Σχόλια 27/1/14

0
taxis
Από ειδήσεις; Ξηραΐλα!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Εκπαιδευτικοί;
 Η είδηση λέει: «Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Άρτας κήρυξε στάση εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης στον επίορκο και βάναυσο συνάδελφό τους την ώρα της δίκης, για να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με την παρουσία τους δίπλα».
Ανατριχιαστικό και οδυνηρό μαζί. Πάνω από κάθε έννοια ανθρωπισμού, συμπαράστασης στον παθόντα μαθητή, οι δάσκαλοι έβαλαν πάνω απ’ όλα την συντεχνία τους! Οποία ξεφτίλα, οποία ντροπή με παράλληλο ευτελισμό εκ μέρους τους κάθε έννοιας δικαίου και λογικής.
Από τέτοιους δασκάλους λοιπόν που αγνοούν τα ψυχικά και σωματικά τραύματα των παιδιών κανείς πολίτης αυτής της χώρας δεν μπορεί να περιμένει τίποτε θετικό.
– Ντροπή και αίσχος!
«Ε»


 
Εμείς πότε θα βγούμε;
 Αυτές τις τέσσερις λέξεις θα πρέπει να ακούει κάποιος στις περισσότερες συζητήσεις ανά τη χώρα, αν κρίνουμε από τη δική μας πόλη.
«Εμείς πότε θα βγούμε»; Και βέβαια οι ταλαιπωρημένοι και βασανισμένοι Έλληνες εννοούν την έξοδο από το Μνημόνιο. Κι αυτό γιατί γνωρίζουν ότι η Ισλανδία ξεπέρασε τα προβλήματά της, η Ιρλανδία επίσης αργότερα βγήκε από τον κλοιό του ΔΝΤ, και τώρα κουνάει μαντήλι και η Ισπανία. Η οποία βγήκε την Πέμπτη από το Μνημόνιο πανηγυρικά και οι αγορές αναπνέουν.
Και τίθεται το ερώτημα: Εμείς οι έξυπνοι, οι μάγκες, οι καταφερτζήδες, οι ξεχωριστοί του θεού, οι Ελληναράδες (τρομάρα μας), πότε θα βγούμε από το Μνημόνιο; Απάντηση τόσο εμείς όσο και ο Στουρνάρας δεν μπορεί να δώσουμε σίγουρα. Εκείνο που μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα είναι ότι τα χειρότερα έχουν περάσει.
«Ε»


 
Μας πέρασαν και οι Πορτογάλοι
 Κι αν κάποιος διερωτηθεί για την Ιταλία και Πορτογαλία, ιδού οι απαντήσεις. Για μεν την Ιταλία η υποδομή της στη βιομηχανία και την παραγωγή εν γένει που κατευθύνθηκε στις εξαγωγές την οδηγούν στην ανάκαμψη, οπότε δεν έχει καμία ανάγκη το ΔΝΤ, ενώ η Πορτογαλία θα μας αφήσει πίσω γιατί θα δοκιμάσει να βγει στις αγορές τον Ιούλιο του 2014, ενωρίτερα από εμάς βέβαια.
Συμπέρασμα; Ένα και μοναδικό. Συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και των πολιτών. Και βέβαια στροφή και ενίσχυση της παραγωγής. Διότι χωρίς παραγωγή ανάπτυξη δεν υπάρχει. Όσοι τα έχουν αυτά κατανοήσει πάνε μπροστά. Όλα τ’ άλλα είναι σε λόγια να βρισκόμαστε και το λαό να εξαπατάμε.
Και μία διαπίστωση: Δυστυχώς μείναμε τελευταίοι και πάλι. Μας πέρασαν και οι Πορτογάλοι…
«Ε»


