Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Πανθρακικός – Skoda Ξάνθη 2-1

Πανθρακικός – Skoda Ξάνθη 2-1

0
skoda panthr
 

Ήττα με… παράπονα προς τους διαιτητές

 

Με εννιά παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση η ξανθιώτικη ομάδα λόγω αποβολής των Φλίσκα – Παΐτο

 
 
 
Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε χθες στην Κομοτηνή η Skoda Ξάνθη από τον Πανθρακικό στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Superleague. Η ξανθιώτικη ομάδα που αγωνίζονταν από το 16ο λεπτό με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Φλίσκα με 2η κίτρινη κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Βάλλα στο 73’ το γκολ του Τζάνη αλλά ο Κάσες στο 80’ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Στο 88’ αποβλήθηκε και ο Παΐτο και η ομάδα του Ράινερ Μάουρερ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες. Παράπονα από τους φιλοξενούμενους για τα γκολ του Πανθρακικού που προήλθαν έπειτα από οφσάιντ.
Έμεινε με την προσπάθεια…
Στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής η Skoda Ξάνθη φιλοξενήθηκε από τον Πανθρακικό και στο γειτονικό ντέρμπι της Θράκης. Η ξανθιώτικη ομάδα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε επικρατήσει με 1-0 και ήθελε να διπλασιάσει τόσο τις εκτός έδρας επιτυχίες της αλλά και τις φετινές νίκες της κόντρα στην ομάδα της Κομοτηνής ενώ ταυτόχρονα ζητούσε την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά τις ήττες με 2-1 από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.
Ορεξάτες μπήκαν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο με την Ξάνθη πάντως στα πρώτα 8 λεπτά να έχει δημιουργήσει τρεις τελικές προσπάθειες και να απειλεί με τους Τριάδη και Σολτάνι την εστία του Σέρεμετ. Η συνέχεια έγινε δύσκολη για την ξανθιώτικη ομάδα καθώς ο Κώστας Φλίσκας μέσα σε ένα λεπτό αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες από τον Ζαχαριάδη και αποβλήθηκε στο 16’ αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες! Παρ’ όλα αυτά όχι μόνο δεν κινδύνεψαν – εκτός από την φάση του Ρομέου – αλλά απείλησαν κιόλας με τον Τριάδη και πάλι στο 23’ ψάχνοντας το άνοιγμα του σκορ. Ο Πανθρακικός είχε περισσότερη κατοχή μπάλας όπως ήταν φυσιολογικό (61% – 39% στο 40’) αλλά δεν έφτανε με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Τσέμα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μία Skoda Ξάνθη που παρά το αριθμητικό μειονέκτημα έδειξε πως ήλεγχε τον αγώνα έχοντας και την συμπαράσταση αρκετών φιλάθλων της.
Η επανάληψη ξεκίνησε με αλλαγή για την ξανθιώτικη ομάδα με τον Βασιλακάκη να παίρνει την θέση του Μάνταλου και την εικόνα του αγώνα να συνεχίζει έτσι όπως τελείωσε το α’ μέρος. Ο Πανθρακικός είχε την κατοχή της μπάλας απέναντι σε μία Skoda που ήθελε να διασφαλίσει το μηδέν στα μετόπισθεν και στη συνέχεια να ψάξει το γκολ στην κόντρα επίθεση. Ο Γούτας απείλησε με κεφαλιά στο 54ο λεπτό μετά το κόρνερ του Τριάδη και στο 59’ ο Ρομέου με σουτ στην δεύτερη προσπάθεια των γηπεδούχων στο παιχνίδι. Στο χρονικό σημείο αυτό ανέβηκαν οι ρυθμοί στο παιχνίδι με τον Σολάρι να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 60ό λεπτό και τον Παΐτο στην επόμενη φάση να διώχνει την παράλληλη πάσα προ του Ίγκορ.
Στο 70ό λεπτό του αγώνα ο Πανθρακικός κατάφερε να αξιοποιήσει μία από τις λίγες επιθετικές του ενέργειες με τον Κάσες να πασάρει στον Τζάνη που βγήκε τετ α τετ και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Τσέμα κάνοντας το 1-0. Άμεση ήταν η απάντηση για την ξανθιώτικη ομάδα που από το κόρνερ του Κάλβο, ο Βάλλας με το πρώτο του φετινό γκολ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Στο 80’ ο Κάσες με κεφαλιά πέτυχε το 2-1 σε μία φάση όπου υπήρξαν διαμαρτυρίες για off side ενώ στο 88’ ο Παΐτο δέχθηκε κόκκινη κάρτα για προβολή στον Μπαϊκαρά αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίκτες.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου (76’ Εμπό), Ντιόγκο, Σαρακατσάνος, Ρομέου, Λαδάκης, Ζος, Κάσες, Μπαϊκαρά, Τζάνης, Ιγκόρ (64’ Χασομέρης).
