Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άρωμα Ξάνθης στην Φλωρεντία

Άρωμα Ξάνθης στην Φλωρεντία

0
florendia agora
 

 Προβολή και διαφήμιση της πόλης μας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στα πλαίσια του προγράμματος Marakanda

 

Θα φιλοξενήσει τις αντιπροσωπείες των εταίρων του προγράμματος στις Γιορτές Π. Πόλης

   florendia  mpatzakidis
 
Με αρώματα και …χρώματα της Ξάνθης πλημμύρισε η κεντρική αγορά (Mercato Sentrale) του San Lorenzo της Φλωρεντίας όπου και ήταν ο τόπος συνάντησης των 9 αντιπροσωπειών αντίστοιχων πόλεων που έχουν δημοτικές αγορές και είναι εταίροι του ευρωπαϊκού προγράμματος Marakanda. Το πρόγραμμα υλοποιείται επί 2 χρόνια με επικεφαλής εταίρο την Φλωρεντία και συμμετέχουν οι δημοτικές αγορές του Λιβάνου, Καϊρου, Αλεξάνδρειας Γένοβας, Φαβάρας(Σικελία), Φλωρεντίας, Βαρκελώνης, Λεμεσού ενώ από την Ελλάδα συμμετέχει μόνο η Ξάνθη. Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε επικεφαλής τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη ενώ απαρτίζονταν από τον πρόεδρο του σωματείου Κρεοπωλών κ. Γιώργο Μπατζακίδη, τον επιστημονικό εκπρόσωπο την ΠΕΔ κ. Κώστα Τσαπνίδη και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Βορίδη.
 
Προβολή και διαφήμιση της Ξάνθης – Θα φιλοξενήσει τους εταίρους στις Γιορτές Π. Πόλης
Στα πλαίσια του 3ήμερου σεμιναρίου έγινε από τον κ. Τσαπνίδη μια παρουσίαση με οπτικοακουστικά μέσα της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης και κατατέθηκε η πρόταση η επόμενη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος να γίνει στην Ξάνθη κατά τη διάρκεια των γιορτών της Παλιάς Πόλης. Αυτή την πρόταση η οποία και έγινε αμέσως αποδεκτή υποστήριξε με την παρουσία του ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης, ενώ εντυπωσίασε ο τρόπος παρουσίας και η προβολή του τουριστικού προϊόντος της πόλης μας: Θεωρώ ότι έγινε μια πολύ σωστή προβολή της πόλη μας που θα έχει απτά αποτελέσματα. Η επίσκεψη και η συμμετοχή μας ήταν πολύ εποικοδομητική και σ’ ότι αφορά τη δημοτική αγορά καθώς πήραμε τεχνογνωσία για την λειτουργία της και πώς να την καταστήσουμε τουριστικό προορισμό» , επεσήμανε ο κ. Μπατζακίδης. Η δημοτική αγορά του San Lorenzo έχει 18 Κρεοπωλεία, 15 μανάβικα αλλά και αρκετές ταβέρνες. Πρόσφατα μάλιστα άρχισε να κατασκευάζεται και δεύτερος όροφος στο οποίο θα στεγαστούν κυρίως τουριστικές δραστηριότητες ενώ μεταξύ αυτών και η μπουτίκ της Φιορεντίνας που αναμένεται να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών…
«Αποκτήσαμε σημαντικές γνώσεις αλλά κυρίως προβάλλαμε την πόλη μας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που θα φιλοξενήσουμε όλες αυτές τις αποστολές στις Γιορτές μας. Θα είναι μια μεγάλη διαφήμιση για την πόλη μας», σημειώνει ο κ. Στυλιανίδης ο οποίος τον καιρό εκείνο θα έχει μόλις παραιτηθεί από δήμαρχος καθώς θα παραχωρήσει τη θέση σ’ αυτόν που θα εκλεγεί!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…