Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σ. Μωραϊτης: «Με κατατρέχουν …συμμορίες»!

Σ. Μωραϊτης: «Με κατατρέχουν …συμμορίες»!

0
moraitis sinendefxi
 

 Καταγγελίες για προσπάθεια πολιτικής , οικονομικής και επαγγελματικής του εξόντωσης από πολιτικά γραφεία δικών του και αντιπάλων …

 

Κατέθεσε νέα Μηνυτήρια Αναφορά. Το ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Α. Πλεύρης κατά τη συνέντευξη Τύπου

 
 
Μια ενορχηστρωμένη και στοχευμένη προσπάθεια πολιτικής, οικονομικής και επαγγελματικής του εξόντωσης, στην οποία οι «μαέστροι» είναι μια «συμμορία», όπως χαρακτηριστικά είπε από πολιτικά πρόσωπα, «δικοί του άνθρωποι αλλά και αντίπαλοι» που όμως λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία χρησιμοποιούν και κατευθύνουν υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών, κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Νατάσσα». Στο πλευρό του ως νομικός του εκπρόσωπος ο κ., Αθανάσιος Πλεύρης (πρώην βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ) και ο συνεργάτης του μηχανικός Παράσχος Ευστρατίου.
 
«Δέχτηκα επίθεση από μια συμμορία ανθρώπων…για πολεοδομικές παραβάσεις»
Ο κ. Μωραϊτης υποστήριξε ότι το σχέδιο της «καταδίωξής» του με στόχο την επαγγελματική καταστροφή του ξεκίνησε από «δικούς του ανθρώπους» αρχικά «στις 11/1/2008 στις 11.30 σ’ ένα πολιτικό γραφείο δικών μου ανθρώπων», όπως είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας την εποχή που ήταν αντινομάρχης και «έσκασε» για πρώτη φορά η υπόθεση με την Πολιτεία μετά από την καταγγελία Δραγουίδη για πολεοδομικές παραβάσεις: «Είχαμε πολεοδομικές παραβάσεις, παραιτήθηκα από αντινομάρχης για να μην δημιουργήσω πρόβλημα Είμαστε οι πρώτοι σ’ όλη την Ελλάδα που πληρώσαμε όλα τα πολεοδομικά πρόστιμα και περιμέναμε τις άδειες νομιμοποίησης από το 2008 όμως δεν τις πήρα μέχρι το 2012 γιατί στην Πολεοδομία καθυστερούσε τη διαδικασία έκδοσης μια κυρία επειδή ο σύζυγός της προσπαθούσε να νομιμοποιήσει τα καταστήματα ενός αντιπάλου. Περάσαμε έναν Γολγοθά ενώ πληρώσαμε όλα τα πρόστιμα ενώ σε άλλα καταστήματα δεν έγιναν έλεγχοι…».
 
