Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Διευρύνονται οι «Πολίτες για την Αλλαγή»

Διευρύνονται οι «Πολίτες για την Αλλαγή»

0
poylios 4
 

 Ευρύτερες συνεργασίες με αυτοδοικητικές δυνάμεις από τους χώρους της Αριστεράς και της Οικολογίας

 

Πούλιος: «Ερχόμαστε για να χτίσουμε και όχι για να γκρεμίσουμε…»

 
 
Αυξάνονται και πληθύνονται…διευρύνονται και επεκτείνονται και σ’ όλους χώρους για να …κατακυριεύσουν τον δήμο Ξάνθης οι «Πολίτες για την Αλλαγή» και σύντομα η σημειολογία του εγχειρήματος θα αποτυπωθεί τόσο στην επωνυμία όσο και στην πολιτική προγραμματική τους ατζέντα.
 
Ευρύτερες συνεργασίες για τους «Πολίτες για την Αλλαγή»
Σε μια στιγμή που η παράταξη Στυλιανίδη που ήταν ο κύριος αντίπαλός τους στις προηγούμενες εκλογές, βρίσκεται κατακερματισμένη στα τρία (προς το παρόν) και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Πολίτες για την Ξάνθη», βρίσκεται ακόμη σε μια πρώιμη διαδικασία σχηματοποίησης και γενικότερα υπάρχει μια ρευστότητα στο προεκλογικό τοπίο και με τους υπόλοιπους υποψηφίους, οι «Πολίτες για την Αλλαγή» με επικεφαλής τον Χρίστο Πούλιο έχουν βάλει «μπρος τις μηχανές» και κινούνται αθόρυβα μεν αλλά μεθοδικά και στοχευμένα με αποτέλεσμα να έχουν αποκτήσει σαφές προβάδισμα στην ολοκλήρωση του σχήματος Πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπλουτισμό του βασικού κορμού του συνδυασμού (Ξυνιδης – Βασιλούδης – Βορίδης) με στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και της Οικολογίας και εξέχουσες προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας από την πλειονότητα και την μειονότητα με κοινωνική και επαγγελματική αναφορά. Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός διευρυμένου σχήματος ικανό να αφουγκραστεί, να εκφράσει και να αντιπροσωπεύσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα και αποτελεσματικά μια πολύπτυχη, πολυσχιδή και πολυπολιτισμική κοινωνία όπως αυτή του δήμου Ξάνθης.
 
Πούλιος: «Ερχόμαστε για να χτίσουμε και όχι για να γκρεμίσουμε…»
Πέραν της μορφοποίησης του νέου συνδυασμού των «Πολιτών για την Αλλαγή» που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης, ο συνδυασμός έχει ήδη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο και έχει επικαιροποιήσει, ενώ αναμένεται να αποτυπωθεί και σε προγραμματικές θέσεις η διεύρυνσή του. Βασικός προγραμματικός στόχος ήταν και παραμένει η εξεύρεση πόρων που θα διασφαλίζουν την οικονομική αυτοτέλεια του δήμου έχοντας ως αιχμή του δόρατος την τουριστική αξιοποίηση της Π. Πόλης και της ορεινής ζώνης του δήμου. Επίσης όπως ανέφερε ο Χ. Πούλιος στο «Ε» στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη των κοινωνικών δομών και στην ενίσχυση των υπαρχουσών: «Ερχόμαστε για να χτίσουμε όχι για να γκρεμίσουμε. ¨Όποιες καλές δομές υπάρχουν θα τις ενισχύσουμε και θα δημιουργήσουμε και άλλες. Θέλουμε να χτίσουμε ένα δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο που θα είναι κοντά στο δημότη, θα δίνει λύσεις στα προβλήματά του και θα βελτιώνει την καθημερινότητά του».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…