Σχόλια 24/1/14

0
Τώρα το κατάλαβα: Είμαστε στο 14 και ψάχνουμε 14 δις!!!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Κι εσείς, σπίτια σας
 Αφού άφησαν Ξηρό και άλλους να φύγουν, τώρα δίνουν εκατομμύρια ευρώ για να έχουν κάποιες πληροφορίες για να τον εντοπίσουν και συλλάβουν! Ποιος τα δίνει τα χρήματα; Η ελληνική κυβέρνηση. Τίνος είναι τα χρήματα; Του αγρίως φορολογούμενου Έλληνα πολίτη. Ο οποίος δέχεται καθημερινά επιθέσεις στο εισόδημά του και στο επίπεδο ζωής του.
Πληρώνει δηλαδή ο πολίτης την ανικανότητα των αρχών, αυτών που έχουν την ευθύνη να διοικούν, να προβλέπουν, να τηρούν τους νόμους.
-Ε, δε γίνεται έτσι κράτος κύριοι. Καλύτερα ν’ αφήσετε τους Γερμανούς να το φτιάξουν από την αρχή. Κι εσείς, σπίτια σας.
«Ε»


 
Αλλάζει σιγά-σιγά ο καιρός
 Φεύγουν οι θαυμάσιες και ηλιόλουστες Αλκυονίδες ημέρες. Απολαύσαμε όλοι την γλυκύτητα των ημερών, την υψηλή θερμοκρασία για την εποχή, την οικονομία στα καύσιμα, και προσδοκούμε τον κουτσοφλέβαρο.
Ο οποίος κατά πως μας ενημερώνουν οι Μετεωρολόγοι, θα είναι πολύ πιο κρύος και ίσως με χιόνια στα ορεινά.
Αναμενόμενο εν πολλοίς, Χειμώνα έχουμε, χρειάζεται και το κρύο, οι βροχές και οι παγωνιές. Αρκεί να μην είναι διαρκείας.
Πάντως αισιοδοξία απαιτείται, διότι μπροστά μας έχουμε το…καλοκαίρι!
«Ε»


 
 Δάσκαλος να σου πετύχει!
 Το περιστατικό γνωστό: «Δάσκαλος έβαλε μικρούς μαθητές να χαστουκίσουν 8χρονο συμμαθητή τους!» Την βάρβαρη αυτή τιμωρία επέβαλε ο δάσκαλος γιατί το παιδάκι ήθελε να βγει ενωρίτερα από την αίθουσα. Μετά τη γνωστοποίηση του συμβάντος, ο ανίκανος αυτός και ακατάλληλος για δάσκαλος άνθρωπος, ζήτησε συγγνώμη.
Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι το ανθρώπινο αυτό ον, αντί αγάπης και φροντίδας στο παιδί, του πρόσφερε βαναυσότητα, του δημιούργησε ψυχολογικά τραύματα και απέχθεια για τον ίδιο και τους χειροδικήσαντες συμμαθητές του. Δημιούργησε δηλαδή και συνενόχους.
Ε, λοιπόν αυτός ο άνθρωπος αποδείχτηκε στην πράξη ως ακατάλληλος, ως επικίνδυνος για τα παιδιά και με έλλειψη αγάπης για αυτά. Και δάσκαλος χωρίς αγάπη στα παιδιά, δεν πας να γίνεις. Κρίμα. Αυτός ο άνθρωπος θα πρέπει να αποβληθεί από το σχολείο και όλα τα σχολεία. Γιατί είναι επικίνδυνος για το σώμα και τις ψυχές των παιδιών.
«Ε»


 
Τι κόσμος!
 Μεγαλοποιούν τα γεγονότα κάποιοι. Και το κάνουν για να εκδικηθούν και να θίξουν κάποιον με τον οποίο έχουν προσωπικά.
Το ίδιο συνέβη και στο Όλβιο, στην παιδική χαρά. Το παιδάκι τραυματίσθηκε πολύ ελαφρά στο δάχτυλό του ενώ έπαιζε στην παιδική χαρά. Οι γονείς του παιδιού αντέδρασαν φυσιολογικά διαπιστώνοντας ότι το τραύμα ήταν ελαφρύ.
Την μεγιστοποίηση του θέματος έκανε ο θείος διότι είχε και έχει προσωπικά με αυτοδιοικητικό του δήμου Τοπείρου. Τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ δίνοντας υπέρμετρη διάσταση στο θέμα.
Στην παγίδα αυτή έπεσαν και τα υπόλοιπα Μέσα Ενημέρωσης. Μέχρι που μαθεύτηκε η αλήθεια. Έμεινε όμως η πρώτη εντύπωση και βέβαια και η ανήθικη τακτική του θείου, που για να «χτυπήσει» το δήμο βρήκε την ευκαιρία!:
Τι κρίμα αλήθεια. Και τι κόσμος…
«Ε»


