Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παραεμπόριο μπρος στα μάτια του γ. γραμματέα …Εμπορίου!

Παραεμπόριο μπρος στα μάτια του γ. γραμματέα …Εμπορίου!

0
filakio 2
 

 Κατά την επίσκεψη του γ. γραμματέα στο φυλάκιο του Αγίου Κωνσταντίνου

 

Μετά από παρεμβάσεις του έλαβε δεσμεύσεις για επίλυση των προβλημάτων υποστελέχωσης στο τελωνείο και το φυλάκιο

 
 
Αντιμέτωπος με τα ελλείμματα και τα …πλημμελήματα της πολιτείας που έχουν σαν αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη διακίνηση προϊόντων παρεμπορίου ήρθε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, ο οποίος επισκέφτηκε το
Μεθοριακό Σταθμό του Αγ. Κωνσταντίνου στις Θέρμες, στα πλαίσια της επίσκεψή του στην Ξάνθη ως κεντρικός ομιλητής στην ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε σε συνεργασία της γενικής γραμματείας Εμπορίου κα των επιμελητηρίων της ΑΜΘ – την Τετάρτης στις 5 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Ξάνθης με θέμα: «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)».
 
Το είδε με τα μάτια του
Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιου Μωραϊτη ο κ. Κομνηνός με το επιτελείο του επισκέφτηκε το φυλάκιο του Αγ. Κωνσταντίνου, συνομίλησε με το ελληνικό κλιμάκιο και άκουσε τα προβλήματά τους. Επίσης συνομίλησε και με τους βούλγαρους (ο επικεφαλής γνωρίζει άπταιστα ελληνικά) και είδε «ιδίοις όμμασι» τις ελλείψεις που υπάρχουν σε θέμα στελέχωσης από την ελληνική πλευρά αλλά και των υποδομών που είναι υποτυπώδεις. Είδε επίσης «ιδίοις όμμασι» τις βουλγάρικες νταλίκες να ετοιμάζονται να περάσουν τα σύνορα και να οπισθοχωρούν μόλις αντελήφθηκαν μια ασυνήθιστη κίνηση από το ελληνικό έδαφος (καθότι συνηθισμένοι στην πλήρη ησυχία)! Επίσης ο κ. Κομνηνός συναντήθηκε και με τους τελωνειακούς και άκουσε επίσης τα προβλήματά τους ενώ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στις εξαγωγές η ΣΕΚΑΠ εξαιτίας υποστελέχωσης του τελωνείου. Μετά απ’ αυτά ο κ. Κομνηνός αντελήφθηκε προφανώς με τη σειρά του την σοβαρότητα της κατάστασης που έχει σαν αποτέλεσμα διαφυγόντα κέρδη από το δημόσιο και καταστροφή για το εμπόριο από το παρεμπόριο καθώς επίσης τα προβλήματα που δημιουργούνται για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις όπως και τις ευθύνες της πολιτείας για τους υποτυπώδεις ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις υποδομές και αποφάσισε να δράσει…
 
¨Έπεσαν τηλέφωνα προς γραμματείς Εσόδων και Μεταφορών
Σύμφωνα με πληροφορίες μας άμεσα επικοινώνησε με τον γ. γραμματέα Εσόδων κ. Θεοχάρη και τον γ. γραμματέα μεταφορών κ. Σταθόπουλο εκθέτοντας τους την κατάσταση. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι έλαβε τις δεσμεύσεις τους να στελεχωθεί το τελωνείο και το φυλάκιο ενώ άμεσα να επιλυθεί το θέμα με τις πολεοδομικές άδειες που χρειάζονται για την εγκατάσταση των προκάτ στο φυλάκιο ώστε να έχουν που να μείνουν οι αστυνομικοί. Επίσης ο κ.Θεοχάρης του υποσχέθηκε να φέρει ρύθμιση στη Βουλή για την επιβολή τέλους και από την ελληνική πλευρά.
Στην συνέχεια ο κ. Κομνηνός παρουσίασε στους παρευρισκομένους προέδρου των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ και στα μέλη των επιμελητηρίων καθώς και σε επιχειρηματίες – προμηθευτές δημοσίου το «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)» , το οποίο έχει βασικό στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις, όπως ειπώθηκε.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopouloulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …