Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Ο αγώνας δικαιώνεται!

Ο αγώνας δικαιώνεται!

0
 
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη διάθεση – διακίνηση των φαρμάκων, χωρίς να θεωρηθώ αυτόκλητος συνήγορος κάποιου συναδέλφου ή συντεχνίας, αισθάνομαι δικαιωμένος στον αγώνα προβολής, διάδοσης, διάθεσης της μαρέγκας, της σαντιγής, της καραμέλας, των αλεύρων και των άλλων πρώτων υλών του επώνυμου και άγνωστου ζαχαροπλάστη. Έχουμε επιτέλους την δυνατότητα δίπλα στις τουλούμπες, το μαλλί της γριάς, τις καριόκες, το σάμαλι, το σαραγλί, τις τούρτες, να διαθέτουμε και φάρμακα.
Γιατί άλλωστε μας στερούσαν αυτή τη δυνατότητα τόσα χρόνια; Φοράμε κι εμείς άσπρη μπλούζα όπως οι φαρμακοποιοί, άσπρο καπέλο, έχουμε κρίση, ενόραση, ένστικτο, αυξημένη όσφρηση, να προλαβαίνουμε τα παντεσπάνια πριν αρχίσουν να καίγονται, έχουμε χώρο στα καταστήματα να απλώσουμε και φάρμακα και ξόρκια και ματζούνια και μάτια για ξεμάτιασμα και χάντρες και καθρεφτάκια, τα πάντα όλα. Από την εποχή της κυρά – μαμής με τους αείμνηστους Γεωργία Βασιλειάδου – Ορέστη Μακρή έπρεπε να αρχίσουν αυτά.
Τέλος πάντων. Τέλος καλό, όλα καλά. Απορώ γιατί ξεσηκώθηκαν οι φαρμακοποιοί. Τί διαφορά βρίσκετε κύριοι ανάμεσα στα VOLTAREN και τους λουκουμάδες; Ή εσείς κυρίες μου ανάμεσα στα μυοχαλαρωτικά σαν τα NORGESIC και τις καριόκες; Τί Λοζάνη, τί Κοζάνη. Γι αυτό και είπαν οι αρμόδιοι να μπορούμε να τα πουλάμε κι εμείς. Τουλάχιστον τα φάρμακα θα φεύγουν και σε περιόδους νηστείας και χειμώνα και καλοκαίρι.
Στα σιρόπια ειδικά δεν μπορείτε να μας φτάσετε. Εμείς βάζουμε γαρύφαλλο, ξύσμα λεμόνι, άρωμα βανίλιας στα σιρόπια, εσείς τί βάζετε από όλα αυτά; Η γνώμη μου είναι πως ο νομοθέτης πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Να μας δώσουν και ιατρικές αρμοδιότητες. Να μετατρέπουμε τα εργαστήρια σε εξεταστήρια, εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία. Όλοι οι πάγκοι εργασίας είναι βάσει οδηγιών του ΕΦΕΤ ανοξείδωτοι. Σε κάθε άλλη περίπτωση άδεια λειτουργίας εργαστηρίου δεν παίρνεις. Τί μένει; Όταν θα βάζουμε χειρουργείο, να είναι αποστειρωμένες οι σακούλες γαρνιρίσματος, τα μαχαίρια που κάνουμε σαραγλί, οι γάζες και τα ράμματα. Λόγω κρίσης, αυτά θα τα προσκομίζουν οι ασθενείς, όπως κάνουν με τα μαξιλάρια, τα κλινοσκεπάσματα, τα προσωπικά τους είδη. Αναισθησιολόγους θα καλούμε όλους όσους κάνουν αυτούς τους νόμους. Άν λειτουργούσαν οι αισθήσεις τους και στοιχειωδώς ο λογισμός τους, τέτοιες καταστάσεις δεν θα είχαμε.
Τυχεροί είναι. Έφυγε από τη ζωή ο Μίλτος ο τυφλός ανυπέρβλητος μαθηματικός. Θα τους στόλιζε αλλιώς με την χαρακτηριστική του έκφραση. Πώ, πώ!!! Αμαρτία από το Θεό. Κοτζάμ παιδιά, χαζά. Οι ξανθιώτες γιατροί πάνω από τα 55 αποκλείεται να τον ξέχασαν. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας τώρα, δικαιώνεται. Στο ηλεκτρικό κουδούνι της εξώπορτας τώρα γράφει: Δρ. χειρουργός – μπακλαβατζής – πλασιέ φαρμάκων.
 
Στέλιος Αρσενίου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Στέλιος Αρσενίου
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για τις μαθήτριες και τη “δροσιά” τους

Στην προχθεσινή απολογία του, ο γνωστός θεατράνθρωπος που βρίσκεται κατηγορούμενος για 4 β…