Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Που «ψαρεύουν» υποψήφιους οι Γιαννακίδης – Παυλίδης

Που «ψαρεύουν» υποψήφιους οι Γιαννακίδης – Παυλίδης

0
 

 Βολιδοσκοπεί «γαλάζιο» για υπ. αντιπεριφερειάρχη Δράμας ο Γιαννακίδης – Παραμένουν Καραλίδης και Γρανάς

 
 Παραμένουν οι Ζαγναφέρης και Πέτροβιτς στον συνδυασμού του Παυλίδη. Πολλές αλλαγές στους περιφερειακούς συμβούλους στην Ξάνθη
 
 
 
Στο «κυνήγι» υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων προκειμένου να στελεχώσουν τους συνδυασμούς τους επιδίδονται οι επικεφαλής και τα επιτελεία των συνδυασμών του Άρη Γιαννακίδη και του Γιώργου Παυλίδη.
 
Βολιδοσκοπεί «γαλάζιο» για υπ. αντιπεριφερειάρχη Δράμας ο Γιαννακίδης – Παραμένουν Καραλίδης και Γρανάς
Στο συνδυασμό του Άρη Γιαννακίδη – σύμφωνα με πληροφορίες – έχουν «κλειδώσει» οι Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης – Καβάλας στις οποίες παραμένουν ως υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες οι Φώτης Καραλίδης και Αρχέλαος Γρανάς αντίστοιχα. Στη Ροδόπη μένει κενή η θέση του ανιτπεριφερειάρχης Παύλου Δαμιανίδη, ο οποίος μεταπηδά στο δήμο ως υποψήφιος δήμαρχος Μαρώνειας και αναζητείται αντικαταστάτης. Το ίδιο συμβαίνει και στη Δράμα μετά το «κόψιμο» του Γιάννη Ξανθόπουλου. Υπενθυμίζουμε ότι ο Άρης Γιαννακίδης ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Δράμας, ότι ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιάννης Ξανθόπουλος, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη. Όπως συγκεκριμένα είπε ο κ. Γιαννακίδης, «ο κ. Ξανθόπουλος διάλεξε τους δικούς του δρόμους και σέβομαι τις επιλογές του».
Πληροφορίες λένε ότι βολιδοσκοπούνται «γαλάζιοι» καθώς η απόφαση του περιφερειάρχη είναι ένα διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο. Στον Έβρο θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα της κα Γεωργίας Νικολάου. Σ’ ότι αφορά τους περιφερειακούς συμβούλους κάποιοι μένουν αλλά σε γενικές γραμμές επιχειρείται ανανέωση και πιο ανεξάρτητο στίγμα στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Κοινωνική Συμμαχία».
 
Μια απ’ τα ίδια στους αντιπεριφερειάρχες σε Ξάνθη και Έβρο ο Παυλίδης – Αλλαγές στους συμβούλους στην Ξάνθη
Κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο και υποψήφιος με την περιφερειακή παράταξη «Περιφερειακή Αναγέννηση» Γιώργος Παυλίδης. Σε κρούση μας να αποκαλύψει ονόματα υποψηφίων και να δώσει το στίγμα του συνδυασμού του μας απάντησε με την γνωστή παροιμία: «Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο», θέλοντας έτσι να πει ότι τώρα δεν είναι καιρός για ανακοινώσεις. Περιορίστηκε μόνο να πει ότι αντιμετωπίζει ένα πρωτοφανές ενδιαφέρον και μια υπέρμετρη ζήτηση από πλευράς υποψηφίων για τον συνδυασμό του. Οι πληροφορίες που καταφέραμε να συλλέξουμε λένε ότι παραμένει στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο Κώστας Ζαγναφέρης και ο Δημήτρης Πέτροβιτς στον Έβρο. Αντίθετα στην Δράμα δεν θα είναι ο Καραβάς αλλά ο Αργύρης Πατακάκης. «Ανοιχτές» είναι οι υποψηφιότητες του Καραβά και σε Ροδόπη όπου εκεί δημιουργήθηκε ένα θέμα με τον Κώστα Μιχελή ο οποίος σε δηλώσεις του στην εφ. «Χρόνος» άφησε να εννοηθεί ότι ο κ. Παυλίδης προτίθεται να τον «κόψει» και εκφράζει την δυσαρέσκειά του με τον τρόπο που το επιχειρεί. Σ’ ότι αφορά τους περιφερειακούς συμβούλους στην Ξάνθη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι οι Μπουρχάν και Κριτσίνης αλλά ούτε και ο Τουρκές ο οποίος θα αντικατασταθεί με τον αδελφό του. Υποψήφιος παραμένει ο Ευφραιμίδης.
 
Μάλλον ο Καραγιαννίδης επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται ένα βήμα πίσω καθώς ακόμη δεν έχει οριστεί από τα κεντρικά του κόμματος ο επικεφαλής του συνδυασμού και δεδομένου ότι η απόφαση του κόμματος είναι να «ρίξει» στις περιφέρειες εκλεγμένους βουλευτές φεύγει ο κ. Τάκης Χαρίτος και αντικαθίσταται κατά πάσα πιθανότητα από τον βουλευτή Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

nxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…