Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα «Όλα στα κάρβουνα» παρ’ ολίγον στη «Λαδόκολλα»

«Όλα στα κάρβουνα» παρ’ ολίγον στη «Λαδόκολλα»

0
pirosvestiki 2-web
 

 Πήρε φωτιά η ψησταριά και η καμινάδα. Δεν λειτούργησε το σύστημα πυρόσβεσης

 

Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη κατάσβεσε την πυρκαγιά χωρίς να κινδυνεύσουν τα διπλανά καταστήματα

 
 
«Κάρβουνο» κόντεψε να γίνει το Ψητοπωλείο «Λαδόκολλα» που βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 67 και μαζί μ’ αυτό και τα πλαϊνά μαγαζιά του κέντρου της πόλης.
 
Πήρε φωτιά η ψησταριά και η καμινάδα…
Ήταν περίπου στις 10 το πρωί της Τετάρτης όταν η υπάλληλος του Ψητοπωλείου επεχείρησε ν’ ανάψει τα κάρβουνα της ψησταριάς ρίχνοντας οινόπνευμα. Προφανώς η ανάφλεξη πήρε διαστάσεις πυρκαγιάς από τα συσσωρευμένα λίπη της ψησταριάς και γρήγορα η φωτιά εξαπλώθηκε και στην καμινάδα απ’ όπου άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί προκαλώντας ανησυχία στους περαστικούς και στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων του κέντρου που βγήκαν έντρομοι και παρακολουθούσαν. Η υπάλληλος πρόλαβε να βγει από το κατάστημα χωρίς να κινδυνέψει.
 
Δεν λειτούργησε το σύστημα πυρόσβεσης
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» από τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν το σύστημα πυρόσβεσης δεν λειτούργησε γιατί ήταν κλειστό. Άμεση και μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ξάνθης ενώ η αστυνομία απέκλεισε το τμήμα της 28ης από την πλατεία Ελευθερίας έως την κεντρική πλατεία και την Ηρώων καθώς το κατάστημα είναι διαμπερές και η πυροσβεστική επιχειρούσε και από τις δύο εισόδους του καταστήματος. Επενέβησαν τρία (3) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με εννέα (9) άνδρες συνολικά, οι οποίοι κατέσβεσαν την πυρκαγιά χωρίς αυτή να επεκταθεί σε γειτονικές επιχειρήσεις. Την επιχείρηση συντόνιζε ο Αναπληρωτής Διοικητής, Πυραγός, Χρήστος Γκίκης.
 
Σε απόγνωση ο ιδιοκτήτης…                                                                                                  
Από την πυρκαγιά κάηκαν λίπος και αιθάλη εντός της καπνοδόχου, ενώ ρυπάνθηκε όλος ο εσωτερικός χώρος του ψητοπωλείου. Σε απόγνωση ήταν ο ιδιοκτήτης που Ψητοπωλείου ενώ κάποιος ηλικιωμένος – πιθανόν ο πατέρας του – όπως έλεγε ο κόσμος που συγκεντρώθηκε και στις δύο οδούς και παρακολουθούσε την κατάσβεση ανέβηκε στην οροφή για να βοηθήσει την κατάσβεση αλλά τον κατέβασαν οι πυροσβέστες. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργεί προανάκριση το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…