Σχόλια 14/2/2014

0
Στο 28% η ανεργία τον Νοέμβριο! Πάντα μπορούμε και καλύτερα, μοναδικό μας όριο ο γαλανός μας ουρανός…


 
 
Ζλάτκος –Γαλανόπουλος λένε όχι
 Αρνητικοί είναι στο να εμπλακούν στα δημοτικά πράγματα του δήμου Αβδήρων οι Νίκος Ζλάτκος και Δημ. Γαλανόπουλος. Μάλιστα έχουν δηλώσει ότι δεν προτίθενται όχι μόνο να ηγηθούν συνδυασμού αλλά ούτε να είναι απλοί υποψήφιοι.
Έτσι, ότι διαφορετικό διαρρέεται είναι απλή εικασία ή εξυπηρετεί κάποια σκοπιμότητα. Μάλιστα το παιχνίδι στο Δήμο Αβδήρων θα παιχθεί μεταξύ Τσολακίδη και Τσιτιρίδη χωρίς καμία άλλη υποψηφιότητα να έχει τη δυναμική της διεμβόλισης κι εδώ εννοούμε τον Καλιαμπάκα του ΣΥΡΙΖΑ. ΚΚΕ και Αντωνιάδης είναι αδύναμοι στην περιοχή και δεν μπορούν να οικοδομήσουν κάποια ικανοποιητική παρουσία.
«Ε»


 
Μια από τα ίδια στη ΣΕΚΑΠ;
 Φαίνεται λοιπόν πως δύσκολα κάποια πράγματα θ’ αλλάξουν στις τακτικές των συνδικαλιστών. Η σημερινή εικόνα αποβιομηχάνισης της περιοχής μας δεν προβληματίζει δεόντως κάποιους συνδικαλιστές που ευτυχώς συνεχίζουν να έχουν εργασία.
Κι αντί της προσπάθειας διασφάλισης αυτής σε συνεργασία με τους εργοδότες, παρατηρούμε ότι δημιουργείται μια κόντρα μεταξύ τους που σίγουρα δεν προμηνύει αίσιο τέλος.
Δεν έχουμε την πρόθεση να πούμε εμείς τι θα πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι και πως θα αντιδράσουν. Όμως η όποια αντίδρασή τους θα πρέπει να είναι προϊόν σοβαρής συζήτησης. Διότι κάθε απόφαση αφορά κυρίως αυτούς και τις οικογένειές τους, όμως έχει και μεγάλο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Η οποία το έχει δηλώσει, επιθυμεί να λειτουργούν οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι να έχουν δουλειά και όλοι να ζούνε χωρίς αμφιβολία για το αύριο.
Οι παραπάνω προβληματισμοί αφορούν και τους εργαζόμενους στη ΣΕΚΑΠ. Οι οποίοι δείχνουν μια σκληρή στάση έναντι των αποφάσεων της διοίκησης για αναδιάρθρωση της βιομηχανίας μέσω της αναδιάταξης του ανθρώπινου δυναμικού.
Το είπαμε και πρόσφατα. Απόψεις όπως «ή όλοι ή κανένας» δεν θα πρέπει να έχουν θέση στις όποιες διαπραγματεύσεις.
«Ε»


 
Βγαίνουν ονόματα
 Σιγά –σιγά και με δόσεις δίνονται στη δημοσιότητα ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από διάφορους συνδυασμούς. Ήδη το έχουν πράξει οι Δημαρχόπουλος, Καμαρίδης, Μπένης, Πούλιος και αναμένεται να το πράξουν και οι υπόλοιποι.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως εντός της εβδομάδας ο Τσιακίρογλου θα δώσει τα πρώτα 30-35 ονόματα υποψηφίων συμβούλων μαζί με τη Διακήρυξη Θέσεων και Αρχών του συνδυασμού του, ενώ θα ετοιμαστεί και το γραφείο στην Ηρώων που θα στελεχωθεί από έμπειρα άτομα που γνωρίζουν από εκλογές.
Η μάχη πλέον ξεκινάει, τα στρατόπεδα ετοιμάζονται, οι νικητές στα χέρια του λαού της Ξάνθης.
«Ε»


 
Οι Μεγάλοι της Ιστορίας
 Κάποιους που έκαναν μεγάλους πολέμους και αιματοκύλισαν τον κόσμο η ΙΣΤΟΡΙΑ τους έδωσε την προσωνυμία «ΜΕΓΑΣ».
VEN. KAR.


