Σχόλια 23-1-14

0
Adabufis 2-empros
Υπάρχει ζευγάρι Ελλήνων που θα έφευγε για πάντα από την Ελλάδα αν του χαρίζαμε 20 εκατομμύρια ευρώ; Δεν το πιστεύω!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Δημόσιο…
 Το Ελληνικό δημόσιο ξεχαρβαλωμένο μαγαζί, σκέφτηκε να βάλει εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους αργήσουν έστω και μια ημέρα να πληρώσουν το ΦΠΑ.
Η σκέψη να πληρώνεται το ΦΠΑ σωστή, διότι πρόκειται για φόρο που πληρώνει ο καταναλωτής και είναι κλοπή η παρακράτησή του από τον όποιο επαγγελματία.
Όμως, όπως το δημόσιο απαιτεί οι πολίτες να είναι συνεπείς και ν’ αποδίδουν τα οφειλόμενα, θα πρέπει αντίστοιχα και το δημόσιο να είναι το ίδιο συνεπές διότι δεν είναι.
Κι αυτό δεν πληρώνει πρόστιμο στον ιδιώτη. Άρα, πρώτα αυτό να δώσει το καλό και σωστό παράδειγμα.
«Ε»


 
Αποφάσεις το Φεβρουάριο
 Ως τα μέσα Φεβρουαρίου θα λάβει το αρμόδιο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ τις αποφάσεις του για τους υποψήφιους δημάρχους και Περιφερειάρχες. Για το δήμο Ξάνθης όλα δείχνουν πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο εκπαιδευτικός Νίκος Ανταμπούφης.
Εξάλλου αυτοί που θα ψηφίσουν για να προτείνουν τον υποψήφιο δήμαρχο είναι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί και φοιτητές. Οπότε ο Νίκος την έχει σίγουρη την επιλογή του.
«Ε»


 

Μιλούν πολύ, πότε δουλεύουν;
 Ανοίγοντας τηλεοράσεις και ραδιόφωνα οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, βλέπει κι ακούει κανείς διάφορους πολιτικούς. Κατάντησαν όχι μόνο μαϊντανός, αλλά το απαραίτητο συμπλήρωμα κάθε εκπομπής. Και βρίσκονται εκεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ!
Γι’ αυτό και γεννάται το εύλογο ερώτημα: Πότε οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν; Πότε πάνε στη βουλή; Αυτός είναι ο ρόλος και η αποστολή τους;
-Των μαϊντανών δηλαδή;
«Ε»


 
Δυσαρέσκεια της Αστυνομίας
 Τόσος σάλος, τόση συζήτηση και τόσο μελάνι για το θέμα της άδειας στον Χρ. Ξηρό τώρα αλλά και πριν στους Μαζιώτη και Ρούπα που έφυγαν σαν κύριοι και δεν ξαναγύρισαν στη φυλακή, και το μοτίβο συνεχίζεται. Η Δικαιοσύνη αποφάσισε προχθές ν’ αφήσει ελεύθερο τον Κώστα Σακκά ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς!
Έτσι, έντονη είναι η δυσαρέσκεια της Αστυνομίας γιατί αυτή τρέχει, κινδυνεύει να τους πιάσει, τους πιάνει και οι δικαστές τους αφήνουν ελεύθερους!
Σιγά τώρα μη ξαναδούν το Σακκά. Το πουλάκι πάει πέταξε, όπως και ο Ξηρός που κοροϊδεύει κι από πάνω για τις άδειες που του έδιναν.
-Κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας δυστυχώς…
«Ε»


