Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συζητήσεις για επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς

Συζητήσεις για επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς

0
sxoleio paidia
 

Ποιες αργίες καταργεί η μελέτη του υπουργείου Παιδείας με βάση τα διεθνή πρότυπα

 

Μ. Λουκοπούλου: «Ο ίδιος υπουργός που πρότεινε την Λευκή Εβδομάδα, προτείνει την επιμήκυνση του σχολικού έτους. Δεν είναι να ασχοληθείς μαζί τους»

 
 
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλο, το υπουργείο μελετά την επιμήκυνση του σχολικού έτους με βάση διεθνή πρότυπα, μέσω της κατάργησης αργιών. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει στα σχέδιά του είναι η έναρξη της σχολικής χρονιάς νωρίτερα από τις 11 Σεπτέμβρη, αλλά και η παράταση των μαθημάτων μέσα στο Μάιο.
Σε προηγούμενη συνέντευξή του ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε επισημάνει ότι η επιμήκυνση του σχολικού έτους εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο της αναπροσαρμογής των παιδαγωγικών μεθόδων, οι οποίες περιλαμβάνουν, επίσης, αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων με συνεπακόλουθη μείωση της διδακτέας ύλης.
 
Πως θα διαμορφωθεί το νέο σχολικό έτος
Πληροφορίες θέλουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να μελετάει με ιδιαίτερη προσοχή την πρόταση να ανοίγουν τα σχολεία 6 ή 8 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά ένα δεκαήμερο αργότερα απ’ ό,τι κάθε χρόνο. Επιπλέον, υποψήφια προς κατάργηση είναι και η αργία του Αγ. Ιωάννη στις 7 Ιανουαρίου, ενώ μειωμένες θα είναι και οι διακοπές του Πάσχα.
Ειδικότερα, οι μαθητές θα επιστρέφουν στις σχολικές τάξεις την Τετάρτη του Πάσχα και όχι τη Δευτέρα του Θωμά, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, κάτι που όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου θα ευνοήσει και τους ίδιους τους γονείς οι οποίοι είναι εργαζόμενοι και δεν έχουν κάπου να αφήσουν τα παιδιά τους.
 
Μ. Λουκοπούλου: «Δεν είναι σοβαροί οι άνθρωποι στο υπουργείο»
Για τις αλλαγές που είναι ακόμη προς συζήτηση μίλησε στο «Ε» η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, Μαρία Λουκοπούλου. «Πρόκειται για δηλώσεις του ίδιου Υπουργού που πριν λίγο καιρό πρότεινε την Λευκή Εβδομάδα. Δεν είναι σοβαροί άνθρωποι» δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως οι εκπαιδευτικοί ήταν αρνητικοί στην θέσπιση της Λευκής Εβδομάδας (σ.σ. πέντε μέρες επιπλέον αργίες) και είχαν αποφασίσει να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά ακόμη και να ψηφιζόταν η πρόταση.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…