 
Τι θα φέρουν;
 Ένα ταξίδι στην Φλωρεντία είναι πάντα μια πολύ θετική εμπειρία. Όταν όμως γίνεται και για σκοπό να δεις τους τρόπους και τα μέσα, το πώς αξιοποίησαν κάποιοι άλλοι ένα σημαντικό θέμα, τότε σίγουρα αποκτά ιδιαίτερο βάρος.
Λοιπόν, στην περίπτωση αυτή εμπίπτει η μετάβαση στην ιταλική πόλη της Ελληνικής αποστολής υπό το δήμαρχο Ξάνθης. Πήγαν εκεί για να δουν πώς αξιοποιήθηκε μια αγορά παρόμοια με αυτή της Ξάνθης δημοτική αγορά.
Δήμαρχος, Μπατζακίδης και λοιποί, αναμένουμε να επιστρέψουν για να μας μεταφέρουν τις εμπειρίες τους που σίγουρα θα είναι θετικές. Ελπίζουμε να είναι ρεαλιστικές αλλά και εφαρμόσιμες, και κυρίως να είναι από οικονομικής απόψεως υλοποιήσιμες.
Και μια πρόταση δική μας: Μετά τη Φλωρεντία ας πεταχτούν μέχρι τα Χανιά. Να δουν εκεί πως αξιοποίησαν και λειτουργούν την ίδια με τη δική μας Δημοτική Αγορά.
«Ε»


 
Εκτός Μνημονίου και η Ισπανία
Εκτός Μνημονίου βρίσκεται και επισήμως από τα μεσάνυκτα η Ισπανία. Πρόκειται για τη δεύτερη, μετά την Ιρλανδία, από τις πέντε χώρες της ευρωζώνης που έχουν λάβει οικονομική βοήθεια, η οποία βγαίνει από το πρόγραμμα στήριξης.
Η Ισπανία, ενάμιση χρόνο αφού της χορηγήθηκε ένα γενναίο δάνειο 41,3 δις ευρώ, για να αναδιαρθρώσει τον προβληματικό τραπεζικό της τομέα, εγκαταλείπει πανηγυρικά το μηχανισμό στήριξης, φέρνοντας άνεμο αισιοδοξίας στην δοκιμαζόμενη από την κρίση Ε.Ε.
Ο Όλι Ρεν ωστόσο υπενθύμισε στους Ισπανούς ότι αρκετά από τα προβλήματα της χώρας παραμένουν, και απομένουν πολλά να γίνουν ακόμη. «Οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Ισπανία παραμένουν αξιοσημείωτες και δεν πρέπει να υπάρξει επ’ ουδενί αδράνεια» προσθέτοντας ότι «πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες να επιτευχθεί μια σταθερή και διαρκής μείωση της ανεργίας, η οποία παραμένει δραματικά υψηλή».
Όσο για μας εδώ, αντί να πηγαίνουμε μπροστά κάνουμε άλματα προς τα πίσω! Με πολιτικές συγκρούσεις παλαιάς κοπής και επιστροφή φαντασμάτων του παρελθόντος…


 
Απάντηση Ιγνατίου σε Ξυνίδη
 Απάντηση στο tweet του Σωκράτη Ξυνίδη για τις στενές του σχέσεις με τον Αμερικανικό παράγοντα δίνει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου μέσω της Εφημερίδας Έθνος. Φέρνει στο φως ένα απόρρητο τηλεγράφημα του αμερικανού πρέσβη από το 2006, εποχή της συζήτησης του σχεδίου Ανάν για την Κύπρο, όπου ο αμερικανοί τον χαρακτηρίζουν «ανυπάκουο» και «συνωμότη», προτείνοντας την αποπομπή του.
Ο κ. Ιγνατίου μάλιστα σημειώνει ότι το έγγραφο δημοσιεύθηκε και από το Wikileaks, ενώ προαναγγέλλει ότι η υπόθεση θα πάρει τις επόμενες ημέρες τον δρόμο της Δικαιοσύνης.


 
Η παράταξη Πούλιου…
Με μια ήρεμη δυναμική και στοχευμένη στρατηγική αλλά σε χαμηλούς τόνους κινείται η παράταξη «Πολίτες για την αλλαγή» του Χρίστου Πούλιου Τελευταία εγγραφή ως υποψηφίου στη λίστα του συνδυασμού ο 32χρνος δικηγόρος Νίτης Νικος. Επίσης υποψήφιος θα είναι ο Κώστα Δέλκος καθώς και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ αφού δόθηκαν τα χέρια της συνεργασίας και μάλιστα πρόκειται συντόμως ν’ αλλάξει και επωνυμία η παράταξης προκειμένου να εκφράσει τη συνεργασία της με αυτοδιοικητικές δυνάμεις του χώρου της Αριστεράς και της Οικολογίας.
Ακόμη είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη όμως η παράταξη Πούλιου θεωρείται φαβορί στη δεύτερη Κυριακή!
Μ.Ξ.


