Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Ξανανοίγουν τα δάνεια για τους αγρότες

Ξανανοίγουν τα δάνεια για τους αγρότες

0
epidothseis
 

 Θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν ρευστότητα για την κάλυψη των αναγκών των δραστηριοτήτων τους

 

Δυσκολεύει τις κινήσεις των αγροτών οι δέσμευση ποσού από τις επιδοτήσεις τους

 
 
Δύο χρόνια μετά την εξαγορά της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς, οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι θα ξαναέχουν την ευκαιρία να ανανεώσουν τα ανοιχτά δάνεια τους προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες της δραστηριότητας τους.
 
Δυσκολεύτηκαν τα δυο τελευταία χρόνια οι αγρότες
Η πολιτική της Αγροτικής Τράπεζας, σύμφωνα με τον Πρέδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Τοπείρου, Κώστα Δαλάτση, ήταν να κρατά το 50% του ποσού των επιδοτήσεων που έμπαιναν στους λογαριασμούς των αγροτών, οι οποίοι είχαν πάρει κάποιο δάνειο, δίνοντας τους ταυτόχρονα την δυνατότητα να το ανανεώσουν, καθώς ήτα ανοιχτό. Μετά την εξαγορά της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς, αν και συνεχίστηκε η τακτική της δέσμευσης του μισού ποσού της επιδότησης, οι αγρότες δεν μπορούσαν να ανανεώσουν το δάνειο τους, γεγονός που τους έφερε αντιμέτωπους με το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας και της αδυναμίας της κάλυψης των αναγκών των δραστηριοτήτων τους.
Φέτος όμως, όπως αναφέρει ο κ. Δαλάτσης, τα πράγματα θα είναι σχετικά πιο εύκολα για τους αγρότες καθώς ξαναποκτούν το δικαίωμα ανανέωσης του ανοιχτού τους δανείου.
Από την μεριά του ο Αντιπρόεδρος των Κτηνοτρόφων, Αθανάσιος Λουκμακιάς, σε πρόσφατες δηλώσεις του σημείωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος του από την τακτική της δέσμευσης ενός μέρος του ποσού, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα παράνομη.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση κρατικών αγροτικών ενισχύσεων λόγω πολέμου Ουκρανίας προτείνει η Κομισιόν

Κατά την τελευταία σύνοδό του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2024, το Ευρωπα…