Ήρθε ο χιονιάς

0
xionia xanthi
 

 Το στρωσε στα ορεινά. Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο δρόμο προς τον Άγιο Κωνσταντίνο και σε ορεινούς οικισμούς

 

Έκλεισε ο δήμος σχολεία με περιορισμένη πρόσβαση. Πέφτει η θερμοκρασία από αύριο

 

 
Μετά από μία εβδομάδα με αλκυονίδες ημέρες, από τα ξημερώματα της Κυριακής ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, που διατηρήθηκε μέχρι και το βράδυ με αποτέλεσμα πολλοί οικισμοί του δήμου Μύκης και της Σταυρούπολης να ντυθούν στα λευκά. Παράλληλα, με το όμορφο τοπίο όμως ξεκινούν και τα προβλήματα στις μετακινήσεις.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάστηκε στην επαρχιακή οδό που οδηγεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Από 45ο χλμ έως μεθοριακό σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου η κυκλοφορία διεξαγόταν έως χθες με αντιολισθητικές αλυσίδες, αν και το βράδυ της Κυριακής οι αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας έριξαν αλάτι. Το χιόνι έφτασε και τα πέντε εκατοστά.
Πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε επαρχιακούς δρόμους που οδηγούν σε οικισμούς του δήμου Μύκης, ιδιαίτερα σε αυτούς που βρίσκονται σε υψόμετρο, ωστόσο από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας τονίστηκε ότι όλο το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, αν και σε κάποια σημεία χρειάζονται αλυσίδες και αυξημένη προσοχή. Το εκχιονιστικό πάντως, έπιασε δουλειά από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να διευκολύνει τις μετακινήσεις και να μην αποκλειστεί κανένας οικισμός.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην περιοχή της Σταυρούπολης. Το στρωσε σε Κομνηνά, Λειβαδίτη και Δασικό Χωριό αν και η διέλευση παραμένει ανοιχτή.
Κλειστά παρέμειναν ωστόσο σχολεία του δήμου Μύκης τη χθεσινή ημέρα, με απόφαση του δημάρχου (για πρώτη φορά έκανε χρήση του δικαιώματός του, μιας και μέχρι τώρα τις αποφάσεις λάμβανε ο νομάρχης ή αντιπεριφερειάρχης), ενώ πρόβλημα αντιμετώπισαν και λεωφορεία του ΚΤΕΛ που επιχείρησαν να διέλθουν από περιοχές με αρκετό χιόνι.
Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτωτική τάση, αν και οι άνεμοι θα υποχωρήσουν με εξαίρεση το σημερινό βράδυ. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει του 6 βαθμούς Κελσίου.
 
Προβλήματα στη Ροδόπη από την αύξηση της στάθμης των υδάτων
Σύμφωνα με την περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση της ΑΜΘ διεκόπη η κυκλοφορία λόγω αυξημένης στάθμης υδάτων στα κατωθι σημεία:
Διαβαση ποταμού Λισσού περιοχή Αγίας Μαρίνας
Διαβαση ποταμού Τραυου περιοχή Ν.Καλλίστης
Διαβαση ποταμού Ποντικόρεμα Αρριάνων-Φιλύρας
Διαβαση ποταμού περιοχής Δόκου
Διαβαση ποταμού Κάλχαντος
Διαβαση ποταμού Σκαλώματος
Διαβαση ποταμού Βοσβόζη περιοχή Ηφαίστου
Διαβαση ποταμού περιοχής μεταξύ Αετοκορυφής – Διώνης
Διαβαση ποταμού μικρό ρέμα περιοχής βιολογικού καθαρισμού πλησίον οικισμού Μεσοχωρίου
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…