Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Όποιος δάσκαλος «καθίσει»…στο σχολείο των Αβδήρων

Όποιος δάσκαλος «καθίσει»…στο σχολείο των Αβδήρων

0
mathites sxoleio
 

 Αναστάτωση προκαλούν σε μαθητές και γονείς τα προβλήματα κενών εκπαιδευτικού προσωπικού

 

Τσολακίδης: Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το σχολείο…»

Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας : «Λύθηκε το πρόβλημα με αναπληρώτρια μέσω ΕΣΠΑ»

 
 
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους μικρούς μαθητές, στους γονείς και κηδεμόνες του δημοτικού σχολείου Αβδήρων, το γεγονός ότι μεσούσης της σχολικής χρονιάς ακόμη κάποιες τάξεις του σχολείου δεν έχουν σταθερό δάσκαλο ή δασκάλα αλλά τις ώρες διδασκαλίας καλύπτουν όποιοι δάσκαλοι έχουν κενά.
 
Κάθε μέρα και με άλλο δάσκαλο…
Όπως μας καταγγέλλουν εκπρόσωποι του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αβδήρων, το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν ο δάσκαλος της τρίτης δημοτικού με οργανική θέση μετακλήθηκε και απασχολείται στα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Το κενό του κλήθηκαν να καλύψουν για κάποιες ώρες ο διευθυντής του σχολείου και τις υπόλοιπες η δασκάλα του ολοήμερου ενώ τα κενά του ολοήμερου θα καλύπτονταν από όποιον δάσκαλο είχε κενό. Δηλαδή για τα παιδιά της τρίτης τάξης όποιος δάσκαλος ήταν εύκαιρος τους κάνει μάθημα και αυτό – όπως επισημαίνουν μέλη του συλλόγου Γονέων – τους δημιουργεί ανασφάλεια και μια ψυχολογική πίεση που έχει αρνητική επίδραση στις επιδόσεις τους. Η κατάσταση με το διαρκές πέρα – δώθε των εκπαιδευτικών στο σχολείο των Αβδήρων επιδεινώθηκε όταν η Διεύθυνση ειδοποιήθηκε από την πρωτοβάθμια ότι η δασκάλα της πρώτης με οργανική θέση θα πάει από τις 12 Φεβρουαρίου να καλύψει τα κενά της δασκάλας στο σχολείο της Μέλισσας που έχει άδεια κύησης και λοχείας και τους κάλεσε ν’ αποφασίσουν εκ των ενόντων πως θα καλύψουν το κενό ή ανάλογα με τις ανάγκες ν’ αποφασίσουν ποιος δάσκαλος θα πάει στη Μέλισσα. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ένα αρνητικό κλίμα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα του σχολείου καθώς οι μαθητές δεν ξέρουν ποιον δάσκαλο θα’ χουν και οι δάσκαλοι ποιες τάξεις και ποιους μαθητές, ένα κλίμα που μόνο ευνοϊκό δεν είναι για την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία. Επιπρόσθετα κυκλοφορεί και η φημολογία ότι υπάρχει σχεδιασμός από το δήμο να κλείσει το σχολείο και να μεταφερθούν οι 110 μαθητές στο σχολείο της Γενισέας, γι αυτό και ο ένας μετά τον άλλο φεύγουν οι δάσκαλοι, κι αυτό επιδεινώνει την κατάσταση.
 
Τσολακίδης: Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το σχολείο…»
«Ανυπόστατες» χαρακτήρισε τις φήμες για κλείσιμο του σχολείου ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης: «Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα και απορώ πως λέγονται αυτά. Ότι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων ήταν να γίνουν έγιναν από το υπουργείο Παιδείας και όχι από τους δήμους». Παράλληλα δήλωσε ενήμερος για τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στο σχολείο των Αβδήρων και όπως είπε έκανε παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης.
 
Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Α. Μάρκου: «Λύθηκε το πρόβλημα με αναπληρώτρια μέσω ΕΣΠΑ»
Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Αναστάσιος Μάρκου. Όπως ανέφερε στο «Ε» δόθηκε λύση με την κάλυψη του κενού στη Μέλισσα από αναπληρώτρια μέσω ΕΣΠΑ οπότε δεν θα μετακινηθεί δασκάλα της Α’ δημοτικού από τα Άβδηρα ενώ για τον δάσκαλο της τρίτης τάξης επιβεβαίωσε ότι απασχολείται στα γραφεία της πρωτοβάθμιας και ότι υπάρχει επάρκεια εκπαιδευτικού προσωπικού να καλύψει τις ώρες διδασκαλίας. Απ’ την πλευρά του ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Τσιώλης αποδίδει το όλο θέμα σε έλλειψη σωστού προγραμματισμού: «Δεν έχει γίνει έγκαιρα ο προγραμματισμός που έπρεπε να έχει γίνει από τον Αύγουστο, γι αυτό και παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα μεσούσης της χρονιάς. Γενικά φέτος είχαμε συνεχείς μετατάξεις και προβλήματα…», σημείωσε, αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει περαιτέρω τα προβλήματα στο δικό τους σχολείο.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…