 
Αντιδρούν οι λογιστές
Και είναι λογικό. Οι λογιστές ανά την Ελλάδα τα έχουν «παίξει» κατά το κοινώς λεγόμενο. Κι αυτό διότι τη μια μέρα το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει μέτρα και αποφάσεις και την επομένη τα παίρνει πίσω!
Για δε την περίπτωση των αποδείξεων, κανείς δεν γνωρίζει τελικά τι ισχύει. Βάζουν τα Σούπερ Μάρκετ, τα βγάζουν μετά. Μπάχαλο πρωτοφανές. Από τη μία βάζουν πρόστιμα μαμούθ, μετά τις διαμαρτυρίες (εύλογες) τα μειώνουν.
Ανακοινώνουν φόρο υπεραξίας των ακινήτων και λογιστές και συμβολαιογράφοι τραβούν τα μαλλιά τους για να βγάλουν άκρη.
Αλήθεια ποιοι «φωστήρες» της κακιάς ώρα τα σκέφτονται όλα αυτά; Τόσο μα τόσο άσχετοι; Γι΄ αυτό και η διαμαρτυρία των Λογιστών. Τους τα φόρτωσαν αυτών οι του υπουργείου και ζητούν ευθύνες από τους λογιστές, ενώ οι ίδιοι νίπτουν τας χείρας τους.
-Ποιον αλήθεια κοροϊδεύουν οι μανδαρίνοι;
«Ε»


 
Φανατισμός χωρίς όρια
 Η είδηση είναι συγκλονιστική και χαρακτηριστική μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσει και να οδηγήσει τους ανθρώπους ο θρησκευτικός φανατισμός. Διαβάστε και φρίξτε με τα έργα και τις ημέρες των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Σοκαριστικό και απάνθρωπο μαζί.
«Πέντε νέοι άνθρωποι που έπαιζαν βόλεϊ έχασαν τη ζωή τους όταν Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον τους στην περιφέρεια Λαγκμάν, βόρεια του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της περιφέρειας του Σαρχάντι Ζουάκ, οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στους άτυχους νέους, όλοι τους σπουδαστές, γιατί δεν θέλουν να βλέπουν Αφγανούς να αθλούνται. Το Σάββατο τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από επίθεση με ρουκέτες σε ποδοσφαιρικό γήπεδο στην επαρχία Κανταχάρ».


 
Αναταραχή στη Γοργόνα
 Διαμαρτυρία από την πλευρά κατοίκων του ορεινού οικισμού της Γοργόνας έφερε η είδηση ότι αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 17χρονος που μαχαίρωσε τους δύο συντοπίτες του ηλικίας 14 και 16 ετών. Βαριά ήταν τα τραύματα του 14χρονου που μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ ελαφρότερα τραυματίστηκε ο 16χρονος.
Στην τοπική κοινωνία πάντως, επικρατεί αναστάτωση για το περιστατικό που τάραξε την ήσυχη –τουλάχιστον φαινομενικά- ζωή του μικρού οικισμού της ορεινής Ξάνθης, οι οποίες μάλιστα εκφράστηκαν και μέσα στα κοινωνικά δίκτυα του «Ε».
Όπως είχε καταγράψει το «Ε», ο ίδιος ο 17χρονος ήταν και αυτός θύμα ενδοσχολική βίας, οπότε η ψυχολογική παρακολούθηση θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς και η ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δείξουν αρχές και οι ίδιοι οι κάτοικοι στον οικισμό.
Ε.Δ.


 
Ζητάμε το αυτονόητο
Με ένα ευρηματικό βίντεο που δείχνει το ρολόι του Μπιγκ Μπεν του Λονδίνου να έχει εξαφανιστεί, ως αιτία της κλοπής του από έναν Έλληνα με το όνομα Αριστοτέλη Ελγηνιάδη, ξεκινά μία νέα εκστρατεία για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Ως Αριστοτέλης Αλγηνιάδης ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Φωκάς ειρωνεύεται τις δικαιολογίες των Βρετανών για τη μη επιστροφή των σημαντικών θησαυρών του ελληνικού πολιτισμού, ενώ ο Νίκος Αλιάγας αναφέρει ότι δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία, μετά και τη λειτουργία του μουσείου της Ακρόπολης. Η καμπάνια με σύνθημα «ζητάμε το αυτονόητο», κάνει έκκληση στους πολίτες του κόσμου να υπογράψουν στην online εκστρατεία bringthemback.com για να επανενωθεί μετά από 2 αιώνες το σημαντικότερο μνημείο του ελληνισμού.
Ε.Δ.


