Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Λευκή νύχτα.. ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε!

Λευκή νύχτα.. ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε!

0
agora kleisti
 

 Αρνητικοί με την ιδέα να ανοίγουν ως αργά κάποια Σάββατα οι καταστηματάρχες της Ξάνθης

 

Δεν ενστερνίζονται την επιθυμία των ελλήνων εμπόρων για παραπάνω ώρες εργασίας οι καταστηματάρχες τις Ξάνθης

 
 
Όλο και περισσότερα αιτήματα εμπόρων φτάνουν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τα οποία ζητούν να αλλάξει η ρύθμιση του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου 4177/2013 για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ μετά την επιτυχία της “λευκής νύχτας” στην Αθήνα φαίνεται να είναι αρκετοί αυτοί που προτιμούν την εναλλακτική λύση να μένουν ανοικτά μέχρι πολύ αργά τα εμπορικά καταστήματα κάποια Σάββατα. Μια άποψη που δεν ενστερνίζονται οι Ξανθιώτες επαγγελματίες καθώς θεωρούν ότι θα φέρει περισσότερα έξοδα παρά έσοδα.
 
Δεν βλέπουν τον λόγο οι «απογοητευμένοι» έμποροι
Αν και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το τζίρο των επιχειρήσεων, η λειτουργία τις δύο Κυριακές του Δεκεμβρίου είχε θετικά αποτελέσματα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διπλασιάσθηκε η επισκεψιμότητα, ενώ είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι καλύτερα πήγαν όσα εμπορικά δούλεψαν την τελευταία Κυριακή του χρόνου. Επιπλέον, αξιοσημείωτη ήταν η ανταπόκριση των Αθηναίων στην «λευκή νύχτα» της πρωτεύουσας. Μια πραγματικότητα που όπως φαίνεται, σύμφωνα με δηλώσεις των Ξανθιωτών εμπόρων, δεν ταυτίζεται με αυτή της «νεκρής» αγοράς της Ξάνθης.
Σε συνομιλία του «Ε» με τους καταστηματάρχες ήταν σαφή η απογοήτευσή τους και η ματαιότητα που υπάρχει σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν κατά σε οποιαδήποτε παράταση του ωραρίου εργασίας τους, ενώ ένα μικρό ποσοστό δήλωσε ότι αν είχε να επιλέξει ανάμεσα στο άνοιγμα κάποιων Κυριακών ή σε 1-2 «λευκές νύχτες» θα ψήφιζε το δεύτερο.
Να υπενθυμίσουμε ότι η νομοθεσία προβλέπει τη λειτουργία όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο, κάτι που δεν εφαρμόζεται στην πόλη μας. Όπως έχει υποστηρίξει επανειλημμένως κατά το παρελθόν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Ευθύμης Μίλκογλου, «από την στιγμή που ο κόσμος δεν έχει λεφτά να αγοράσει το Σάββατο, δεν θα έχει ούτε την Κυριακή».
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» – Έρχεται και το «Καλάθι του Πάσχα»

Παραμένει ενεργό το «Καλάθι της Σαρακοστής» έως τις 4 Μαΐου Από εχθές Δευτέρα 22 Απριλίου …