 
Τσέπελης ο ρυθμιστής…
 Προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους αλλά και τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν τους συνδυασμούς τους οι Μπένης – Δημαρχόπουλος υπό τα βλέμματα του Μανώλη Τσέπελη, ο οποίος φαίνεται πως θα διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο σ’ αυτές τις εκλογές. Παρόλο ότι κάποιοι τον θεωρούν «βαρίδιο» όλοι γνωρίζουν ότι ο Τσέπελης έχει ένα υποστηριχτικό μηχανισμό ο οποίος δεν μπορεί να θεωρηθεί κατ’ ουδένα τρόπο αμελητέος. Σε πρώτη ανάλυση θυμηθείτε (είτε αρέσει είτε δεν αρέσει: Όποιος από τους δύο (Μπένης ή Δημαρχόπουλος) πάρει τον Τσέπελη αυτός θα πάει δεύτερη Κυριακή!
Μ.Ξ.


 
Μετράμε συνδυασμούς
 Όσοι ασχολούνται με τα τεκταινόμενα στην τοπική πολιτική σκηνή τις τελευταίες ημέρες μετρούν συνδυασμούς. Ποιοι θα κατέβουν, ποιοι θα κάνουν πίσω, ποιοι θα μας εκπλήξουν, ποιοι θα μας απογοητεύσουν, ποιοί θα μας… φοβίσουν.
Οι επίδοξοι επικεφαλής μετρούν τις δυνάμεις τους και τους τέσσερις δήμους του νομού, ενώ φέτος φαίνεται για πρώτη φορά τόσο δύσκολο να συγκεντρωθεί το σύνολο των υποψηφίων που θα απαρτίσει τα ψηφοδέλτια, ειδικά στο δήμο της Ξάνθης που απαιτούνται 120 υποψήφιοι ανά συνδυασμό. Οι απόψεις και οι πληροφορίες για την κίνηση και τις μέλλουσες κινήσεις του καθενός διίστανται, ωστόσο τελικά αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε και που είναι το πιο σημαντικό είναι η αποστασιοποίηση του κόσμου από τις επικείμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης, πολλώ δε μάλλον τις ευρωεκλογές.
Αν αυτό συνεχιστεί και όσο θα κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος θα σημαίνει αν μη τι άλλο την έλλειψη έμπνευσης στους ψηφοφόρους, ειδικά σε αυτές τις εκλογές που στο δήμο Ξάνθης αντιμετωπίζουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση.
Από την πλευρά τους και οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ψήφος τους μετρά για το μέλλον αυτού του τόπου και κυρίως οι απόψεις, οι προτάσεις και οι διεκδικήσεις τους. Όχι μόνο για τις εκλογές. Αλλά και για μετά. Κυρίως για μετά. Η προεκλογική περίοδος με την ενεργοποίηση των πολιτών είναι αυτή που θα διαμορφώσει το προφίλ της κάθε παράταξης και άρα είναι κρίσιμη για όλους μας.
Ε.Δ.


 
Αναζητώντας τον Ξηρό με χιούμορ
 Την απόδοση χρηματικού ποσού σε όποιον δώσει πληροφορίες για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού δεν άφησαν ασχολίαστο οι χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι χλευάζουν το γεγονός με διάφορα σχόλια και αναρτήσεις. Ένα από τα πιο έξυπνα και πετυχημένα θα λέγαμε οτι είναι και το παρακάτω:
«Όποιος βρει τον Χριστόδουλο Ξηρό θα πάρει 4.000.000 €!!!!
μείον: – Φ.Π.Α. 23% – Φόρος Εισοδήματος 42% – Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης 4% – Φόρος μεγάλου πλούτου: 10%
ίσον: 840.000 καθαρά
ενημερώνονται οι επίδοξοι “πληροφοριοδότες” ότι θα πρέπει να μαζέψουν αποδείξεις από επιχειρήσεις ίσες με 25% του εισοδήματος τους, δηλαδή 1.000.000 ευρώ
Υ.Γ.: Το δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να σας καταβάλλει το ποσό των 4.000.000 € όταν τα ταμειακά διαθέσιμα το επιτρέψουν με τόκο υπερημερίας 6%
Αντίθετα, η καθυστέρηση στην καταβολή των προαναφερθέντων φόρων είναι κακούργημα, επισύρει ποινή φυλακισης, πρόστιμα κατά περίπτωση από 1000€ και πάνω, ενώ επιπλέον χρεώνεται με τόκους υπερημερίας 8%
Με πήρε ο Χριστόδουλος Ξηρός τηλέφωνο και με απείλησε ότι αν δεν του δώσω 100.000 € θα πάρει την αστυνομία τηλέφωνο με το όνομα μου και θα τους αποκαλύψει τη θέση του…»
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …