Τα βρήκαν για το ΔΕΡΑΣ

0
dimotiko jan3
 

 «Πράσινο φως» του δημοτικού συμβουλίου στην μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων

 

Συστάθηκε επιτροπή για την ακριβή διατύπωση ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις επιχειρήσεις εντός της πόλης

 
 
Για μια ακόμη φορά η πολύπαθη υπόθεση ΔΕΡΑΣ ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης. Αυτή τη φορά όμως για ένα διαδικαστικό θέμα που προέκυψε από την αλλαγή της νομοθεσίας που ξεμπλόκαρε την έκταση των 183 στρεμμάτων από το χαρακτηρισμό ως «γαία υψηλής παραγωγικότητας». Ομόφωνα το όργανο δήλωσε την στήριξη του στο εγχείρημα αν και τα έμπλεξαν λιγάκι …στις διατυπώσεις!
 
Ομόφωνη στήριξη για το ΔΕΡΑΣ
Το θέμα ήρθε στο συμβούλιο στην ημερήσια διάταξη με την επωνυμία: «Λήψη απόφασης για την εκποίηση Δημοτικών εκτάσεων για την μετεγκατάσταση επαγγελματικών εγκαταστάσεων χαμηλής όχλησης». ¨Όπως εξήγησε ο πρωτεργάτης της προσπάθειας δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου στην συγκεκριμένη έκταση που παραχωρήθηκε από το δήμο Ξάνθης για το σκοπό αυτό, κ. Γιάννης Σιούτας αυτό που επιζητούν τώρα 69 επαγγελματίες που με υπεύθυνη δήλωσή τους προτίθενται να μετεγκατασταθούν στην συγκεκριμένη έκταση είναι το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει τους λόγους και τον τρόπο της μετεγκατάστασή τους με αιτιολογημένη έκθεση των ωφελειών που θα προκύψουν για τον δήμο, όπως η μείωση των ρύπων, η μείωση του θορύβου αλλά και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ώστε η Αποκεντρωμένη να δώσει το «πράσινο φως να γίνουν τα συμβόλαια.
Να σημειώσουμε ότι κατά την συζήτηση προέκυψε αδιέξοδο αναφορικά με το ποια θα είναι η ακριβής διατύπωση της απόφασης προκειμένου να μη δημιουργήσει προβλήματα στους άλλους επιχειρηματίες που μένουν εντός της πόλης, αν θα έχει δηλαδή δεσμευτικό χαρακτήρα για τις οχλούσες επιχειρήσεις εντός πόλης. Το θέμα έθεσε ο Θανάσης Ξυνίδης ο οποίος και δεν πείστηκε από την απάντηση του κ. Σιούτα ότι αυτές οι διαδικασίες ισχύουν μόνο γι’ αυτούς που θα πάνε στο ΔΕΡΑΣ και δεν αφορούν τις εντός πόλης. Το ίδιο προβληματισμό με τον κ. Ξυνίδης εξέφρασε και ο Χρίστος Πούλιος και προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο ο δήμαρχος πρότεινε τη σύσταση μιας επιτροπής που θα αποτελείται από τον κ. Μπένη, τον κ. Ξυνίδη, την νομική υπηρεσία του δήμου και την εισηγήτρια του θέματος κα Μόσχου ώστε να γίνει εκείνη η διατύπωση που δεν θ’ αφήνει κανένα κενό και δεν θα δημιουργεί κανένα πρόβλημα στις άλλες επιχειρήσεις.
 
Άλλα θέματα
Στα εκτός ημερησίας διάταξης, ο Χρίστος Πούλιος ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και συγκεκριμένα το θέμα της ανακύκλωσης και του τρόπου επεξεργασίας που θα ακολουθηθεί . Ο Δήμαρχος επιφυλάχθηκε να απαντήσει αναλυτικά στην επόμενη συνεδρίαση. Ο Γ. Κολλάρος αναφέρθηκε στο σοβαρό χημικό ατύχημα της διαρροής υδραργύρου καταλογίζοντας ευθύνες για τη διαχείριση του θέματος από τους καθηγητές του ΔΠΘ, καθησύχασε όμως λέγοντας ότι οι μετρήσεις έδειξαν χαμηλά επίπεδα υδραργύρου αν και στο εργαστήριο εμφανίζεται κάπως αυξημένη συγκέντρωση
 
Το φλουρί στην αντιπολίτευση
Να σημειώσουμε ότι στην αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα με δύο πίτες, μία για τη συμπολίτευση και μία για την αντιπολίτευση. Τα φλουριά έτυχαν ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου Θ. Κυριακού καθώς και ο συνδυασμός Πούλιου από την αντιπολίτευση (το κομμάτι του συνδυασμού) . Στην πίτα των δημοσιογράφων τυχερός ήταν ο Διευθυντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τηλέμαχος Αρναούτογλου.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthoppoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…