Σχόλια 30/1/14

0
Ποιος θα το’ λεγε ότι το γάλα και οι ασπιρίνες θα είναι τελικά η αιτία να τα «σπάσουμε» με την τρόικα!


 
 
Εξετάσεις στα ζώα
 Είναι πολύ σωστό και θα πρέπει να ισχύσει απόλυτα για όλους όσους έχουν ζώα συντροφιάς. Δηλαδή, καμπάνα 500 ευρώ θα «πέφτει» σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που δεν τα έχουν περάσει από κτηνιατρικές εξετάσεις.
Καιρός ήταν να ληφθεί αυτό το μέτρο, όπως επίσης και μια σειρά άλλων για τα αδέσποτα. Παράλληλα θα δημιουργηθούν βάσεις δεδομένων με τα στοιχεία των σκύλων – κυρίως – για να μην αφήνονται μετά από λίγο στους δρόμους.
Το καθένα θα φέρει ηλεκτρονικά στοιχεία όπως και τα αδέσποτα που πλέον την ευθύνη γι’ αυτά θα έχουν οι δήμοι.
«Ε»


 
Σέρνει θέματα η κυβέρνηση
 Τα σοβαρά μένουν και περιμένουν και τα μικρά θέματα σέρνονται καιρό τώρα. Από αναβολή σε αναβολή και το γνωστό «η μπάλα στην εξέδρα» για να κερδίσει χρόνο. Κι ενώ τα μεγάλα και σοβαρά θέματα είναι αυτά που χρειάζεται η χώρα, η κυβέρνηση ασχολείται μήνες τώρα με το γάλα και τις ασπιρίνες!
Και να’βρισκε και λύση, πάει στο καλό. Τίποτε. Όλο κοσκινίζουν και ποτέ δε ζυμώνουν για τα μικρά. Όσο για τα μεγάλα, αφήστε τα. Τα αφήνουν από το φόβο του πολιτικού κόστους. Μόνο που έτσι αποφάσεις δεν λαμβάνονται, επενδύσεις δεν γίνονται και εν γένει δεν θ’αλλάξει το όλο κλίμα για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση.
Θέλει θάρρος, θέλει αποφάσεις με τόλμη, θέλει ρήξη με το παρελθόν και τις κατεστημένες ιδέες και αντιλήψεις του παρελθόντος.
Όσο η κυβέρνηση θα υπολογίζει τις αντιδράσεις αυτών που δεν θέλουν ν’ αλλάξει τίποτε, δεν θα προχωρήσει προς τα μπρος όπως έχει ανάγκη η χώρα.
«Ε»


 
 Η Λαϊκή Συσπείρωση συζητά!
 Κι ένα νέο από την παράταξη του ΚΚΕ. Ασφαλείς πληροφορίες λοιπόν της στήλης αναφέρουν ότι μέσα Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι για τους Δήμους Ξάνθης καθώς και για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Μάλιστα, οι κομματικές οργανώσεις του κόμματος βρίσκονται σε φάση συζητήσεων αυτή την περίοδο, ενώ η ανακοίνωση θα γίνει πριν τις 10 Φεβρουαρίου.
-Εν αναμονή λοιπόν…
«Ε»


 
Η τιμή ρεύματος
 Η ΔΕΗ θέλει να πουλά (και πουλά μέχρι τώρα) ακριβά το παραγόμενο ρεύμα. Αυτή όμως η τιμή πώλησης βάζει σε λειτουργικό κίνδυνο τις ενεργοβόρες βιομηχανίες. Οι οποίες εάν δεν μειωθεί η τιμή μονάδας ανά κιλοβατώρα, θα κλείσουν. Και θα βρεθούν στο δρόμο νέες χιλιάδες εργαζόμενοι.
Άρα η λύση είναι μία: Να φθηνύνει το ρεύμα. Τόσο απλά και τόσο λογικά. Όπως κάνουν οι «κουτόφραγκοι» και βοηθούν τις βιομηχανίες τους, την παραγωγή και την απασχόληση. Ενώ εμείς, έχουμε ακριβό ρεύμα γιατί δίνουμε μπόνους στους συνδικαλιστές, έξτρα πριμ και υψηλούς μισθούς και ειδικά επιδόματα. Δηλαδή, ανεβαίνει το κόστος της κιλοβατώρας όχι στην παραγωγή μόνο αλλά και μετά από τη διαχείρισή του.
Το θέμα της φθηνής ενέργειας για βιομηχανία-βιοτεχνία είναι ζωτικό και κρίσιμο. Το κόστος για το ρεύμα στις επιχειρήσεις είναι από τα υψηλότερα και δημιουργεί προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα κυρίως στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.
-Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν.
«Ε»


