους 59. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε σοβαρή κατάσταση, σε ΜΕΘ, 143 άτομα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα σοβαρά αυτά περιστατικά αφορούν άτομα που δεν εμβολιάστηκαν παρά το ότι ανήκαν στις ομάδες υψηλού κινδύνου!


 
 Μόνον αρνούνται οι εκπαιδευτικοί
 Δημοσιεύουμε σήμερα μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα άποψη του Ιωάννη Γκεβρέκη, επίτιμου Δασάρχη Ξάνθης, με θέμα την Αξιολόγηση των Υπαλλήλων του Δημοσίου.
Υπάρχει μια δεδομένη άρνηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, που καλύπτονται πίσω από διάφορες προφάσεις, για να μην αξιολογούνται. Πρωτοστατούν δε σ’ αυτήν την άρνηση οι Εκπαιδευτικοί σθεναρά, απειλούν με απεργίες και δεν θέλουν όχι μόνον την αξιολόγηση αλλά και την αυτοαξιολόγηση. Και ρωτάνε οι απλοί άνθρωποι, οι γονείς των μαθητών: Γιατί δεν την θέλουν την αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί; Τι φοβούνται; Ο ίδιοι γιατί δεν το ζητούν από μόνοι τους για να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι; Δεν γνωρίζουν τάχα πως όλα στη ζωή υφίστανται μια αξιολόγηση; Και πριν διαμαρτυρηθούν οι Εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο γράφων αξιολογείται καθημερινά. Αυτοί γιατί κρύβονται;
«Ε»


 
Η πρώτη συγκέντρωση Τσιακίρογλου
 Συνάντηση είχαν τη Δευτέρα το βράδυ στο ξενοδοχείο ΟΡΦΕΑΣ οι πρώτοι 40 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Σωτήρη Τσιακίρογλου. Στους συγκεντρωμένους μίλησε για λίγο ο υποψήφιος δήμαρχος, έγινε η αλληλογνωριμία μεταξύ τους, ενημερώθηκαν για τις Αρχές και τις Θέσεις του συνδυασμού, τους ενημέρωσε ότι σύντομα με τη συνεργασία όλων θα καταρτισθεί το πρόγραμμα του συνδυασμού που θα τεθεί στην κρίση των δημοτών Ξάνθης και Σταυρούπολης.
Ακολούθως έγινε μια χαλαρή συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων, ενώ κλείνοντας ο υποψήφιος δήμαρχος Σωτ. Τσιακίρογλου τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και τους κάλεσε σε αγώνα για την ανανέωση και εκσυγχρονισμό στο δήμο από τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα όπως είναι όλα τα μέλη του συνδυασμού. Στην ίδια συγκέντρωση έγινε γνωστό και το όνομα του Συνδυασμού που είναι το «Ενωτική Δημοτική Πρωτοβουλία Ξάνθης –Σταυρούπολης».
«Ε»


 
Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες
 Συμπολίτευση και αντιπολίτευση (ΝΔ+ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) συμφωνούν λοιπόν ότι έχουμε υποφορολόγηση στη χώρα μας. Το είπε εξάλλου πρόσφατα ο καθηγητής οικονομίας κύριος Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έτσι συμφωνεί με τον Στουρνάρα της κυβέρνησης.
Αγαστή συμφωνία και μπράβο τους. Είτε με τους μεν σήμερα, είτε με τους άλλους αύριο, μας λένε λοιπόν και οι δύο, ότι θα μας φορολογήσουν κι άλλο και μάλιστα με αυξημένο συντελεστή κατά 6 τοις εκατό πιο πάνω από ότι μας φορολογούν σήμερα!
Οι άνθρωποι τα έχουν χάσει ή έχουν μπερδευτεί. Ας πάρουν πρώτα τους φόρους απ’ όλους αυτούς που φοροδιαφεύγουν συστηματικά (γιατί δεν το κάνουν χρόνια τώρα) και τότε θα δουν ότι δεν χρειάζεται ν’ αυξήσουν το ποσοστό φορολόγησης.
Γιατί, σήμερα πληρώνουν ΜΟΝΟ αυτοί που είναι στην τσιμπίδα τους και κανένας άλλος. Και αν αυξήσουν το ποσοστό φορολόγησης, πάλι οι ίδιοι θα πληρώσουν. Γι’αυτό πριν εξοντωθούν τα σημερινά υποζύγια, ας φροντίσει η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, Στουρνάρας και Σταθάκης μαζί, να βρουν τρόπο να φορολογηθούν όσοι συστηματικά και χρόνια τώρα φοροδιαφεύγουν. Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες.
«Ε»


 
 Έφυγε ο Πασχάλης Δήμου
 Κηδεύτηκε το Σάββατο ένας παλιός Ξανθιώτης, ο Πασχάλης Δήμου, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 78 χρόνων.
Ο Πασχάλης Δήμου υπήρξε ποτοποιός με ιστορία και προσφορά στον τόπο. Δημιούργησε το γνωστό και ποιοτικό ούζο Ν.2 το οποίο συνεχίζει να υπάρχει μέχρι σήμερα. Την ποτοποιία Δήμου συνεχίζουν εδώ και χρόνια τα δυο του αγόρια.
Τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του.


