Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεφυτρώνουν σκουπίδια στις γειτονιές της Ξάνθη

Ξεφυτρώνουν σκουπίδια στις γειτονιές της Ξάνθη

0
skoupidia
 

 Τα αμάζευτα προσπαθούν να μαζέψουν οι υπάλληλοι του τμήματος καθαριότητας

 

Στα αζήτητα το θέμα του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ξάνθης

 
 
Το ημερολόγιο έχει δείξει 2014 και η Ελλάδα ακόμη παρουσιάζει εικόνες ντροπής και έλλειψης παιδείας. Πέρα από τα πολιτικοοικονομικά σκηνικά που εκτυλίσσονται στην χώρα και μας ντροπιάζουν σε παγκόσμιο επίπεδο καθημερινές εικόνες ακαθαρσιών έξω ακριβώς από την πόρτα μας έρχονται να μας υπενθυμίσουν πως οι μόνοι υπαίτιοι για αυτή την κατάσταση είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κακή μας τύχη που δεν μας επέτρεψε να…αποκτήσουμε παιδεία.
 
Οι κάδοι «πεινάνε» για σκουπίδια
Σακούλες με σκουπίδια έξω από τους κάδους, σακουλάκια γλυκισμάτων δεμένα πάνω σε δέντρα, σακουλάκια από σνακ στους δρόμους, κουτάκια αναψυκτικών μέσα σε παρτέρια, περιττώματα σκύλων σε πάρκα και πεζοδρόμια. Τα σκουπίδια μοιάζουν να «φυτρώνουν» στην πόλη της Ξάνθης με τους υπαλλήλους του Τμήματος Καθαριότητας να κάνουν τους «κηπουρούς» και να τρέχουν να τα μαζέψουν.
Όπως αναφέρει στο «Ε» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Τάσος Θεοδωρίδης, οι υπάλληλοι του τμήματος είναι μονίμως σε εγρήγορση προσπαθώντας να μαζέψουν τις ακαθαρσίες των συμπολιτών μας. «Πολλοί συμπολίτες μας πετάνε τα σκουπίδια τους έξω από τους κάδους καθώς σιχαίνονται να τους ανοίξουν. Δεν είναι μικρή μερίδα βέβαια και αυτοί που ψάχνουν στα απορρίμματα και ο,τι δεν τους «κάνει» το πετάνε απέξω. Αυτό είναι έλλειψη παιδείας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος και συμπληρώνει «οι κάδοι έχουν πλυθεί και απολυμανθεί το τρίμηνο που μας πέρασε και μόλις ο καιρός το επιτρέψει θα πραγματοποιηθεί και η δεύτερη φάση της απολύμανσης».
 
Στα αζήτητα το ΚΔΑΥ
Την ώρα που πολλοί Ξανθιώτες αρνούνται να συμμορφωθούν με τους στοιχειώδες κανόνες μιας οργανωμένης κοινωνίας, πετώντας τα σκουπίδια τους μέσα στους κάδους, μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας επιμένει στην ιδέα της ανακύκλωση. Μια ιδέα που παραμένει «παγωμένη» όπως και η λειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ξάνθης. Όπως αναφέρει ο κ. Θεοδωρίδης δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ενέργειες για την λειτουργία του ΚΔΑΥ, που βρίσκεται στο χώρο του ΧΥΤΑ Ξάνθης αν και έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του εδώ και καιρό.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…