Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Όλα ανοιχτά» στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Ξάνθης

«Όλα ανοιχτά» στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Ξάνθης

0
kalph ekloges-empros
 

 Από ανοιχτή συνέλευση η ανάδειξη του επικεφαλής εντός του προσεχούς δεκαημέρου

 

Την επόμενη εβδομάδα οι εξελίξεις στην παράταξη Χατζηευαγγέλου στον Τόπειρο. Δεν ανακατεύεται ο Μάνταζη

 
 
Μετά και το «ξεκαθάρισμα» μέσα στην παράταξη Στυλιανίδη με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων Μπένη – Δημαρχόπουλου, σχηματοποιείται κάπως το προεκλογικό σκηνικό. Η «εκκρεμότητα» που απομένει ακόμη στην διοικούσα παράταξη είναι ένα ερωτηματικό για τον Μανώλη Τσέπελη σ’ ότι αφορά τις προθέσεις του να ενταχθεί σε κάποιο από τα «αδελφικά» σχήματα ή να ηγηθεί δικού του συνδυασμού.
 
Εκκρεμότητα με τον επικεφαλής στο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη η ανάδειξη του επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που διεκδικεί πλέον αυτόνομα το δήμο Ξάνθης. Παρά το γεγονός ότι σε δημοσίευμα του site www.real.gr που αναδημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα της αυτοδιοίκησης www aftodioikisi.gr στο οποίο παρουσιάζονται όλοι οι υποψήφιοι που έχει αποφασίσει να υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους της χώρας αναφέρει για το δήμο Ξάνθης ως επικεφαλής το όνομα: Αταμπούφης Γιώργος – εννοώντας προφανώς τον Ανταμπούφη Νίκο – ωστόσο αυτό διαψεύστηκε τόσο από τον ίδιο τον κ. Ανταμπούφη αλλά και το νεοεκλεγέντα γραμματέα της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργο Χατζηθεοδώρου οι οποίοι και επεσήμαναν ότι η ανάδειξη του επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Ξάνθης θα γίνει σε ανοιχτή συνέλευση μέχρι το τέλος του μήνα με διαδικασίες που θα αποφασίσει η συνέλευση: «Επιλέξαμε την ανοιχτή συνέλευση ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ακουστούν όλες οι απόψεις. Η ανάδειξη του επικεφαλής θα γίνει με τον τρόπο που θα επιλέξει η συνέλευση. Οτιδήποτε άλλο είναι αυθαίρετο λέει ο κ. Χατζηθεοδώρου ενώ ο κ. Ανταμπούφης υπογραμμίζει: «Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σ’ όλους να ρθουν στην συνέλευση. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι τι θέλουμε να κάνουμε και δευτερευόντως ποιος θα ηγηθεί». Παράλληλα αναφέρεται στο πολιτικό στίγμα του συνδυασμού και το συνδέει με την επιλογή του επικεφαλής στην Ξάνθη: «Όλοι λένε ότι είναι ανεξάρτητοι και εκτός κομματικών γραμμών . Επί της ουσίας η ανεξαρτησία σε μας αποδεικνύεται με τον τρόπο που επιλέγουμε να σχηματίσουμε τον συνδυασμό μας».
 
Την επόμενη εβδομάδα οι εξελίξεις στον Τόπειρο
Στον δήμο Τοπείρου η παράταξη του πρώην δημάρχου Στέλιου Χατζηευαγγέλου πήρε την απόφαση να κατεβεί ενωμένη και αυτό ισχύεις. Όπως έχουμε αναφέρει και σ’ άλλο ρεπορτάζ αρχικά ήταν 4 οι υποψήφιοι: Τσιλιγγίρης, Δελής, Δαλάτσης και Φεταχίδης στην συνέχεια όμως απέμειναν 3 καθώς ό κ. Φεταχίδης απέσυρε το ενδιαφέρον του. Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπάρχει καλό κλίμα συνεννόησης και εμπιστοσύνη μεταξύ των υποψηφίων και την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν να συμφωνήσουν ποιος από τους τρεις θα ηγηθεί του συνδυασμού, απόφαση που θα τεθεί μετέπειτα προς συζήτηση στην παράταξη. Ο Στέλιος Χατζηευαγγέλου δεν θα συμμετέχει στις αρχαιρεσίες κατά επιλογή του για να μην επηρεάσει την διαδικασία.
 
Δεν ανακατεύεται ο Μάντατζη    
Απών από τα δρώμενα στο δήμο Τοπείρου επέλεξε να είναι – όπως δήλωσε στο «Ε» – και ο τέως βουλευτής Τσετίν Μάντατζη ο οποίος θήτευσε στα δημοτικά έδρανα του δήμου Τοπείρου επί 2 τετραετίες ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Χατζηευαγγέλου. Ο κ. Μάντατζη δήλωσε ότι έχει αποστασιοποιηθεί συνειδητά από τα δημοτικά και ότι το ενδιαφέρον του στρέφεται μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή, παραμένοντας στο χώρο του κόμματος που τον τίμησε και τον ανέδειξε.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…