 
Η αλήθεια περί τη σημαία
 Τοπικές εφημερίδες, σάιτ και μπλογκς, οι ΑΝΕΛ δια του Τέρενς Κουίκ, και άλλοι βιαστικοί της πολιτικής αρπαχτής, πριν λίγες ημέρες έκαναν μια γκάφα. Έγραψαν χωρίς να το ψάξουν, ότι σε Γυμνάσιο της Καβάλας κατέβασαν την ελληνική σημαία, την έκαψαν και ότι –εδώ προσοχή γιατί είναι το ζουμί – ανέβασαν τουρκική σημαία!
Μάλιστα ο κ. Κουίκ υπέβαλε και ερώτηση στη βουλή ο άνθρωπος, υποκύπτοντας στη βιασύνη να προλάβει όποιον άλλο!
Τελικά η πραγματικότητα είναι διαφορετική ως προς την τουρκική σημαία, γιατί τέτοια ενέργεια δεν έγινε. Και πανηγυρικά όλοι βιαστικοί «δημοσιογράφοι» την πάτησαν αγρίως για άλλη μια φορά. Ιδού η πραγματικότητα: «Εντοπίστηκε από την Αστυνομία ο δράστης της καύσης της σημαίας στο 5ο Γυμνάσιο πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται για έναν 13χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της προσβολής εθνικού συμβόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του 13χρονου τον οδήγησε στη μητέρα του στην Αλβανία. Ο 13χρονος είχε κατεβάσει την ελληνική σημαία στο ίδιο σχολείο και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πέρυσι.»
«Ε»


 
440 χιλιάδες θέσεις εργασίας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός!
 Το αστρονομικό νούμερο, για τα δεδομένα της χώρας και την εποχή, των 440 χιλιάδων θέσεων εργασίας εξήγγειλε από το υπουργείο Εργασίας εχθές ο πρωθυπουργός.
Το αρμόδιο υπουργείο αναλαμβάνει την υλοποίηση σχεδίου με τρεις πυλώνες για τη δημιουργία 440 χιλιάδων ευκαιριών απασχόλησης, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας χαρακτηριστικά «δεν δίνουμε “ασπιρίνες” στους ανέργους. Καταπολεμούμε την ανεργία με αναπτυξιακές δράσεις. Τέλειωσε η εποχή που ζούσαμε με δανεικά».
Ακόμη, ο πρωθυπουργός μίλησε για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί τους ασφαλισμένους, αλλά και τα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.
Η ομιλία του πρωθυπουργού, ο τόνος και οι εξαγγελίες έφεραν έντονο «άρωμα εκλογών»…


 
Μα τόση ελαφρότητα…
 Είναι ν’ απορείς με πόση ελαφρότητα αντιμετώπισαν οι καθηγητές του ΔΠΘ τη διαρροή υδραργύρου. Είναι ν’ απορείς, πώς αυτοί που γνωρίζουν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το βαρύ μέταλλο για την δημόσια υγεία, αντί να προστατεύσουν τον κόσμο καλώντας άμεσα τις αρχές ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί εκ των υστέρων, προσπάθησαν να το …κουκουλώσουν και άφησαν να περνάνε γυναίκες με καροτσάκια από πάνω, μικρά παιδιά κ.λ.π. Ντροπή τους!!! Πραγματικά οι πολίτες είναι έξαλλοι…Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα δηλητηρίασης! Αυτό όμως δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες. Γιατί υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και γίνεται προανάκριση γι αυτό. Απομένει βέβαια να αποφασίσει ο εισαγγελέας αλλά και οι πρυτανικές αρχές αν θα έχουν και πειθαρχική δίωξη.
Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι έτσι όπως διαχειρίστηκαν αυτό το ατύχημα έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία!
Μ.Ξ.


