Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Μαραθώνια δημοπρασία για το Λούνα Παρκ

Μαραθώνια δημοπρασία για το Λούνα Παρκ

0
louna park idiokthtes-web
 

Η περισυλλογή των αδέσποτων περνά σε χέρια ιδιώτη με όρους εμπιστευτικότητας

 

Πεντάωρο έκλεισε η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη

 
 
Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δημαρχιακού καταστήματος. Τα μέλη της επιτροπής αφού κόψανε την βασιλόπιτα, την οποία είχε «ευλογήσει» ο Δήμαρχος, συνεδρίασαν προκειμένου να αποφασίσουν για τα 27 θέματα εντός και τα 3 εκτός της ημερήσιας διάταξης.
 
Ξανά στο επίκεντρο το Δημοτικό πάρκινγκ
Την ανησυχίες του για το Δημοτικό πάρκινγκ και την καθυστέρηση που σημειώνει για την έναρξη της λειτουργίας του μετά την παραχώρηση του σε ιδιώτη εξέφρασε ο Δημήτρης Βορίδης κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Όπως σημείωσε ο ίδιος έθεσε το θέμα στα εκτός ημερησίας, καθώς θεωρεί ότι αυτή η καθυστέρηση ζημιώνει οικονομικά τον Δήμο. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της επιτροπής τον καθησύχασε πως η διαδικασία προχωρά κανονικά μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.
Πέρα από το πολυειπωμένο θέμα του Δημοτικού πάρκινγκ, ο Δημήτρης Μπένης ενημέρωσε το την επιτροπή ότι κατοχυρώθηκε η προμήθεια γαλακτοκομικών 2014 για τα Κέντρα Κοινωνικής Προστασίας στην Ροδόπη Α.Ε., καθώς επίσης και για τη νέα αρμοδιότητα που επωμίζεται η Οικονομική Επιτροπή, αυτή της συγκρότησης επιτροπών.
 
Σε ρύθμιση τα δάνεια του Δήμου
Τα οικονομικά του Δήμου έφεραν σε αντιπαράθεση για άλλη μια φορά συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Από τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι τόκοι των δανείων εσωτερικού. Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή», Χρίστος Πούλιος, ρώτησε τι ακριβώς αφορούν αυτοί οι τόκοι και ποιο είναι το ύψος του δανείου. Απαντώντας στην ερώτηση του ο κ. Μπένης σημείωσε ότι πρόκειται για το δάνειο που πήρε ο Δήμος για την αγορά του νέου Δημαρχείου καθώς και τόκους για τα υπόλοιπα δάνεια του Δήμου τα οποία είχαν ληφθεί πριν από χρόνια.
Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών ανέφερε ότι ο Δήμος Ξάνθης το 2013 πλήρωσε 44.500 ευρώ για όλα τα δάνεια τους συν 281.000 για το νέο Δημαρχείο. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι όλα τα δάνεια που έχει λάβει ο Δήμος, εκτός από ένα, υπάγονται σε ρύθμιση. Μια ρύθμιση η οποία βρίσκει αντίθετους από την πρώτη στιγμή τους «Πολίτες για την Αλλαγή» καθώς όπως τόνισε για ακόμη μια φορά ο κ. Πούλιος με αυτόν τον τρόπο κληροδοτούνται τα χρέη στις επόμενες γενιές.
 