SKODA ΞΑΝΘΗ (Μάουρερ): Τσέμα, Παΐτο, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βάλλας, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν (86’ Ράνος), Τριάδης, Σολτάνι (65’ Κάλβο), Μάνταλος (46’ Βασιλακάκης), Σολάρι (65’ Κάλβο).
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας). Βοηθοί: Θανασακούδης, Μερκενίδης.
Κίτρινες: 15’ Φλίσκας, 61’ Κάσες, 76’ Σαρακατσάνος.
Κόκκινες: 16’ Φλίσκας, 88’ Παΐτο.
Πανόπουλος προς διαιτητές: «Θα μας τρελάνετε όλους!»
Ανακοίνωση με… υπονοούμενα και αποδέκτες τους διαιτητές της αναμέτρησης εξέδωσε η Skoda Ξάνθη αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης.
«ΟΚ. Θα μας τρελάνετε όλους. Από εδώ και στο εξής δεν θα δίνονται και τα διπλά off side. Και μάλιστα δύο φορές. Όλα καλά.
Σ.Σ. 1: Αφήνουμε στην κρίση του φίλαθλου κοινού τον εξαιρετικά συμπαθή επόπτη κ. Μερκενίδη. Όσο αφορά τον κ. Ζαχαριάδη μία απλή ερώτηση μόνο: Στην τελευταία φάση του αγώνα στην περιοχή του Πανθρακικού σε μακρινό φάουλ σε ποιον παίκτη της Skoda Ξάνθη σφύριξε επιθετικό φάουλ; Άραγε σε ποιον;;
Σ.Σ. 2: Φάουλ η οποιαδήποτε ανατροπή στη γραμμή της περιοχής ακόμη και στη Ζιμπάμπουε, είναι πέναλτι.», ανέφερε το χθεσινό δελτίο τύπου της ξανθιώτικης ΠΑΕ.
 
 
SUPER LEAGUE
 
19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ο.Φ.Η. – ΒΕΡΟΙΑ 0-1
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-0
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0
Π.Α.Ο.Κ. – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0
ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4-0
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-0
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ 2-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (χθες)
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014
19.30: ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΑΡΗΣ (NS1)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 52*
2. Π.Α.Ο.Κ. 45
3. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.* 35
4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 33
5. ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 32
6. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 27
7. SKODA ΞΑΝΘΗ 24
8. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 24
9. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 23
10. Ο.Φ.Η. 22
11. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 21
12. ΑΠΟΛΛΩΝ 20
-. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 20
14. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 20
15. ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 19*
16. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 19
17. ΒΕΡΟΙΑ 18
18. ΑΡΗΣ 11*
* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα Ατρόμητος – Ολυμπιακός ενώ η αναμέτρηση ΑΕΛ Καλλονής – Άρης είναι προγραμματισμένη για σήμερα.
ΕΠΟΜΕΝΗ (20η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014
15.00: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
17.15: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
19.30: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014
15.00: ΑΡΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
17.15: ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
17.15: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ
17.15: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
19.30: ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014
19.30: ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – Ο.Φ.Η.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …