Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Χωρίς δήμαρχο ο δήμος Τοπείρου

Χωρίς δήμαρχο ο δήμος Τοπείρου

0
pirostianis 2

Αναβλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για σήμερα

 

Σε αργία ενός μηνός ο Φώτης Πυροστιάνης από τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης

 
 
Χωρίς δήμαρχο είναι από προχθές ο δήμος Τοπείρου καθώς από τις 27 Ιανουαρίου και μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου ισχύει η απόφαση του Γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης κ. Αθανάσιου Καρούντζου σύμφωνα με την οποία τίθεται σε αργία ο δήμαρχος κ. Φώτης Πυροστιάνης. Αυτή είναι και η αιτία της αναβολής του δημοτικού συμβούλιου που αποφάσισε και ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά χθες ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Χρήστος Δελής, ο οποίος προφανώς αγνοούσε την απόφαση!
 
Σε αργία ο Πυροστιάνης – Ακέφαλος ο δήμος Τοπείρου
Οι λόγοι για τους οποίους τέθηκε ο κ. Πυροστιάνης σε αργία αφορούν δικαστική απόφαση για παράβαση καθήκοντος κατόπιν καταγγελίας του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θωμά Μίχογλου. Ο κ. Πυροστιάνης δεν κατέθεσε ένσταση εντός 30 ημερών (από 27/12/2013 έως 27/1/2014) προκειμένου να του δοθεί παράταση και έτσι τώρα εκτίει την ποινή της αργίας. Ο ίδιος μιλώντας στο «Ε» για τους λόγους που δε κατέθεσε ένσταση είπε ότι ήταν οικονομικοί και ότι δεν είχε να διαθέσει το ποσό των 1.500 ευρώ για παράβολα και προτίμησε να εκτίσει την ποινή που θα του έχει επιβληθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο.
 
Για ποιον χτυπά η καμπάνα;
Ο κ. Πυροστιάνης παράλληλα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη διαχείριση του θέματος εκ μέρους του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και προέβη σε μια δήλωση που επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών και αν μη τι άλλο είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στον Τόπειρο και ειδικότερα στην παράταξη που διοικεί το δήμο: «Πρέπει κάποιοι ν’ απεγκλωβιστούν από τους πατέρες της παράταξης, να νερώσουν το κρασί τους και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί»!
Να σημειώσουμε ότι ο επόμενος πλειοψηφών σύμβουλος της παράταξης Χατζηευαγγελου είναι ο Χρήστος Φεταχίδης, όμως απομένει στην Αποκεντρωμένη να ορίσει σύμφωνα με τον νόμο αυτόν που θα εκτελεί τα καθήκοντα του δημάρχου στον Τόπειρο.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…