Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ανάπαυση πριν το… ντέρμπι της χρονιάς!

Ανάπαυση πριν το… ντέρμπι της χρονιάς!

0
skoda oly
 

 Ρεπό σήμερα και επιστροφή με διπλές προπονήσεις για την ξανθιώτικη ομάδα ενόψει Ολυμπιακού

 

Εργοτέλης – Skoda Ξάνθη 2-2: «Απόδραση» από το Παγκρήτιο με το βαθμό της ισοπαλίας

 
 
 
Με το βαθμό της ισοπαλίας μοναδικό κέρδος από την αναμέτρηση, η Skoda Ξάνθη «απέδρασε» από το Παγκρήτιο με το 2-2 απέναντι στον Εργοτέλη.
Η ξανθιώτικη ομάδα παρουσιάστηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι κατώτερη των περιστάσεων και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο πρώτο 20λεπτο (10’, 18’ Αναστασάκος) από τους Κρητικούς, ενώ ο Σολάρι με το 11ο φετινό του γκολ μείωσε λίγο αργότερα (23’) σε 2-1, σκορ με το οποίο έληξε το Α’ ημίχρονο. Παρά το γεγονός ότι δεν δημιουργήθηκαν πολλές φάσεις στο 1ο 45λεπτο σημειώθηκαν τρία γκολ, ενώ στο ίδιο μοτίβο ήταν και το Β’ ημίχρονο, με λιγοστές φάσεις και τελικά τον Δημήτρη Γούτα να ισοφαρίζει με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του ματς για το τελικό σκορ 2-2.
Οι συνθέσεις:
Εργοτέλης: Αθανασίου (63’ Καβουσάκης), Τζανακάκης, Αζίζ, Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (69’ Διαμαντάκος), Χαντί, Αναστασάκος (87’ Κοζορώνης), Μπαντιμπανγκά.
Skoda Ξάνθη: Τσέμα, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Βασιλακάκης (74’ Γκαρσία), Μάνταλος (59’ Κάλβο), Τριάδης (78’ Σουάρεζ), Σολτάνι, Σολάρι.
 
Πρέπει να ψάξει θετικό αποτέλεσμα για να μην απομακρυνθεί περισσότερο
 Η Skoda Ξάνθη περνάει μία περίοδο «ντεφορμαρίσματος» στην οποία έχει γνωρίσει τρεις ήττες (από Παναθηναϊκό εκτός, ΠΑΟΚ εντός, Πανθρακικό εκτός) και πήρε μία ισοπαλία την Κυριακή, όμως εάν θέλει να παραμείνει εντός στόχων θα πρέπει να ανατρέψει τα δεδομένα και να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ελλάδος παραμένουν αήττητοι μετά από αγωνιστικές (18 νίκες – 2 ισοπαλίες) στη φετινή σεζόν και η Ξάνθη έχει μπροστά της μία μεγάλη πρόκληση, να αποτελέσει την 3η ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα που θα κόψει βαθμούς στους «ερυθρόλευκους» (Παναιτωλικός και Ατρόμητος Αθ. οι άλλες δύο).
Η ξανθιώτικη ομάδα εξάλλου ήδη έχει απομακρυνθεί 10 βαθμούς από το στόχο που είχαν θέσει οι παράγοντές της – την κατάληψη της 5ης θέσης στη βαθμολογία – κι έτσι κάθε βαθμός θα φανεί χρήσιμος στη συνέχεια. Εάν πάρει βαθμό/βαθμούς στον επερχόμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό, η Ξάνθη θα μπορεί έπειτα να ελπίζει σε μία καλύτερη συγκομιδή καθώς θα έχει βγάλει το πρόγραμμα με τους «μεγάλους» και θα ακολουθεί μία σειρά αγώνων όπου θα έχει την ευκαιρία για να «αναρριχηθεί» στον βαθμολογικό πίνακα. Εάν η Ξάνθη ηττηθεί από τον Ολυμπιακό και ανάλογα με τα υπόλοιπα παιχνίδια, χάσει κι άλλο έδαφος, είναι πιθανό να μη μπορέσει στη συνέχεια να προλάβει το «τρένο» της πρώτης 5άδας.
 
Ξεκούραση σήμερα και επιστροφή με διπλές προπονήσεις
 Τη Δευτέρα το μεσημέρι επέστρεψε στη βάση της η αποστολή της Skoda μετά το παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής κόντρα στον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο.
Η αποστολή επέστρεψε χθες στις 14:15 στην Ξάνθη και – ακολουθώντας το πρόγραμμα – μετέβη στο προπονητήριο της ομάδας στα Πηγάδια. Οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ μ’ αυτούς που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα της Κυριακής να ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας ενώ οι υπόλοιποι ασκήσεις τεχνικής και τακτικής.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εβδομάδας σήμερα θα υπάρξει ρεπό και ευκαιρία για ξεκούραση στους ποδοσφαιριστές, ενώ η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για αύριο, με διπλή προπόνηση τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη. Έτσι από αύριο οι ρυθμοί θα ανέβουν κατακόρυφα ώστε το ξανθιώτικο συγκρότημα να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τον κυριακάτικο αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό.
Στα ευχάριστα για τον Ράινερ Μάουρερ, το γεγονός ότι εξέτισαν την ποινή τους οι Κώστας Φλίσκας – Μουκάνα Παΐτο με τον τελευταίο πάντως να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Αντίθετα ο Δήμος Μπαξεβανίδης είχε δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» κι έτσι θα απουσιάζει από τον αγώνα της Κυριακής.
 
 
SUPER LEAGUE
 
20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Παναιτωλικός – Πανθρακικός 3-1
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-0
Πανιώνιος – Π.Α.Ο.Κ. 2-0
Άρης – Ατρόμητος Αθ. 0-0
Απόλλων Σμ. – Αστέρας Τρίπολης 1-2
Εργοτέλης – Skoda Ξάνθη 2-2
ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΛ Καλλονής 1-2
Βέροια – Παναθηναϊκός 1-3
Πλατανιάς – Ο.Φ.Η. (χθες)
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 56
2. Π.Α.Ο.Κ. 45
3. Ατρόμητος Αθ. 37
4. Παναθηναϊκός 36
5. Αστέρας Τρίπολης 35
6. Παναιτωλικός 27
7. Πανθρακικός 27
8. Skoda Ξάνθη 25
9. ΑΕΛ Καλλονής 25
10. Πανιώνιος 24
11. ΠΑΣ Γιάννινα 23
12. Ο.Φ.Η. 22*
13. Εργοτέλης 21
14. Απόλλων Σμ. 20
15. Λεβαδειακός 20
16. Πλατανιάς 19*
17. Βέροια 18
18. Άρης 12
* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης Πλατανιάς – Ο.Φ.Η.
 
ΕΠΟΜΕΝΗ (21η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014
15.00: ΑΕΛ Καλλονής – Απόλλων Σμ.
17.15: Ατρόμητος Αθ. – ΠΑΣ Γιάννινα
19.30: Παναθηναϊκός – Πλατανιάς
Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014
15.00: Λεβαδειακός – Άρης
17.15: Αστέρας Τρίπολης – Ο.Φ.Η.
17.15: Εργοτέλης – Παναιτωλικός
17.15: ΠΑΟΚ – Βέροια
19.30: Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός
Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014
19.30: Πανθρακικός – Πανιώνιος
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…