Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Χρεωμένοι ως το λαιμό οι Ξανθιώτες

Χρεωμένοι ως το λαιμό οι Ξανθιώτες

0
doy xanthis-empros
 

 Γίνονται κατασχέσεις όχι όμως πλειστηριασμοί, διευκρινίζει η προϊσταμένη της Α&Β ΔΟΥ Ξάνθης

 

Φορολογικά σεμινάρια το σαββατοκύριακο σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη

 
 
Τον συμβατικό τρόπο …κατασχέσεων σύμφωνα με τον νόμο 4174 εφαρμόζει η Α & Β ΔΟΥ Ξάνθης καθώς δεν συγκαταλέγεται στις 4 Εφορίες της χώρας που εφαρμόζουν πιλοτικά τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις, με προοπτική να επεκταθεί σε όλες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
 
Γίνονται κατασχέσεις όχι όμως πλειστηριασμοί
Όπως αναφέρει η προϊσταμένη της Εφορίας Ξάνθης κα Γιαμαλίδου Βασιλική είναι μεγάλος ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη με αποτέλεσμα οι κατασχέσεις να είναι σχεδόν σε ημερήσια διάταξη. Όπως διευκρινίζει γίνονται κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς τους λογαριασμούς άνω των 1.000 ευρώ όταν πρόκειται για λογαριασμούς μισθοδοσίας και δεσμεύσεις ακινήτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων: «Οι διατάξεις έχουν γίνει πολύ αυστηρές. Κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φορολογούμενοι ν’ ανταπεξέλθουν, προσπαθούμε να βοηθήσουμε αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τις εφαρμόζουμε. Πάντα τους ενημερώνουμε για οτιδήποτε πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για κατασχέσεις, Ο κόσμος είναι συνεργάσιμος σε γενικές γραμμές» , αναφέρει η κα Γιαμαλίδου, διευκρινίζοντας ότι μπορεί να γίνονται κατασχέσεις δεν έχει γίνει όμως κανένας πλειστηριασμός: «Κατασχέσεις γίνονται αλλά δεν έχει γίνει κανένα πλειστηριασμός. Απλά δεσμεύεται το ακίνητο και ο οφειλέτης δεν μπορεί να το πουλήσει. Αν όμως ρυθμίσει το χρέος του αίρονται οι δεσμεύσεις».
 
Φορολογικά σεμινάρια το σαββατοκύριακο σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη
Σεμινάρια- ημερίδες με θέμα τις αλλαγές στη φορολογία βάσει του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν.4172/13) πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη. Οι ημερίδες διοργανώνονται από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ), την Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελ. Επαγγελματιών Ξάνθης και το Σύλλογο Οικονομολόγων Ελ. Επαγγελματιών Έβρου. Θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18.1.2014 στην Ξάνθη και Κυριακή 19.1.2014 στην Αλεξανδρούπολη. Κεντρικός εισηγητής ο οικονομολόγος φοροτεχνικός κ. Γιώργος Χριστόπουλος.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κώστας Σκρέκας: Ίδιες ή και χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι είναι οι τιμές των τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι

Το αρνί θα είναι κάτω από 10 ευρώ στο «Καλάθι του Πάσχα» Για τιμές ίδιες ή και χαμηλότερες…