 
 Καιρό είχαμε να τους ακούσουμε και δαύτους
 Και πάνω που είχαμε καιρό να ακούσουμε για την Χρυσή Αυγή, τα μέλη του κόμματος που κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης διαδίδουν και με δελτίο τύπου πως δέχτηκαν επίθεση το πρωί του Σαββάτου στα γραφεία. Μια επίθεση που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από τις αστυνομικές αρχές!
Γ.Τ.


 
Μπήκαν στην πόλη τα τρακτέρ
 Είδαν και απόειδαν οι αγρότες της ΑΜ-Θ και μπήκαν μέσα στις πόλεις με τα τρακτέρ τους με σκοπό να γνωστοποιήσουν στο κόσμο τα αιτήματα τους. Κύριο πρόβλημα η ευλογιά, η οποία έχει “γονατίσει” τους κτηνοτρόφους της περιοχής που είτε έχουν χάσει το κοπάδι τους είτε αναγκάζονται να το ταΐσουν εντός των σταυλικών εγκαταστάσεων εξαιτίας της καραντίνας. Μέσα στα παράδοξα της υπόθεσης είναι και η αποζημίωση των σφραγιασθέντων ζώων, η οποία είναι άλλη για όσα «θυσιάστηκαν» το 2013 και άλλη για το 2014. Έτσι, τα πρόβατα που σφάχτηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 αξίζουν 80 ευρώ, ενώ όσα σφάχτηκαν από τη 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά 120 ευρώ. Τι να πει κάνεις…άβυσσος η ψυχή των υπουργών!
Γ.Τ.


 
Όπου γάμος και χαρά…
 Οι εκλογές έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους. Οι υποψήφιοι πολιτικοί διακοσμούν σαν γλάστρες εκδηλώσεις, ημερίδες, συλλαλητήρια, πορείες. «Σκύβουν» στα προβλήματα των ψηφοφόρων και φωνάζουν για τα αιτήματα τους. Αιτήματα που μέχρι τον Νοέμβριο έμεναν στο συρτάρι για μια δύσκολη στιγμή. Και η δύσκολη στιγμή ήρθε. Και οι πολιτικοί βάλανε τα κουστουμάκια τους και βγήκανε στην γύρα. Μιλάνε με πολίτες και τάζουν λαγούς με πετραχήλια, για άλλη μια φορά. Ας ελπίσουμε αυτή την φορά να κάνουνε τουλάχιστον το 1/10 όσων υπόσχονται…
Γ.Τ.


 
 Επίθεση στο Ναζήρ Χασάν
 Την έντονη δυσαρέσκεια του υποψήφιου δημάρχου του δήμου Μύκης Τζεμήλ Καπζά προκάλεσε η επίθεση που δέχθηκε ο π. κοινοτάρχης της Κοινότητας Θερμών Ναζήρ Χασαν στο καφενείο των Άνω Θερμών. Όπως μαθαίνουμε από σχετική ανακοίνωση, την Κυριακή το βράδυ δύο θρησκευτικοί λειτουργοί παρενέβησαν στην έντονη αντιπαράθεση μεταξύ δυο πολιτικών αντιπάλων και επιτέθηκαν πρώτα φραστικά στον κ. Ναζήρ και στη συνέχεια με καρέκλες και μπουκάλια. «Όποια κι αν είναι η αιτία, σε κάθε άσχημη συζήτηση και λογομαχία, οι θρησκευτικοί λειτουργοί οφείλουν να παίρνουν πρωτοβουλία και να λειτουργούν συμβιβαστικά. Μια τέτοια όμως συμπεριφορά προκαλεί δυσαρέσκεια και πολλά ερωτηματικά», δηλώνει μεταξύ άλλων ο κ. Καπζά που καλεί όλους τους πολιτικά αντιπαρατιθέμενους να εκφράσουν και αυτοί την καταδίκη τους για να εκλείψουν τέτοιου είδους περιστατικά.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ποιος βρωμίζει; Χρόνια τώρα παρακολουθώ όπως κι εσείς βέβαια τις φιλότιμες και αξιέπαινες …