Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 1η Γιορτή Μουσικών Σχολείων στον τόπο του Μάνου Χατζιδάκι

1η Γιορτή Μουσικών Σχολείων στον τόπο του Μάνου Χατζιδάκι

0
manos-xatzidakis-1
 

Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης ζητά την ισότιμή συμμετοχή και των υπόλοιπων σχολείων του Νομού

 
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης καλεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων – Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων – της Ξάνθης να συμμετάσχουν ισότιμα στη διοργάνωση της 1ης Γιορτής Μουσικών Σχολείων στον τόπο του Μάνου Χατζιδάκι, που θα πραγματοποιηθεί στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης στο διάστημα από 28 έως 30 Απριλίου 2014.
«Η Γιορτή θα είναι αφιερωμένη στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη μας, και θα περιλαμβάνει: ποικίλες συναυλίες από τα συμμετέχοντα Μουσικά Σχολεία, καθώς και τη μεγάλη τελική συναυλία πάνω σε έργα του Μάνου Χατζιδάκι με συμμετοχή όλων των μουσικών σχολείων και υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κηπουργού. Τη συναυλία αυτή θα προετοιμάσουν μέσα από ανοικτές πρόβες ο συνθέτης Νίκος Κηπουργός και η Σχολική Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Παναγιώτα Τηγανούρια. Επίσης από διακεκριμένους μουσικούς και μουσικολόγους θα δοθούν διαλέξεις γύρω από τη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι, με ελεύθερη πρόσβαση και για το ευρύ κοινό. Είναι μια πρωτοβουλία που στηρίζεται στα πολιτιστικά αγαθά που μας άφησαν παρακαταθήκη οι παλαιότεροι σπουδαίοι δημιουργοί και φιλοδοξεί να προσφέρει αισθητική απόλαυση, πνευματική ανάταση και αισιοδοξία σε όλους μας και ιδιαίτερα στα παιδιά μας» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σταύρος Κοκκινίδης.
Ο ίδιος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι μέσω αυτής της κίνησης οι μαθητές των σχολείων της Ξάνθης θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν φιλίες με συμμαθητές τους από άλλα σχολεία της πόλης μας αλλά και όλης της Ελλάδας και κυρίως θα εδραιώσουν την πεποίθηση πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο, αρκεί όλοι μας να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Επιπλέον θα αναπτυχθούν πολύτιμες σχέσεις, θα τονωθεί ο κοινωνικός ιστός και θα ανοίξει ο δρόμος για επόμενα εγχειρήματα.
«Από τη διοργάνωση αυτή θα προκύψουν βέβαια και κάποια σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή μας συνολικά, καθώς θα αναδειχθεί ως πολιτιστικό ορόσημο αλλά και ως θελκτικός τουριστικός προορισμός. Η τουριστική της κίνηση θα αυξηθεί όχι μόνο κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, αλλά και μακροπρόθεσμα, καθώς θα αποκτήσει θετική φήμη και αναγνωρισιμότητα μέσω των επισκεπτών αλλά και μέσω των ΜΜΕ. Αυτό θα τονώσει τις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις της περιοχής μας και θα ανοίξει νέες προοπτικές» αναφέρει ο κ Κοκκινίδης και συμπληρώνει «ας θυμηθούμε τα λόγια του Μάνου Χατζιδάκι: «Μα με τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
Να σημειώσουμε ότι η πρώτη συνάντηση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 13/2/2014, και ώρα 18:00, στο ξενοδοχείο Ορφέας.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…