Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σε ρυθμό hard rock το προεκλογικό παιχνίδι στον Τόπειρο

Σε ρυθμό hard rock το προεκλογικό παιχνίδι στον Τόπειρο

0
dimarxio topeirou
 

 Τριγμούς προκαλεί η υποψηφιότητα Καραλευθέρη. Αφήνουν αιχμές ότι είναι υποκινούμενη η υποψηφιότητά της από τον Σ. Χατζηευαγγέλου

 
Τον Ιανουάριο θα εκλεγεί ο επικεφαλής της Νέας Εποχής
 
 
 
Πρωτοχρονιάτικες εκπλήξεις επεφύλασσε η γιατρός κα Μαρία Καραλευθέρη, η οποία στην εκπνοή του χρόνου ανακοίνωσε εκ νέου παρούσα στο προεκλογικό σκηνικό του δήμου Τοπείρου. Η κα Καραλευθέρη δήλωσε την πρόθεσή της να είναι υποψήφια ως επικεφαλής συνδυασμού ταράζοντας ακόμη περισσότερο τα ήδη ταραγμένα νερά στον Τόπειρο. Η υποψηφιότητά της διαμορφώνει νέα δεδομένα, ενώ προκαλεί τριγμούς κυρίως στην παράταξη «Δημοτική Αλλαγή» με επικεφαλής τον Θωμά Μίχογλου που στηρίζεται από την Ν.Δ. Υπενθυμίζουμε ότι η κα Καραλευθέρη είχε κατεβεί το 1998 ως ανεξάρτητη και το 2002 με το χρίσμα της ΝΔ. Ήταν τότε που έχασε από τον Στέλιο Χατζηευαγγέλου με 13 ψήφους διαφορά και μετέπειτα στις εκλογές του 2006 ήταν εκ νέου υποψήφια ως δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Παυλακάκη και δεν εκλέχθηκε.
 
Θ. Μίχογλου: «Μήπως κατεβαίνει γιατί νομίζει ότι έτσι μπορεί να σώσει τον αδελφό της και τον κ. Χατζηγευαγγέλου;»
mixoglouΣύμφωνα με πληροφορίες μας η υποψηφιότητά της δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία καθ’ όσον η επιλογή της να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά ανοίγοντας ιατρείο στο Εύλαλο έδρα του Δήμου, εκλήφθηκε ως προάγγελος επαναφοράς της στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Καλή επιτυχία» εύχεται μέσα από το «Έ» στην κα Καραλευθέρη ο Θωμάς Μίχογλου επισημαίνοντας όμως με νόημα ότι ο δικός τους συνδυασμός είναι ενωμένος και ανανεωμένος και έχει σχεδόν κατά 80 – 90% σχηματοποιηθεί. Παράλληλα δεν χάνει την ευκαιρία να προσθέσει: «Ας μας πει η κα Καραλευθέρη…Τι θα κάνει; Θ’ αναδείξει τα προβλήματα και τις τεράστιες οικονομικές ατασθαλίες για τις οποίες ελέγχεται η δημοτική αρχή; Ή μήπως κατεβαίνει γιατί νομίζει ότι έτσι μπορεί να σώσει τον αδελφό της και τον κ. Χατζηγευαγγέλου;»! Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση του αδελφού της κας Καραλευθέρη στοίχισε στον τέως δήμαρχο Τοπείρου μια τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση στο Εφετείο και την παύση του από τον δημαρχιακό θώκο και η αναφορά του κ. Μίχογλου δεν είναι διόλου τυχαίο καθώς προϊδεάζει πως το προεκλογικό παιχνίδι στον Τόπειρο θα είναι σε ρυθμό hard rock!
 
Σ. Μωραϊτης: «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι δεν είμαστε δεκανίκια κανενός…»,
moraitis eveΤην βεβαιότητά του ότι ο Θ. Μίχογλου θα είναι ο νέος δήμαρχος Τοπείρου εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Στέλιος Μωραϊτης ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλο στο πλευρό του κ. Μίχογλου: «Στην Δημοκρατία όλοι χωράνε και στην αντιπολίτευση ακόμη περισσότεροι…Ο κύβος ερρίφθη στον Τόπειρο. Ο Θωμάς Μίχογλου θα είναι ο νέος δήμαρχος! Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος θα του αναγνωρίσει τον αγώνα που έδωσε για να ξεσκεπάσει όλα αυτά. Ήταν ένας αγώνας δυναμικός και δίκαιος. Πιστεύω ότι ο κόσμος δεν κοιμάται …Βλέπει γιατί κάποιοι που ξεκουράζονται κάποια χρόνια επανέρχονται και ζητούν τη ψήφο του…Εμείς είμαστε ξεκάθαροι δεν είμαστε δεκανίκια κανενός…», δηλώνει ο κ. Μωραϊτης προκαλώντας αίσθηση ιδιαίτερα με την αναφορά σε «δεκανίκια». Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές στον συνδυασμό Μίχογλου πιστεύουν ότι η υποψηφιότητα της κας Καραλευθέρη είναι υποκινούμενη από τον Στέλιο Χατζηευαγγέλου για τους λόγους που προανέφερε ο κ. Μίχογλου και σχεδιάζεται ο πυρήνας Χατζηευαγγέλου να την στηρίξει την δεύτερη Κυριακή.
 
Τον Ιανουάριο θα εκλεγεί ο επικεφαλής της Νέας Εποχής
pirostianis 2Στο μεταξύ, θολό είναι ακόμη το τοπίο για το ποιος θα είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή». Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι όπως ο Χρήστος Δελλής, Μάκης Τσιλιγγίρης και ο νυν δήμαρχος Φώτης Πυροστιάνης, ο οποίος δήλωσε στο «Ε»: «Ο Ιανουάριος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας για την παράταξή μας. Θα γίνουν οι αρχαιρεσίες ανάδειξης του επικεφαλής του συνδυασμού μας. Η «Νέα Εποχή» θα είναι παρούσα για 5 τετραετίες στο δήμο Τοπείρου. Υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες και είναι θεμιτό αυτό. Θα συναποφασίσουμε να γίνουν ενδοπαραταξιακές διαδικασίες και στην συνέχεια ανοιχτές συνελεύσεις με τον κόσμο που μας στηρίζει. Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος κ. Πυροσοστιάνης πρόσφατα έχει τεθεί σε αργία από τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης κ. Καρούντζο επειδή δεν σφράγισε εντός της προθεσμίας καφετέρια του γιου του δημοτικού συμβούλου κ. Μακρίδη: «Θα υποβάλλω ένσταση στον υπουργό. Ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε δικαστικές διαφορές με τον ιδιοκτήτη μέχρι το 2010. Είναι νέος επιχειρηματίας, είχε κάνει μια επένδυση και του δώσαμε χρόνο να επιλύσει τη διαφορά του με τον ιδιοκτήτη ώστε να βγάλει νέα άδεια για μια επέκταση που είχε κάνει. Και πάλι ο κ. Μίχογλου έβαλε το χέρι του…Αν περιμένει από τα δικαστήρια να γίνει δήμαρχος πλανάται…», τονίζει ο κ. Πυροστιάνης.
Να προσθέσουμε ότι ο κ. Μιχογλου έχει καταθέσει τον Αύγουστο νέα μήνυση κατά του τέως δημάρχου κ. Χατζηευαγγέλου για ζημία κατά του δημοσίου και πάλι για την υπόθεση του συγκεκριμένου υπαλλήλου.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…