Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τα πρόστιμα κλείνουν επιχειρήσεις στην Ξάνθη

Τα πρόστιμα κλείνουν επιχειρήσεις στην Ξάνθη

0
louketa 001-empros
 

 Τρεις επιχείρησες έκλεισαν τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας. Εξοντωτικά τα πρόστιμα

 

Σ. Τσιακίρογλου: «Περάσαμε από την ασυδοσία στο μεγάλο σφίξιμο»

 
 
Λουκέτο βάζουν στις επιχειρήσεις τους ολοένα και περισσότεροι μικροεπιχειρηματίες, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος υπέρογκων προστίμων που τους επιβάλλονται. Τα δρακόντεια αυτά μέτρα γονάτισαν και τους μικροεμπόρους της Ξάνθης, οι οποίοι βλέπουν ελάχιστους πελάτες να μπαίνουν στα καταστήματα τους.
 
Εξοντωτικά χαρακτηρίζονται τα μέτρα από τους επιχειρηματίες
Δημοσκόπηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε δείγμα 1262 απαντήσεων που διεξήχθη στο διάστημα 21-23 Ιανουαρίου του 2014 αποκάλυψε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών (71%) θεωρεί ότι τα πρόστιμα της εφορίας είναι εξοντωτικά για τις επιχειρήσεις ενώ το 27% εκτιμά ότι δεν θα φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής
Συγκεκριμένα τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν οτι:
Για το όριο των 500 ευρώ για πληρωμές με κατάθεση στην τράπεζα, το 85% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα φέρει σοβαρά προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Για το πρόστιμο των 10.550 ευρώ για την μη αναγραφή εργαζόμενου στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ), το 59% πιστεύει ότι είναι εξοντωτικό για τις επιχειρήσεις και το 26% ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα στην μάχη της φοροδιαφυγής.
Τέλος, για την μηνιαία υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων που συντομεύει τον χρόνο ενημέρωσης των βιβλίων σε 15 μέρες, το 93% πιστεύει ότι η προθεσμία είναι εξοντωτική για τις επιχειρήσεις και τους λογιστές.
 
Σ. Τσιακίρογλου: «Δεν είμαστε κατά των ελέγχων. Θέλουμε όλοι να λειτουργούν με τους ίδιους κανόνες. Τα πρόστιμα όμως δεν πρέπει να είναι εξοντωτικά»
Tsiakiroglou nea 2-emprosΤην ίδια άποψη με την αγορά της Αθήνας έχουν οι Ξανθιώτες μικροεπιχειρηματίες οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν τα υπέρογκα πρόστιμα και τις δαιδαλώδεις νομοθεσίες. «Τα πρόστιμα είναι υπερβολικά και σε αυτό συμφωνούν τόσο οι έμποροι και οι λογιστές, όσο και οι ελεγκτές. Περάσαμε ουσιαστικά από την ασυδοσία στο μεγάλο σφίξιμο» αναφέρει στο «Ε» ο Πρόεδρος του ΟΕΒΕ Ξάνθης, Σωτήρης Τσιακίρογλου. Όπως εξηγεί ο ίδιος οι επιχειρηματίες δεν είναι υπέρ της ανομίας και θέλουν να πραγματοποιούνται έλεγχοι προκειμένου να λειτουργούν όλοι με τους ίδιους κανόνες. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα καθώς τα υπέρογκα αυτά πρόστιμα και οι δαιδαλώδεις νομοθεσίες θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις» τονίζει ο ίδιος.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…