Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ντεμπούτο της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» στην Ξάνθη

Ντεμπούτο της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» στην Ξάνθη

0
delkos-web
 

 Πρώτη συνάντηση για τη συγκρότηση της Ομάδας πρωτοβουλίας. Αρχές Φλεβάρη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση

 

«Κλείδωσε» η συνεργασία με τον συνδυασμό του Χ. Πούλιου – Υποψήφιος ο Δέλκος

 
 
«Ριζώνει» και στην Ξάνθη η «Ελιά» – η κίνηση των «58» για την ανασύσταση του χώρου της κεντροαριστεράς – και ήδη υπάρχει ένας πυρήνας από 20 περίπου πολίτες που υπέγραψαν το μανιφέστο των «58» και ο οποίος συγκροτεί την ομάδα πρωτοβουλίας για την Ξάνθη.
 
Ένα νέο κόμμα γεννιέται…
Η ομάδα αυτή είχε την πρώτη συνάντησή της την Δευτέρα μετά από πρωτοβουλία του Κώστα Δέλκου ο οποίος εξ αρχής εντάχθηκε στην κίνηση των «58».Συμμετείχε όλη η ομάδα των πολιτών που συμφώνησαν με το εγχείρημα, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και δεν έχουν κομματικές ταμπέλες. Σκοπός της συνάντησης η ίδρυση της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» – όπως έχει επικρατήσει να λέγεται ο νέος κομματικός σχηματισμός – και στην Ξάνθη! Σύμφωνα με πληροφορίες μας έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί των αρχών και των θέσεων του νέου κομματικού σχηματισμού σε πολύ καλό κλίμα και αποφασίστηκε να διοργανωθεί μια ανοιχτή πολιτική εκδήλωσης που θα απευθύνεται σ’ όλους τους πολίτες της Ξάνθης προκειμένου να παρουσιαστεί η πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα του νέου πολιτικού φορέα Είναι γνωστό ότι η «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξης» υποστηρίζεται επίσημα από το ΠΑΣΟΚ το οποίο και έχει αποφασίσει να συμπορευτεί μαζί της στις Ευρωεκλογές. Η απόφαση αυτή δεν ήταν «αναίμακτη» στο ΠΑΣΟΚ καθώς έχουν εκφραστεί πολλές αντιδράσεις. Όπως για παράδειγμα η πρόσφατη κίνηση με τις 75 υπογραφές στελεχών του παπανδρεϊκού κυρίως μπλοκ. Απ’ αυτή ( Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη) απέχει επίσημα η ΔΗΜΑΡ παρότι πρωτοκλασάτα στελέχη της όπως ο Σπύρος Λυκούδης την στηρίζουν.
 
«Κλείδωσε» η συνεργασία με τον συνδυασμό του Χ. Πούλιου – Υποψήφιος ο Δέλκος
Κινήσεις των στελεχών της ΔΗΜΑΡ αλλά και του ευρύτερου χώρου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης γίνονται και στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες μας, βγήκε «λευκός καπνός» από τις επαφές με τον συνδυασμό του Χρίστου Πούλιου. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι ο Κώστας Δέλκος αλλά και άλλα στελέχη του χώρου θα είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Πολίτες για την Αλλαγή» ο οποίος και πρόκειται ν’ αλλάξει επωνυμία η οποία θα φέρει το στίγμα της διεύρυνσης και της συνεργασίας του με δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…