 
Αστοχίες…
 Το ‘ πε ο Νίκος Καλιαμπάκας ότι είναι στρατιώτης του κόμματος και όπως αποδείχθηκε τον επιστράτευσαν για τον δήμο Αβδήρων ενώ αρχικά είχαν αποφασίσει να τον θέσουν ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από στελέχη και κρίνοντας αυτή την επιλογή την βρίσκω άστοχη και εξ’ ανάγκης. Άστοχη γιατί ο κ. Καλιαμπάκας ουδεμία σχέση έχει με το δήμο Αβδήρων και δεν είναι αναγνωρίσιμος και εξ’ ανάγκης γιατί δεν δέχτηκε ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης και δεν είχαν άλλο να βάλουν! Αλήθεια γιατί δεν έβαλαν επικεφαλής τον …Μπηρόλ του Σελέρου; Απ’ ότι έμαθα ήταν διαθέσιμος…Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην μειονότητα χρεωστάει το ποσοστό του και παρότι είδε το πάθημα του ΠΑΣΟΚ δεν του έγινε μάθημα!
Μ.Ξ.


 
Δύσκολη εποχή για την «Νέα Εποχή»
 Πρέπει επειγόντως να πάνε για ….ξεμάτιασμα ή να κάνουν ένα ευχέλαιο στην δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή» του πρώην δήμαρχου κ. Χατζηευαγγέλου στον δήμο Τοπείρου. Μα να μην μπορούν να… σταυρώσουν δήμαρχο! Και ο Φώτης Πυροστιάνης που αντικατέστησε τον Στέλιο Χατζηευαγγέλου έχει καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος και τέθηκε σε αργία ενός μηνός. Έτσι για μια ακόμη φορά έμεινε χωρίς δήμαρχο ο δήμος Τοπείρου και τώρα ψάχνουν να βρουν τον αντικαταστάτη του για να κάνουν ένα δημοτικό συμβούλιο βρε αδερφέ! Πάντα όμως πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται ο Θωμάς Μίχογλου, ο οποίος τους καταδιώκει με αγωγές ασκώντας την λεγόμενη…δικαστική αντιπολίτευση! Οι μπελάδες όμως της Νέα Εποχής δεν σταματούν καθώς μέρες τώρα ψάχνουν να καταλήξουν σ’ ένα επικεφαλής και δεν μπορούν και αυτό δεν είναι καλό σημάδι για την ενότητα της παράταξης!
Μ.Ξ. 


 

Και όμως υπάρχουν!
 Σήμερα το πρωί βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν υπάλληλοι στην ΔΟΥ Ξάνθης που θέλουν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που περιμένουν με τις ώρες στην ουρά. Ανάμεσα σε αυτούς που είναι μέσα στα νεύρα και ειρωνεύονται τον κόσμο που προσπαθεί να τελειώσει με την γραφειοκρατία που έχει φορτωθεί, υπάρχουν και κάποιοι που ευγενικά και με μια μικρή δόση χιούμορ ενίοτε εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πολιτών χωρίς να δυσανασχετούν. Για αυτή την ανθρώπινη συμπεριφορά τους μάλιστα, επιβραβεύονται με το γεμάτο έκπληξη χαμόγελο των πολιτών και τα χίλια ευχαριστώ που ξεστομούν που τους βοήθησαν να γλυτώσουν από το μαρτύριο που λέγεται Εφορία…και που κανείς δεν γλυτώνει!
Γ.Τ.


 
 Αν δεν υπάρχει κίνημα…
 Τάδε έφη Θανάσης Μουσόπουλος για τα κόμματα, την αριστερά και τις εκλογές: «Είμαι ανανεωτική αριστερά. Όταν όμως τα αριστερά κόμματα κοιτάζουν προς τα πίσω κι όταν λαϊκίζουν, δεν είναι ούτε ανανεωτικά, ούτε αριστερά. Αν δεν υπάρχει κίνημα, αν δεν παλεύομε για ένα καλύτερο κόσμο, είμαστε κακέκτυπο του συστήματος».
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…