 
Κυνηγάν τις επιχειρήσεις
 Ξύπνησαν στο υπουργείο Οικονομικών, επιτέλους (!), μετά το κύμα αντιδράσεων και δήλωσαν ότι θα κάνουν διορθωτικές αλλαγές. Οι άνθρωποι του υπουργείου έχουν μάλλον τρελαθεί. Ζούνε εκτός τόπου και χρόνου. Το μόνο που ξέρουν είναι να βάζουν πρόστιμα και μόνον πρόστιμα. Στο τέλος θα μείνουν μόνοι τους γιατί θα έχουν κλείσει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις!
Έχουν πάθει μαλάκυνση εγκεφάλου και κάνουν τη μια χαζομάρα πίσω από την άλλη με τον πρωθυπουργό να παρακολουθεί χωρίς να επεμβαίνει. Ψηφίζουν διατάξεις νόμων οικονομικού περιεχομένου και πριν καλά-καλά εφαρμοστούν, τις αλλάζουν!
Βάζουν τις επιχειρήσεις και φορτώνουν λογιστές και μικρομεσαίους, να κάνουν τις δουλειές των υπαλλήλων των ΔΟΥ. Τραγέλαφος, ανικανότητα, χάλια και πάλι χάλια.
Δυσκολεύουν τη ζωή των επιχειρηματιών αντί να την διευκολύνουν. Τρεις ώρες για να πληρωθεί χρέος 3 λεπτών! Δύο ώρες για μια φορολογική ενημερότητα. Αυτά είναι απαράδεκτα και οι χρυσοκάνθαροι του υπουργείου Οικονομικών, οι αλμπάνηδες και άσχετοι με την οικονομία της αγοράς, το μόνο που τους νοιάζει είναι τα πρόστιμα τρομάρα τους.
-Ανίκανοι, ανάξιοι και ανεπαρκείς επιπίπτουν επί των επιχειρήσεων. Το επιχειρείν διώκεται σ’ αυτή τη χώρα δυστυχώς…
«Ε»


 
4 εκατομμύρια για Ξηρό και Μαζιώτη
 Με 4 εκατομμύρια ευρώ επικηρύχθηκαν από την Αστυνομία, οι τρομοκράτες Χριστόδουλος Ξηρός και Νίκος Μαζιώτης καθώς και οι δύο δράστες της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα της τρομοκρατίας.
Σε συναγερμό βρίσκεται η αστυνομία καθώς περιμένει ένα μεγάλο χτύπημα, ισχυρού πολιτικού συμβολισμού και διεθνούς ενδιαφέροντος με τη συμμετοχή του Ξηρού.
Μάλιστα με την ανάληψη της προεδρίας της ευρωπαϊκής ένωσης και τις διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην πρωτεύουσα με τη συμμετοχή ευρωπαίων αξιωματούχων και πολιτικών, ίσως οι τρομοκράτες μπουν στον πειρασμό να κάνουν ένα εντυπωσιακό χτύπημα που θα πλήξει την εικόνα της χώρας.
Γι’ αυτό και το ποσό-μαμούθ των 4 εκατομμυρίων ευρώ.


 
Ενώ ο κόσμος αλλάζει…
 Το Ιράν των αγιατολάχ δείχνει να τα βρίσκει με τον υπόλοιπο κόσμο και ετοιμάζεται να βγει από την πολύχρονη απομόνωση. Ο νέος τολμηρός Πάπας Φραγκίσκος δείχνει αποφασισμένος να αφήσει πίσω στερεότυπα και ταμπού του Καθολικισμού και να γυρίσει σελίδα αναπροσανατολίζοντας το Βατικανό. Ο αείμνηστος Μαντέλα συνέβαλε σε ένα απίστευτο θαύμα συνεννόησης και συμβιβασμού με γνώμονα την ευημερία και το καλύτερο μέλλον της χώρας του.
Κανένα σοβαρό κράτος στον κόσμο δεν τροφοδοτεί τη συζήτηση για το μέλλον του με πτώματα από το οδυνηρό παρελθόν του ή με τους προσωπικούς προσανατολισμούς των ηγετών του. Χώρες και πολίτες κοιτάνε μπροστά τις νέες προκλήσεις και γυρίζουν την πλάτη στο γκρίζο ή μαύρο παρελθόν τους.
Εμείς ψάχνουμε να βρούμε τι ακριβώς ήθελε να πει ο Άρης πριν από 70 χρόνια με το «καλή αντάμωση στα γουναράδικα», ακούμε σοβαροί, από πολιτική ιδιοτέλεια, τον ασυνάρτητο «πολιτικό» λόγο ενός δολοφόνου τρομοκράτη και συζητούμε για το αν ο Τσίπρας είναι χριστιανός και όχι αν νογάει να κυβερνήσει. Και αυτό βολεύει προς το παρόν όλους. Και αυτούς που κυβερνούν σήμερα και όσο πάει ξεμένουν και αυτούς που θα υποχρεωθούν να έρθουν γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει ο παράδεισος που τάζουν.
Θ.Σ.


