Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Με την ελπίδα και τις ευχές όλων για καλύτερες διαιτησίες

Με την ελπίδα και τις ευχές όλων για καλύτερες διαιτησίες

0
douros diaitisia
 

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η σχολή διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Ξάνθης

 

«Επιδιώκουμε να εκπαιδεύσουμε σύγχρονους και καταρτισμένους διαιτητές» δήλωσε στο «Ε» το μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ, Γιώργος Δούρος

 
 
Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (10/01/2014) πραγματοποιήθηκαν οι γραπτές εξετάσεις των νέων διαιτητών της 3ης σχολής διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Ξάνθης, με τους 12 «εκκολαπτόμενους» διαιτητές να ολοκληρώνουν με επιτυχία την εκπαίδευση τους και να ετοιμάζουν πλέον τις… σφυρίχτρες και τις σημαίες τους για τα γήπεδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης.
Μετά το τέλος των εξετάσεων, η Επιτροπή Διαιτησίας της ξανθιώτικης Ένωσης, διοργάνωσε ημερίδα διαιτησίας με κεντρικό ομιλητή το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο. και πρώην διαιτητή, κ. Γιώργο Δούρο.
 
Πλήθος ποδοσφαιρικών παραγόντων παρακολούθησε την εκδήλωση
 Πλήθος κόσμου γέμισε την αίθουσα του ξενοδοχείου «Νατάσα», ενώ παρόντες στην πολύ όμορφη και φιλική εκδήλωση ήταν αρκετοί παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου. Πρόεδροι, προπονητές, ποδοσφαιριστές αλλά και διαιτητές του αθλήματος βρέθηκαν στην εκδήλωση και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα είπε ο κ. Δούρος.
Μεταξύ άλλων, το «παρών» στην ημερίδα έδωσαν οι Γιώργος Γκιρτζίκης (Εκπρόσωπος της Ε.Π.Ο.), Νίκος Σπυριδόπουλος (Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ξάνθης), Θανάσης Βέλλιος (Παρατηρητής Super League) και άλλα μέλη της Επιτρολής Διαιτησίας της ΕΠΣ όπως οι ο Φώτης Τσατράλης και οι διαιτητές Μιχάλης Ντάκος, Βέργος Xαλβατζής, Γιάννης Θεοδοσιάδης και Δημήτρης Σαββόγλου.
 
Γιώργος Δούρος στο «Ε»: Θέλω να πιστεύω ότι το αύριο της διαιτησίας θα είναι καλύτερο»
 Ο κ. Δούρος στο… ημίχρονο της ημερίδας μίλησε στο «Ε» και μεταξύ άλλων εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στην πόλη της Ξάνθης, ενώ ανέφερε την αισιοδοξία του για το νέο «αίμα» της διαιτησίας αλλά και την πίστη του για πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Δούρου στο «Ε»:
Γ.Δ.: «Με μεγάλη χαρά δέχθηκα να είμαι εκπρόσωπος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο. στις εξετάσεις της σχολής διαιτησίας που διοργάνωσε δια της επιτροπής της, η ΕΠΣ. Παρατήρησα επίσης ότι για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν γίνεται ένα προσκλητήριο από όλες τις Ε.Π.Σ. Θράκης, της ακριτικής αυτής περιοχής και κοντινών άλλων Ενώσεων, γεγονός που μόνο αισιόδοξα μηνύματα μας δίνει».
 
«Ε»: Με βάση τις σημερινές εξετάσεις των νέων διαιτητών της Ξάνθης, πως βλέπετε την καινούρια «φουρνιά» διαιτητών;
Γ.Δ.: «Είναι αυτή η καινούρια γενιά των διαιτητών που είναι μέσα στα γήπεδα, αυτή η γενιά η οποία είναι συνεπής κατά πόσο πρέπει να είναι στις υποχρεώσεις της, αποδίδει το καλύτερο δυνατό μέσα στα γήπεδα και μας δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε σε μία καλύτερη διαιτησία , που σημαίνει μία διαιτησία απαρατήρητη, αν βέβαια κάτι τέτοιο είναι δυνατό σε μία θερμή ποδοσφαιρική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα. Αυτό όμως επιδιώκουμε, όπως επίσης και μία διαιτησία, η οποία έτσι ομοιόμορφη όπως θα είναι να προσφέρει στο ποδόσφαιρο αυτά που το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει ανάγκη».
 
