Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δωρεάν σεμινάρια στη σχολή γονέων Ξάνθης

Δωρεάν σεμινάρια στη σχολή γονέων Ξάνθης

0
sxoles goneon
 

 Ειδικά τμήματα 50 και 25 ωρών για θέματα που αφορούν τις σχέσεις γονέα- παιδιού ή εφήβου, την κατανόηση και την προσέγγιση

 
 
Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) στο πλαίσιο του έργου «Σχολές Γονέων», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και το Ελληνικό Δημόσιο, προσφέρει δωρεάν έως 31/12/2014 πέντε επιμορφωτικά προγράμματα :
1.Σύγχρονη οικογένεια (50 ώρες): α. Δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας, β. Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο, γ. Τηλεόραση, δ. Οικιακή οικονομία
2.Σύνδεση σχολείου-οικογένειας (50 ώρες): α. Συνεργασία εκπαιδευτικού-γονέων-παιδιού, β. Εκπαιδευτικοί, οικογένεια και διάγνωση ακαδημαϊκών κλίσεων, γ. Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών, δ. Θέματα ειδικής αγωγής.
3.Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (25 ώρες) (πρόγραμμα που διαμορφώνεται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευομένων), όπως Τρίτη Ηλικία, συνέπειες της συνταξιοδότησης, απώλεια αγαπημένων προσώπων, δημιουργικές ασχολίες (π.χ. ανεύρεση πηγών για την τοπική ιστορία, θέματα αντιπαραβολής του παρελθόντος (βιωμάτων, συμπεριφορών, ηθών, εθίμων, αξιών) με το παρόν, συμμετοχή στα κοινά κ.ά.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών από τη βρεφική έως την εφηβική ηλικία, σε μελλοντικούς γονείς, σε ενήλικες τρίτης ηλικίας και σε επαγγελματίες που ασχολούνται με άτομα τρίτης ηλικίας.
4.Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (25 ώρες) για Ψυχολογική Υποστήριξη και Αγωγή Υγείας. Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε αθίγγανους, μουσουλμάνους, παλιννοστούντες και μετανάστες γονείς παιδιών από τη βρεφική έως την εφηβική ηλικία.
5.Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης (25 ώρες)     
Η εκπαιδευτική διαδικασία αποσκοπεί στην ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων (μέσω συζήτησης/ανταλλαγής απόψεων και βιωματικών ασκήσεων) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Τα 50ωρα προγράμματα περιλαμβάνουν είκοσι συναντήσεις και τα 25ωρα προγράμματα δέκα συναντήσεις δύο φορές την εβδομάδα, εκτός αν υπάρξει άλλη συνεννόηση από την πλειοψηφία των ενδιαφερομένων.
Για την ένταξη στα προγράμματα απαιτείται μόνο η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τμήματα θα τεθούν σε λειτουργία σε σχολεία, συλλόγους και ΚΑΠΗ με την εγγραφή τουλάχιστον 16-18 ατόμων.
Με την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης (Ν. 3369/2005, άρθρο 5).
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Εκπαίδευσης της Σχολής Γονέων N. Ξάνθης: κα. Πρωικάκη Ουρανία κιν. 6941648117 (ώρες 9:00-13:00), e-mail :proikaki@gmail.com. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν και να καταθέτουν αιτήσεις στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Δήμου Ξάνθης, Πλατείας Εμπορίου 44 (περιοχή Παζαριού), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00-14:00.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε η δράση τουριστικής προβολής της ΠΑΜΘ στην Κωνσταντινούπολη

Η παρουσίαση στόχευε στην ανάδειξη της Περιφέρειας ως ιδανικού προορισμού για όλες τις επο…