 
Η δυστυχία στην Ελλάδα με αριθμούς
 Οι αριθμοί της δυστυχίας στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης προκαλούν θλίψη. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Praksis, αποτυπώνεται με τον πλέον αδυσώπητο τρόπο η εξαθλίωση της πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους:
-Το 90% των Ελλήνων έχασε μεγάλος μέρος του εισοδήματός του
-Το 31% είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια
-Το 80% αναγκάστηκε να κάνει περικοπές σε βασικά είδη διατροφής
-Το 50% δεν είναι σε θέση να καλύψει καθημερινές ανάγκες
-Το 83% υποχρεώθηκε να κάνει περικοπές και στη θέρμανση του σπιτιού
-Το 40% των πολιτών έχει μη εξυπηρετούμενα χρέη σε τράπεζες και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες
-Ένας στους δύο Έλληνες αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βουλιάξει στα χρέη και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις.
Κατά τ’ άλλα κάποιοι καμαρώνουν για την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. και για το πρωτογενές πλεόνασμα τρομάρα τους…


 
Ξυνιδης VS Ιγνατίου για χάρη Παπανδρέου
Xinidis close2-empros Την ενόχληση του πρώην αν. υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη προκάλεσε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου ανταποκριτή του Mega Μιχάλη Ιγνατίου που υποστήριξε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε πρόταση για κούρεμα του χρέους το 2010 και ότι αυτό απέβη εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Για μια ακόμη φορά ο Σωκράτης Ξυνίδης ανέλαβε την υπεράσπιση του Γιώργου Παπανδρέου κατακεραυνώνοντας τον Μιχάλη Ιγνατίου μέσω Twitter και αφήνοντας πολλές αιχμές για τη σχέση του γνωστού δημοσιογράφου, με τον αμερικανικό παράγοντα. Γράφει χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Ξυνίδης: «Η περίφημη φερεγγυότητα και πληροφόρηση του κ. Ιγνατίου σε τι συνίσταται εκτός των στενότατων σχέσεών του με τον αμερικάνικο παράγοντα;»
Μ.Ξ.


 
Όποιος έχει κουραστεί σπίτι του…
 Κάποια στιγμή οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτοί που τους πληρώνουν είναι οι πολίτες, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει όταν τους εξυπηρετούν να αφήνουν στην άκρη το δήθεν «υφάκι» και την ειρωνεία τους. Δεν νοείται εν έτη 2014 να μπαίνεις σε δημόσια υπηρεσία και ενώ έχεις ακόμη περισσότερη γραφειοκρατία να έχεις και την ειρωνική υπάλληλο να αρνείται να σου δώσει πληροφορίες, καθώς αυτό που ζητάς γίνεται πια μέσω ίντερνετ. Συγκεκριμένα νεαρός ρώτησε ευγενικά μια υπάλληλο της ΔΟΥ Ξάνθης ποια είναι η διαδικασία για ένα έγγραφο που ήθελε και η φορτισμένη από πριν υπάλληλος του απάντησε ειρωνικά ότι αυτό γίνεται μέσω ίντερνετ. Τι και αν ο νεαρός ζητούσε διευκρινήσεις για την ιστοσελίδα εξηγώντας πως το διαδίκτυο δεν είναι κάτι που απλά μπαίνουμε και γίνεται η δουλειά μας, η κασέτα της υπαλλήλου είχε κολλήσει. Ευτυχώς, η απάντηση ήρθε από μια κοπέλα στην ουρά, η οποία εξήγησε στον νεαρό τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Και σαν να μην έφτανε αυτό η συγκεκριμένη υπάλληλος -που φαίνεται να έχει δικό της κοινό- εξυπηρέτησε γνωστή της κυρία η οποία πέρασε με τσαμπουκά την ουρά και χαζολογούσε με κάποιες συναδέλφους της προκειμένου να της περάσει η «τσατίλα». Δεν λέμε, πολλά βλέπουν τα μάτια τους και ακούν τα αυτιά τους, αλλά δεν φταίμε και όλοι εμείς που τους πληρώνουμε να δεχόμαστε την ειρωνεία και τα νεύρα τους και να χαλάει και η δική μας μέρα.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…