 
Μεγάλος αδερφός σε όλους τους
 Θα μας τρελάνουν εντελώς εκεί στο υπουργείο Οικονομικών, θα εφαρμόζουν λένε – τρομάρα τους – το αμερικάνικο μοντέλο στον έλεγχο των φορολογούμενων. Θα συγκεντρώνει λέει το υπουργείο από παντού οικονομικά δεδομένα και στη συνέχεια θα διαμορφώνει το οικονομικό και καταναλωτικό προφίλ κάθε φορολογούμενου. Στοιχεία για τραπεζικές καταθέσεις, πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, δαπάνες για ρεύμα, νερό, κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ασφαλιστικά συμβόλαια, ιατρικές πράξεις, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων και μία σειρά άλλες δαπάνες θα διασταυρώνονται προκειμένου να εντοπιστούν εστίες φοροδιαφυγής και να επιβάλλονται πρόστιμα.
Και εντάξει, ας πούμε ότι είναι σωστό να ελέγχονται όλοι οι φορολογούμενοι. Δεν μπορεί κάποιος να έχει δηλωμένο εισόδημα 10.000 ευρώ και να έχει δαπάνες σε κάρτες, ΔΕΚΟ, ιδιωτικά σχολεία, 20.000 €. Αυτό σημαίνει ότι φοροδιαφεύγει. Όμως η απορία που έχει ο κάθε απλός πολίτης είναι, πώς αλήθεια θα επεξεργαστεί το υπουργείο όλον αυτόν τον όγκο των δεδομένων; Όταν εδώ και τρία χρόνια έχει στοιχεία στα χέρια του με καταθέσεις μερικών εκατοντάδων ατόμων (λίστα Λαγκάρντ κ.α.) και δεν έχει καταφέρει παρά μόνο να ελέγξει 20-25 άτομα. Πώς άραγε θα καταφέρει αυτό το θαύμα με εκατομμύρια ανθρώπους;


 
Η ψήφος των μεταναστών
 Σοβαρή κριτική ασκούν στην κυβέρνηση αριστεροί κύκλοι, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την διάταξη που έφερε το υπουργείο Εσωτερικών με την οποία στερείται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε νόμιμους μετανάστες.
«Ξεχνούν» βέβαια ορισμένοι ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο που έδινε αυτό το δικαίωμα στους μετανάστες. Και όσο κι αν διαφωνούν κάποιοι, η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση αυτή νομοθετώντας ανάλογα.
Εκτός αν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση υποχρεούται μόνο επιλεκτικά να εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΣτΕ, (π.χ. σε περιπτώσεις που πρέπει να επιστραφούν χρήματα σε δημοσίους υπαλλήλους) και να αγνοεί επιλεκτικά κάποιες άλλες αποφάσεις που δεν αρέσουν…


 
Ημέρα των ερωτευμένων ή απλά 14 Φεβρουαρίου;
 Αφορμή για «ζουζουνιές» αλλά και για καυγάδες η σημερινή μέρα καθώς το ημερολόγιο έφτασε σε μια από τις πιο εμπορικές γιορτές του χρόνου, η οποία μάλιστα έχει διχάσει τους ανθρώπους. Από την μια είναι αυτοί που αρνούνται να γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο, καθώς έχουν την πεποίθηση ότι όταν είσαι ερωτευμένος γιορτάζεις κάθε μέρα και δεν περιμένεις τις 14 Φεβρουαρίου να στο θυμίσει. Από την άλλη είναι αυτοί που από μέρες οργανώνουν το πρόγραμμα της μέρας. Γλυκά, λουλούδια, δώρα, δείπνα επιστρατεύονται από τα ζευγαράκια που θέλουν να γιορτάσουν τον έρωτα τους. Την ίδια ώρα, πολλές βιτρίνες αναγγέλλουν την γιορτή στρίβοντας το μαχαίρι στην πληγή όσων δεν έχουν βρει ακόμη το ταίρι τους. Βέβαια, δεν είναι λίγα και τα μαγαζιά που οργανώνουν «anti-valentine party» για όσους δηλώνουν ελεύθεροι. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε εμείς σας ευχόμαστε να έχετε ένα όμορφο βράδυ Παρασκευής!
Γ.Τ.


