Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Με ενότητα προς την «Νέα Εποχή»

Με ενότητα προς την «Νέα Εποχή»

0
nea epoxi
 

 Αποφάσισαν ενωτική και αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές

 

Δελής – Φεταχίδης – Δαλάτσης – Τσιλιγγίρης οι υποψήφιοι

 

 

 
Νέα εποχή στην «μετά Χατζηευαγγέλου εποχή» εγκαινίασαν την Τρίτη το απόγευμα τα μέλη του συνδυασμού «Νέα εποχή» που διοικεί επί 4 τετραετίες το δήμο Τοπείρου! Σε ενδοπαραταξιακή σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο Ευλάλου συζήτησαν την πορεία της παράταξης και πήραν σημαντικές αποφάσεις για την παρουσία του στις επικείμενες εκλογές. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Στέλιος Χατζηευαγγέλου ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να δώσει δακτυλίδια και ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού θ’ αναδειχθεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και ότι ο ίδιος θα τον στηρίξει και θα παραμένει ενεργό μέλος της παράταξης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χατζηευαγγέλου ήταν εμφανώς συγκινημένος. .
 
Ενωτικό μήνυμα για την «Νέα Εποχή»
Διαψεύσθηκαν οι «Κασσάνδρες» που προμήνυαν διάλυση της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή» στο δήμο Τοπείρου κατά τα πρότυπα της παράταξης Στυλιανίδη στο Δήμο Ξάνθης. Το μήνυμα της σύσκεψης ήταν: Ενότητα, κοινή πορεία και αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές με νέο επικεφαλής. Αυτή ήταν και η κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων των μελών του συνδυασμού, ενώ δεν έλειψαν τοποθετήσεις με έντονη αυτοκριτική διάθεση και ρηξικέλευθες προτάσεις για ρήξεις και ανατροπές πάντα όμως με κοινό παρονομαστή την ενότητα.  
 
4 οι μνηστήρες για την «Νέα εποχή» (προς το παρόν)
Το ενδιαφέρον να ηγηθούν της παράταξης εκδήλωσαν ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Δαλάτσης, ο αντιδήμαρχος Μάκης Τσιλιγγίρης ενώ υπό σκέψιν δήλωσαν ότι είναι ο Χρήστος Δελής και Χρήστος Φεταχίδης. Η λίστα των υποψηφίων όμως παραμένει ανοιχτή και – σύμφωνα με πληροφορίες μας αναμένεται να προστεθούν κι άλλοι που δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους. Αυτός όμως που δεν θα είναι σίγουρα είναι ο νυν δήμαρχος Φώτης Πυροστιάνης, ο οποίος και το ξεκαθάρισε στη σύσκεψη ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα.
 
Χ. Δελής: «Έχουμε απόλυτη ενότητα….»
delis«Η απόφασή μας είναι σύσσωμη η παράταξη μας να κατεβεί στις εκλογές. Έχουμε απόλυτη ενότητα. Το κλίμα είναι πολύ καλό, υπάρχει αισιοδοξία παρότι μας έχει λυπήσει η αποχώρηση του Στέλιου Χατζηευαγγέλου. Έχουμε εμπειρία, έχουμε δυναμική και θα δώσουμε ενωμένοι ένα δυνατό αγώνα», επισημαίνει ο κ. Χρήστος Δελής. Σ’ ότι αφορά την ονοματολογία για το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης ο κ. Δελής ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα και μέσα από διαδικασίες θα αναδειχθεί ο επικεφαλής χωρίς να υπεισέλθει περαιτέρω σ’ ότι αφορά τη δική του υποψηφιότητα. Ωστόσο ήταν απόλυτα αρνητικός σε ενδεχόμενο συνεργασίας με την κα Καραλευθέρη και ένα κοινό σχήμα τονίζοντας ότι «η «Νέα εποχή» κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές».
 
Χ. Φεταχίδης: «Βιάστηκε η Καραλευθέρη…»
fetaxidis2Παρών στη διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής είναι και ο κ. Χρήστος Φεταχίδης ο οποίος αναφερόμενος στη σύσκεψη και σ’ όσα ακούστηκαν εκεί είπε: «Υπάρχει θέληση για συνεννόηση όμως πρέπει να σπάσουν αυγά …πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις …προχθές ειπώθηκαν λίγες αλήθειες πρέπει να συνεχιστούν οι ζυμώσεις για να βρούμε την πορεία μας». Σ’ ότι αφορά την κα Καραλευθέρη ο κ. Φεταχίδης σχολίασε: «Θεωρώ ότι η κα Καραλευθέρη βιάστηκε ν’ ανακοινώσει την υποψηφιότητά της. Έπρεπε πρώτα να έχει επαφές με τον κ. Χατζηεαυγγέλου, να προσεγγίσει την παράταξή μας. Θα μπορούσε να γίνει ένα κοινό σχήμα…»      
 
Κ. Δαλάτσης: «Θα είμαι υποψήφιος…»
dalatsis closeΕπί 15 χρόνια στην «Νέα Εποχή» και στο πλευρό του Στέλιου Χατζηευαγγέλου ο δημοτικός σύμβουλος που διατέλεσε και αντιδήμαρχος θεωρεί ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου να θέσει υποψηφιότητα για επικεφαλής του συνδυασμού δεδομένων των συνθηκών: « Αποδείξαμε ότι είμαστε ομάδα και λειτουργούμε σαν ομάδα. Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης. Ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Εποχή. Ο δήμος μας είναι αγροτοκτηνοτροφικός. Ας δοθεί χώρος και στους αγρότες. Η τοπική αυτοδιοίκηση κατακλύζεται από δημοσίους υπαλλήλους. Ας εκπροσωπηθεί και ο αγροτικός χώρος», επισημαίνει οκ . Δαλάτσης. Υπενθυμίζουμε ότι είναι πρόεδρος της Ένωσης Γεωργών Δ. Τοπείρου «Η Ενότητα».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Προέδρευσε ο Χριστόδουλος Τοψίδης –  «Βάρος» στην πρόληψη Η πρώτη συνεδρίαση της Επι…