«Ε»: Τι πρέπει να έχει ένα νέος διαιτητής για να καταφέρει να πετύχει;
Γ.Δ.: «Εμείς θέλουμε διαιτητές εκπαιδευμένους, επιμορφωμένους, γνώστες δηλαδή, καλογυμνασμένους, να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του παιχνιδιού, έχοντας σθένος, ψυχή και καθαρό μυαλό. Όταν όλα αυτά, τα έχει ως υποδομή ένας διαιτητής, μπαίνει σ’ έναν αγωνιστικό χώρο και καλείται πλέον, έχοντας αυτά τα στοιχεία να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να έχετε πάντα υπ’ όψιν σας ότι οι άνθρωποι που είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καταρχήν, γίνονται αμέσως δέκτες, αντιλαμβάνονται αμέσως και τις καλές προσπάθειες και τις καλές διαθέσεις. Λέω καλές διαθέσεις γιατί είναι μοιραίο, λόγω της ιδιότητας να υπάρχει και το λάθος. Το λάθος το ανθρώπινο, εκείνο το οποίο έμελλε να γίνει. Εκείνο το οποίο ήταν μοιραίο να γίνει και δεν έγινε λόγω αδιαφορίας ή υπεροψίας ή οτιδήποτε άλλο. Μακριά από εμάς αυτά. Εμείς θέλουμε να αποδεικνύουμε και όχι να λέμε απλά ότι σεβόμαστε και αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Αυτά όλα έχουν αξία, μόνο όταν αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο».
 
«Ε»: Ποια είναι η γνώμη σας για τη σημερινή επιτροπή διαιτησίας Ξάνθης;
Γ.Δ.: «Είναι φρέσκοι άνθρωποι, απολύτως εναρμονισμένοι με σύγχρονα κρατούντα, αυτά τα οποία προβλέπονται από τους κανονισμούς. Πάρα πολύ καλοί συνεργάτες της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. και με συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης. Ενδεικτικά θα πω ότι το γεγονός πως αυτή είναι η 3η σχολή διαιτησίας φέτος, δείχνει την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων να φροντίσουν το ποδόσφαιρο με νέους διαιτητές, σύγχρονους και με αυτό το τρόπο να προσφέρουν στο ποδόσφαιρο αυτά που πρέπει να προσφέρουν. Θέλω να πιστεύω ότι το αύριο θα είναι καλύτερο. Άλλωστε καλό θα είναι ποτέ να μην επαναπαυόμαστε στο χθες ή στο τώρα».
 
«Ε»: Πρόοδος και βελτίωση. Δύο λέξεις γνωστές ή άγνωστες για το ελληνικό ποδόσφαιρο;
Γ.Δ.: «Το ίδιο το ποδόσφαιρο είναι μία ενιαία κοινωνία. Το γεγονός ότι όλοι οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με αυτό το αντικείμενο έχουμε διαφορετικές ιδιότητες δεν σημαίνει τίποτα. Όλοι είμαστε εδώ πέρα υπηρετώντας το ποδόσφαιρο γιατί αυτό αγαπάμε και δεν μπορεί να λες ότι υπηρετείς το ποδόσφαιρο όταν δεν φροντίζεις, μόνιμα, αυτή η ποδοσφαιρική κοινωνία να συγκλίνει και αμοιβαία να ανταλλάσσει απόψεις και γνώσεις. Μην ξεχνάμε ότι όταν μιλάμε για πρόοδο, μιλάμε για πρόοδο του ενιαίου ποδοσφαίρου, της διαιτησίας, της ποιότητας της επίδοσης των παικτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο κ.λ.π. Είναι πάρα πολύ ενθουσιώδης η σημερινή εκδήλωση και να ξέρετε ότι η επαρχία, γιατί τυχαίνει να είμαι κι εγώ επαρχιώτης, είναι ζωντανή και αγαπά το ποδόσφαιρο, αποδεικνύοντας το όχι μόνο με την παρουσία στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με το ίδιο το ποδόσφαιρο».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …