Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις βασιλόπιτας για συνάντηση και καλά νέα

Εκδηλώσεις βασιλόπιτας για συνάντηση και καλά νέα

0
vas lukeio 3
 

 Στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του το Λύκειο Ελληνίδων έδωσε 2.000 ευρώ στο Γηροκομείο και στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης

 

Το Λύκειο Ελληνίδων και η Εμπορική Λέσχη Ξάνθης έκοψαν την Κυριακή τις πρωτοχρονιάτικες πίτες τους

 
 
Με γνωστούς και φίλους συγκεντρώθηκαν οι σύλλογοι του Λυκείου Ελληνίδων και της Εμπορική Λέσχης Ξάνθης σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, προκειμένου να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Μάλιστα, το Λύκειο Ελληνίδων προχώρησε και στην οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου και του Ψυχολογικού Κέντρου, με μέρος των εσόδων που συγκέντρωσε η γειτονιά του Άη Βασίλη.
 
Το Λύκειο Ελληνίδων προχώρησε στην οικονομική ενίσχυση δύο ιδρυμάτων και σε άπορες οικογένειες της περιοχής
Το κυνήγι του φλουριού ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής στο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων. Τα μέλη του συλλόγου δημιούργησαν μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα και προσέφεραν ροφήματα και εδέσματα στους δεκάδες φίλους τους που έδωσαν το παρών.
«Σε ένα οικογενειακό και ζεστό περιβάλλον κόβουμε σήμερα τη Βασιλόπιτα και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συγχαρώ το Λύκειο Ελληνίδων για το σημαντικό έργο το οποίο επιτελεί, που μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι και κάνει γνωστή την παράδοση και τον πολιτισμό μας έξω από την πόλη μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων αφού ευλόγησε την πίτα του συλλόγου.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Πέπη Στάντσιου, η οποία έκανε έναν σύντομο απολογισμό των εορταστικών δράσεων του Συλλόγου, ευχαριστώντας συλλόγους, φορείς και πολίτες για τη συμβολή τους.
Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας η Γειτονιά του Άη Βασίλη ολοκληρώθηκε με επιτυχία συγκεντρώνοντας 8.075 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των εσόδων από τα δυο Μπαζάρ του Σοροπτιμιστικού Ομίλου και του Αρμενικού Σταυρού Ελέους Ξάνθης. Τα μέλη του Λυκείου παρέδωσαν στα δύο ιδρύματα της περιοχής μας, το Γηροκομείο και το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας το ποσό των 2000 ευρώ, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν ήδη δωρίσει 500 ευρώ στο Σύλλογο Υποτροφιών Ν. Ξάνθης για τις ανάγκες άπορων φοιτητών μας. Η φιλανθρωπική τους δράση όμως δεν σταματά εδώ, σύμφωνα με το Σωματείο το μεγαλύτερο ποσό , θα δοθεί σε οικογένειες, που προταθούν από τους συμμετέχοντες συλλόγους, μετά από αξιολόγηση και ιεράρχηση των αναγκών τους από τη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ξάνθης.
Η κ. Στάντσιου κλείνοντας ευχήθηκε μια χρονιά ευτυχισμένη και γεμάτη δράσεις που θα προάγουν την παράδοση και τον πολιτισμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «τα δύο αυτά ιδρύματα προσφέρουν πάρα πολλά στον τόπο μας. Σήμερα δίνουμε αυτό το μικρό αλλά συμβολικό ποσό για να θυμούνται πως είναι πάντα στην καρδιά μας». 
 
Με ζωντανή μουσική έκοψε την πίτα της η Εμπορικός Λέσχη Ξάνθης
Μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία και ευτυχία ευχήθηκε στα μέλη της Εμπορικής Λέσχης ο πρόεδρος Δημήτρης Κεφαλίδης . Αφού κόπηκε η βασιλόπιτα και μοιράστηκαν ατομικά τσουρεκάκια ενώ την διασκέδαση των μελών απογείωσε ο Στέλιος Στεφανίδης με την ορχήστρα του, ενώ στον τυχερό της πίτας δόθηκε αναμνηστική πλακέτα του συλλόγου.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…