 
Μια σοκαριστική καμπάνια εταιρείας καλλυντικών
 H LUSH είναι μια παγκόσμια εταιρεία καλλυντικών που δίνει έμφαση στη χρήση φυσικών, βιολογικών προϊόντων, φιλικών προς τους πελάτες και το περιβάλλον καθώς και στη λυσσαλέα εναντίωσή της στις δοκιμές που γίνονται σε ζώα.
Για να αποδειξει στους καταναλωτές πόσο βάναυσα είναι τα πειράματα που εφαρμόζονται στα ζώα οργάνωσε μια συγκλονιστική ζωντανή καμπάνια υπό τον τίτλο «Live Human Testing» που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των περαστικών που βρέθηκαν μπροστά στη βιτρίνα του καταστήματος στην Regent Street του Λονδίνου.
H Jacqueline Traide πέρασε από δοκιμές 10 ωρών μπροστά στη βιτρίνα δείχνοντας τι περνούν τα ζώα για τη βιομηχανία καλλυντικών. Πολλοί περαστικοί υποδέχτηκαν θετικά την εκστρατεία αν και πολλοί σχολίασαν αρνητικά στην επιλογή ενός θηλυκού θύματος, χαρακτηρίζοντάς την σεξιστική.
Όπως και να έχει όμως ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να καταλάβουν οι άνθρωποι σε τι δοκιμασίες υποβάλλουν τα ζώα και πόσο επίπονες και βασανιστικές είναι.
Γ.Τ.


 
Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις…
 Επειδή στο χθεσινό ρεπορτάζ με τίτλο το «Ντεμπούτο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης στην Ξάνθη» παράλληλα με τις πληροφορίες από την πρώτη ιδρυτική συνεδρίαση των πολιτών που υπέγραψαν την κίνηση των «58» στην πόλη μας, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Δέλκος, αναφέρθηκε παράλληλα και η υποψηφιότητά του με το συνδυασμό του Χ. Πούλιου, κρίνουμε σκόπιμο να διευκρινίσουμε ότι η συνεργασία του Κ. Δέλκου με τον συνδυασμό Πούλιου εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασία των στελεχών της ΔΗΜΑΡ με το συνδυασμό Πούλιου και δεν σχετίζεται με την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη που όπως είπαμε είναι ένα πολυσυλλεκτικό ευρύτερο σχήμα από ανένταχτους σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.
Μ.Ξ.


 
Δεν δένει το γλυκό…στον Τόπειρο
 Δεν τα βρήκαν για μια ακόμη φορά μεταξύ τους οι «μνηστήρες» στην παράταξη Χατζηευαγγέλου. Αντί να καταλήξουν σε έναν αυτοί αυξάνονται και πληθύνονται. Στη συνάντησή τους την Πέμπτη ήταν και ο έτερος που δήλωσε υποψηφιότητα, ο σκηνοθέτης – ηθοποιός Κώστας Λειβαδίτης – ο Δελής, ο Δαλάτσης και ο Τσιλιγγίρης και οι τέσσερις συμφώνησαν ότι διαφωνούν και ότι κανείς δεν παραιτείται από την διεκδίκηση του αξιώματος του επικεφαλής του συνδυασμού. Κατά συνέπεια η συζήτηση ήταν αδιέξοδη και στο μόνο που συμφώνησαν είναι να δώσουν λίγο χρόνο και να συναντηθούν ξανά μετά από ένα 10ήμερο.
Αυτά δεν είναι καλά σημάδια…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…