Το πρόβλημα των αδέσποτων «φορτώθηκε» σε ιδιώτη
Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων έρχεται να περιορίσει ιδιώτης, ο οποίος επωμίστηκε με την ευθύνη της περισυλλογής, εμβολιασμού και στείρωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Όπως ανέφερε ο κ. Μπένης πέρα από το πρόβλημα της έλλειψης υποδομών ο Δήμος δεν διαθέτει κτηνιάτρους, με αποτέλεσμα όταν ένα ζώο πάει στο κοινοκομείο να χρειάζεται η συνδρομή των φιλοζωικών οργανώσεων ή κτηνιάτρων που θα προτείνουν οι τελευταίοι. Μάλιστα, επεσήμανε πως στην διόγκωση του προβλήματος συμβάλουν και πολλοί πολίτες, οι οποίοι επιμένουν να ταΐζουν τα αδέσποτα έξω στο δρόμο παρά τις συστάσεις που τους έχουν γίνει.
Σχετικά με την σύμβαση, να σημειώσουμε ότι προβλέπει όρο εμπιστευτικότητας ώστε να μην δημοσιοποιούνται πληροφορίες που αφορούν στη διαδικασία, γεγονός που αναμφισβήτητα δημιουργεί πολλά ερωτηματικά!
 
«Τα παίξανε» με το Λούνα Παρκ
Τα αίματα «άναψαν» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όταν έφτασε η ώρα της φανερής πλειοδοτικής και προφορικής δημοπρασίας εκμίσθωσης του υπαίθριου χώρου του κολυμβητηρίου για την εγκατάσταση Λούνα Παρκ. Το φιτίλι της ήδη «μπαρουτιασμένης» ατμόσφαιρας άναψαν (μεταξύ των ενδιαφερομένων Τσιομπανούδη, Πολίτη και Παναγιωτοπούλου) οι πιστοποιήσεις που ζητούσε ο Δήμος για την ασφάλεια των μηχανημάτων, όρο που δεν πληρούσαν οι δύο από τους τρείς ενδιαφερόμενους. Ο κ. Μπένης προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα εξήγησε στους ενδιαφερόμενους πως ο Δήμος Ξάνθης είναι ιδιαίτερα αυστηρός καθώς έχει σημειωθεί ατύχημα κατά το παρελθόν.
«Είμαστε παθόντες. Έχουμε χάσει άνθρωπο κατά το παρελθόν, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Οι όροι έχουν αποφασιστεί και είναι γνωστοί σε όλους. Είναι φαινόμενο να πάμε σε δημοπρασία και να λέμε εγώ θα δώσω λεφτά και ας μην έχω ένα χαρτί» τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής.
Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και αφού έγινε ο έλεγχος των πιστοποιητικών, ξεκίνησε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι αύξαναν κατά 50 με 100 ευρώ τις προσφορές, χωρίς να κάνουν πίσω ακόμη και όταν κάποιος συνάδελφος τους ανέβαζε το ποσό κατά μερικές χιλιάδες. Τα μέλη της επιτροπής βλέποντας την εξέλιξη της κατάστασης και δεσμευμένοι από άλλες υποχρεώσεις άρχισαν να αποχωρούν ένας-ένας αφήνοντας πίσω τους τον κ. Βορίδη για να συντονίσει την διαδικασία.
Κατά την διάρκεια της διαδικασία και αφού το ποσό είχε αγγίξει ήδη τις 60.500 ευρώ (σ.σ. είχε ξεκινήσει από τις 32.000) ο κ. Τσιομπανούδης κατέθεσε ένσταση κατά της πιστοποίησης των μηχανημάτων του κ. Πολίτη, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου να εξεταστεί το βάσιμο της ένστασης. Κατά την διάρκεια της διακοπής επέστρεψε στα έδρανα και ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αναφέροντας πως κατέστη αδύνατο λόγο του περασμένου της ώρας να εξεταστεί το εάν ο φορέας που έχει πιστοποιήσει την καταλληλότητα των μηχανημάτων του κ. Πολίτη δύναται να πράττει κάτι τέτοιο. Ο παραπάνω λόγος ήταν και η αιτία να αποφασιστεί η διακοπή του διαγωνισμού και η συνέχιση της την επόμενη μέρα. Τελευταίος πλειοδότης είναι ο κ. Τσιομπανούδης κάτι που σημαίνει πως αν οι έτεροι διεκδικητές του χώρου κάνουν πίσω και δεν εμφανιστούν ο διαγωνισμός κατοχυρώνεται σε αυτόν.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…