 
Ποιος «αγκαλιάστηκε» με την κολώνα;
 Με κολώνα επί της οδού Χατζησταύρου «αγκαλιάστηκε» οδηγός κατά τις πρώτες πρωινές ώρες την Πέμπτη. Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, η οποία τους ενημέρωσε ότι τα συνεργεία βρίσκονται στην Σταυρούπολη και θα επιμεληθούν του προβλήματος το πρωί της επόμενης ημέρας (σ.σ. σήμερα). Ας ελπίσουμε να τηρήσουν την υπόσχεσή τους πριν πέσει στο κεφάλι κανενός!
Γ.Τ.


 
Σταθεροποιούν τη Σαρία
 Αιφνιδιαστική ήταν αναμφίβολα η απόφαση του υπουργού Παιδείας να προχωρήσει σε εντολή καταγραφής του ιερού ισλαμικού νόμου που εφαρμόζεται στη Θράκη, κι ας λέει ότι –τάχα- το ζητούσαν οι μουφτήδες. Οι μουφτήδες, που ο καθένας τους μετρά χρόνια και χρόνια στη θέση, γιατί ποτέ δεν είχαν ξαναεκφράσει ανάλογη πρόθεση. Δε λέμε ότι είναι αρνητική εξέλιξη, αλλά οπωσδήποτε απομακρύνει από τη συζήτηση που γίνεται τα τελευταία χρόνια (εντονότερα παλαιότερα) για την κατάργηση της Σαρία, η οποία έχει υποστηριχτεί και από αρκετές πολιτικές προσωπικότητες. Περιττό να αναρωτηθούμε βέβαια αν ερωτήθηκε η ίδια η μειονότητα. Περιττό επίσης να αναζητήσουμε τα κριτήρια με τα οποία επιλέγησαν αυτά τα μέλη στην επιτροπή και μόνο αυτά. Το «Ε» θα επανέλθει στο θέμα με απόψεις και κρίσεις από την τοπική κοινωνία, νομικούς κύκλους, ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, αλλά και με εκφραστές των θέσεων της μειονότητας.
Ε.Δ.


 
Ταλαιπωρία από τα ΕΛΤΑ
 Είναι απίστευτο πόσο καθυστερούν και ταλαιπωρούν τα ΕΛΤΑ. Ο ταχυδρόμος όχι μόνο δεν χτυπά δυο φορές αλλά κάνει να φέρει ένα γράμμα και τρεις βδομάδες μη σου πω!!! Κι όταν πρόκειται για ένα απλό γράμμα με ευχές κ.λ.π. πάει στο καλό…Όταν πρόκειται για χρήσιμα έγγραφα απ’ τα οποία εξαρτάται η δουλειά σου και δυσκολεύεται η καθημερινότητά σου τότε ναι είναι πρόβλημα. Κι αυτό πρέπει να το δουν στα ΕΛΤΑ. Δεν μπορεί να καλύπτονται πάντα πίσω από την έλλειψη προσωπικού. Ο κόσμος δεν φταίει σε τίποτε να ταλαιπωρείται…Διαφορετικά ας μας το πουν να απευθυνθούμε αλλού σε ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών ας πούμε…
Μ.Ξ.


 
Νέα για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων
 Συνάντηση με τον υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλο είχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Ξάνθης Αθανάσιος Λουκμακιάς χθες στην Αθήνα. Το θέμα τι άλλο; Οι αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από την ευλογιά. Το θετικό που αποκόμισε είναι ότι θα δοθεί τελικά η διαφορά των 3.5 ευρώ ανά ζώο για τις ζωοτροφές και έτσι συνολικά η αποζημίωση θα είναι 10 ευρώ ανά ζώο(δόθηκαν τα 6.50 ευρώ.). Η διαφορά θα δοθεί τις επόμενες 40 μέρες ενώ ο κ. Χαρακόπουλος σε μια κίνηση απλοχεριάς ανέβασε στα 140 ευρώ από 120 ευρώ για τα ζώα που θανατώθηκε όχι όμως και προσαυξανόμενο με 50% γι’ αυτούς που θέλουν να τα αντικαταστήσουν όπως ζητούσαν οι κτηνοτρόφοι. Όλα αυτά ισχύουν βέβαια από τον Γενάρη του 2014 και όχι από το 2013. Γι αυτό και οι κτηνοτρόφοι δεν είναι ικανοποιημένοι γιατί οι περισσότερες απώλειες σε ζώα έγιναν στο τέλος του 2013.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…