Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αναζητείται …κάποιος να τους ενώσει!

Αναζητείται …κάποιος να τους ενώσει!

0
tsepelis 5
 

 Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με ζητούμενο τη «συγκόλληση» στην παράταξη του δημάρχου χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής

 

Τσέπελης : Θα κάνω πίσω μόνο αν βρεθεί αυτός που θα με εμπνεύσει…»

 
 
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια συνένωσης της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη – Σταυρούπολη Πρότυπο Δημιουργίας» του δήμαρχου Μιχάλη Στυλιανίδη, η οποία χωρίστηκε σε τρία κομμάτια με τους Μπένη – Τσέπελη – Δημαρχόπουλο να διεκδικούν από ένα μερίδιό της. Εξ’ αρχής ο δήμαρχος ήταν αντίθετος στο διαχωρισμό αυτό εκτιμώντας ότι έτσι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες και οι προοπτικές εξουσίας και όπως είναι φυσικό δεν είναι επιθυμητό γι’ αυτόν η διάλυσή της μετά την αποχώρησή του.
 
Αναζητούν … «συγκολλητή»
Αυτό το μήνυμα ενότητας ως ζητούμενο από το δήμαρχο κυριάρχησε στην πρώτη συνάντηση των μελών του συνδυασμού που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο Δημαρχείου, παρότι επίσης αναγνώρισε ως θεμιτές τις φιλοδοξίες και τις προσπάθειες των τριών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Μανώλη Φανουράκη, ο οποίος είχε ένα καλό λόγο και για τους τρεις, πρότεινε όμως να ξεχάσουν ότι «πικρό» λόγο είπαν μεταξύ τους και να ξεκινήσουν από μηδενική βάση την προσπάθεια συνένωσης και αν δεν είναι εφικτή η συμφωνία να τεθεί επικεφαλής ένας εκ των τριών, να επιχειρηθεί η «συγκόλληση» με τέταρτη υποψηφιότητα αποδεκτή απ’ όλους. Επίσης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα είναι παρών και στηρίζει μια ενωτική υποψηφιότητα και ότι θα είναι ο τελευταίος που θα πηδήξει από το τρένο …απαντώντας έτσι στη φημολογία που τον θέλει να …ξενοβλέπει σ’ άλλους συνδυασμούς.
 
Τσέπελης : Θα κάνω πίσω μόνο αν βρεθεί αυτός που θα με εμπνεύσει…»
Σ’ ότι αφορά τους υποψηφίους ο κ. Τσέπελης μιλώντας στο «Ε» δήλωσε ότι είναι διατιθεμένος να κάνει πίσω μόνο αν τεθεί επικεφαλής κάποια υποψηφιότητα που θεωρεί ότι τον εκφράζει: «Θα κάνω πίσω αν βρεθεί το άτομο που θα με εμπνεύσει και που θα πιστέψω ότι θέλει και μπορεί να κάνει όλα όσα θέλω να κάνω κι εγώ για το δήμο μας». Ωστόσο δεν απάντησε αν θεωρεί ότι κάποιος από τους υπόλοιπους δύο είναι αυτός που τον …εμπνέει ούτε και κάποιος άλλος!
Ο Δημήτρης Μπένης ερωτηθείς από το «Ε» είπε μόνο ότι η συζήτηση που άνοιξε την Πέμπτη συνεχίζεται ενώ ο κ. Δημαρχόπουλος δεν έβγαλε μιλιά. Να σημειώσουμε ότι
λίγο μετά τις 12.30 της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε και νέα σύσκεψη χωρίς όμως κάποιο απτό αποτέλεσμα.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…