«Με ήθελαν να είμαι «καλό» παιδί στο δικαστήριο…του Χατζηευαγγέλου»
Οι «περιπέτειες» του συνεχίστηκαν – όπως είπε – αλλά η «ενορχήστρωση» πέρασε σε άλλο πολιτικό γραφείο αντίπαλου πολιτικού. Ο κ. Μωραϊτης κατέθεσε μια σειρά από συμπτώσεις τις οποίες δεν θεωρεί «διόλου τυχαίες και ασύνδετες μεταξύ τους», όπως είπε, επιχειρώντας να στοιχειοθετήσει ότι πίσω απ’ όλα αυτά βρίσκεται ο Σωκράτης Ξυνίδης και το περιβάλλον του χωρίς όμως ευθέως να τον κατονομάζει. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο αδελφός της Διευθύντριας του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης κας Αλεξανδρίδου που υπογράφει την έκθεση Έλεγχου για το Κτήμα Πολιτεία, εργάζονταν στο πολιτικό γραφείο του κ. Ξυνίδη και ότι η έκθεση ελέγχου ενώ ήταν του 2008 «την θυμήθηκαν», όπως είπε, μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση του δημάρχου Τοπείρου κ. Χατζηευαγγέλου τον Μάρτιο του 2013 και την ίδια μέρα την ανάρτησε κάποιος πολιτικός στο Twitter, όντας δημόσιο έγγραφο που ο ίδιος ενώ έκανε αίτηση έχοντας έννομο συμφέρον για να του την κοινοποιήσουν, δεν το έπραξαν. Όπως σημείωσε ότι όλα αυτά είχαν στόχο να τον «σωφρονίσουν» ώστε να πει ψέματα στο Εφετείο στην κατάθεση του εναντίον του Χατζηευαγγέλου , πράγμα που δεν έκανε. Μάλιστα προχώρησε κι άλλο τον συλλογισμό του συνδέοντας το τηλεφώνημα που δέχτηκε για βόμβα στο κατάστημά του ενώ ήταν γεμάτο καθώς επίσης και διόλου τυχαίο γεγονός την έκδοση απόφασης σφράγιση της «Πολιτείας» από τον Δ. Αβδήρων την ίδια μέρα που έγινε το Εφετείο του Χατζηευαγγέλου: «Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα…», είπε χαρακτηριστικά.
 
Άλλο κατάστημα αναφέρει η έκθεση άλλο σφραγίστηκε;
Σ’ ότι αφορά την έκθεση τη χαρακτήρισε «παράνομη και χαλκευμένη» γιατί όπως είπε βασίστηκε σε στοιχεία του 2008, χωρίς να συμπεριλάβει κανένα νέο στοιχείο και χωρίς να κάνει ούτε μια αναφορά στις 4 αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις που έχει και τα δύο βουλεύματα. Επίσης υπογράμμισε ότι η έκθεση δεν αποδίδει σε κανέναν ευθύνες και ότι η υπηρεσία αυτή (ΣΕΕΠ Σερρών) είναι αρμόδια να ελέγχει τη δημόσια διοίκηση και όχι τις επιχειρήσεις.
Αναφορικά για το θέμα της άδειας ο κ. Μωραΐτης διευκρίνισε ότι: «Η έκθεση που επικαλείται η κα Αλεξανδρίδου δεν αφορά το Κτήμα Πολιτεία» των 1200 τ.,μ, που σφραγίστηκε αλλά το Θέατρο το οποίο έχει άδεια λειτουργίας ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και έχουμε έγγραφα από το δήμο Σελέρου που μας πιστοποιούν ότι δεν χρειάζεται άλλη άδεια γιατί δεν είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κάναμε όμως αίτηση στο δήμο Αβδήρων για επέκταση χρήσης και για να πάρουμε και άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος και πήραμε προέγκριση και στα δύο καταστήματα. Όμως από τις 2 Μαΐου που υποβάλλαμε τα χαρτιά μας δεν μας απάντησαν ούτε τις εξέδωσαν, έτσι αυτοδίκαια – σύμφωνα με τον νόμο – έχουμε την άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος».
 
Νέα Μηνυτήρια Αναφορά Μωραΐτη
Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι χθες κατέθεσαν νέα Μηνητήρια Αναφορά: «Το «Κτήμα Πολιτεία είναι νόμιμο και κακώς έχει σφραγιστεί. Έχουμε όλα τα στοιχεία και τα έγραφα πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε όχι μόνο στο διοικητικό αλλά και στο ποινικό επίπεδο για να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για αυτούς που ευθύνονται γι αυτές τις πράξεις και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους που έχουν δώσει αυτές τις εντολές. Τέλος ο κ. Ευστρατίου συνεπικουρώντας υποστήριξε την νομιμότητα των καταστημάτων του κ. Μωραΐτη αναφέροντας μάλιστα ότι και ο ίδιος έχει μπει στο στόχαστρο των ίδιων κέντρων που απεργάζονται την καταστροφή του Μωραΐτη και ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή του επειδή συνεργάζεται με τον κ. Μωραΐτη.  
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …