Σχόλια 22/1/14

0
Επί Ξηρού ακμής!!!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Πάλι απ’ την αρχή
 Τους έπιασε η Αστυνομία μετά από πολύχρονες έρευνες, οι δικαστές τους δίκασαν και καταδίκασαν, και μια τριμελής επιτροπή στις φυλακές ουσιαστικά τους απελευθέρωσε!
Για τους δολοφόνους τρομοκράτες ο λόγος. Που μπαινόβγαιναν με άδειες στις φυλακές κάθε τόσο, σα να ήταν σε διακοπές!
Μα είναι ισόβιες ποινές αυτές, διερωτάται ο απλός Έλληνας, βλέποντας αυτό το μπάχαλο στις φυλακές κι αυτή την ανοχή στου δολοφόνους. Που τώρα έξω, απειλούν και πάλι για νέες δολοφονίες, με την ανασυγκρότηση της 17 Νοέμβρη!
-Άλλη μια απόδειξη όλα αυτά με τον Ξηρό ότι δεν είμαστε σοβαρό κράτος.
«Ε»


 
Άντε πάλι
 Χειμώνας, στα χωράφια δεν υπάρχουν δουλειές. Ευκαιρία λοιπόν οι αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ για άλλη μια χρονιά στα μπλόκα ανά την Ελλάδα.
Γνωστή και επαναλαμβανόμενη ιστορία που κατάντησε προβλέψιμη και αναμενόμενη. Κι επειδή ουσιαστικά αιτήματα δεν υπάρχουν, βρήκαν ως ευκαιρία το φορολογικό. Αντιδρούν λοιπόν οι αγρότες στον τρόπο φορολόγησής τους. Δηλαδή αντιδρούν γιατί θα φορολογηθούν! Και στο ότι οφείλουν μέχρι 20 Μαρτίου να αποκτήσουν βιβλία εσόδων-εξόδων όσοι έχουν εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ.
Κάπου και οι αγρότες μας έχασαν το μέτρο και οδηγούνται σε λάθος επιλογές θεωρώντας ότι αυτοί δεν θα πρέπει να πληρώνουν τίποτε. Μόνο οι άλλοι, όχι αυτοί!…
«Ε»


 
Αυξάνονται τα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων
 Αδίστακτοι απατεώνες παγιδεύουν ανυποψίαστους ηλικιωμένους παριστάνοντας είτε τους ασφαλιστές είτε τους γνωστούς των παιδιών τους, στους οποίους δήθεν έχουν δανείσει χρήματα, καταφέρνοντας μ’αυτόν τον τρόπο να τους αποσπάσουν χρήματα.
Τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί στην περιοχή μας και αναμένεται να πολλαπλασιαστούν, καθώς οι επιτήδειοι έχουν βάλει στο…μάτι τις συντάξεις και τις λιγοστές οικονομίες των ηλικιωμένων.
«Ε»


 
Κουίζ
 Ποιοι τώρα τελευταία έχουν αρχίσει να παίζουν…ΠΡΟ-ΠΟ; Με αφορμή βέβαια τις τελευταίες δημοσκοπήσεις εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου…
«Ε»


 
Η μάνα μαλλιοτραβούσε την κόρη από το…μπαράκι!
 Επεισόδιο ανάμεσα σε μάνα και κόρη, σε μπαράκι. Μαλλιοτραβιόντουσαν μέχρι έξω στο πεζοδρόμιο και το επεισόδιο έλαβε τέτοια έκταση που αναγκάστηκαν να σταματήσουν μέχρι και περαστικοί οδηγοί για να παρέμβουν και να τις χωρίσουν.
Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Στο συγκεκριμένο μπαράκι εργαζόταν η κόρη και η μάνα εισέβαλε εξαγριωμένη και την τράβηξε από τα μαλλιά έξω, προφανώς γιατί δεν ήθελε το παιδί της να απασχολείται σ’ αυτόν το χώρο.
Το αξιοπερίεργο βέβαια είναι ότι στο ίδιο μπαράκι εργαζόταν μέχρι και πριν από ένα οκτάμηνο περίπου…η μάνα! Γεγονός που έκανε τους πάντες να σκεφτούν και να υποθέσουν ότι…μάλλον θα γνωρίζει πολλά για τα…ενδότερα της λειτουργίας και γι’ αυτό δεν ήθελε με τίποτα η κόρη της να βρίσκεται εκεί μέσα…
«Ε»


 
Δύσκολα τα πράγματα για τους υποψήφιους!
 Αρκετά δύσκολες στις εκλογές του Μαΐου οι συνθήκες υπό τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι, κυρίως για τον δημαρχιακό θώκο της Ξάνθης, καλούνται να μπουν στην προεκλογική κούρσα.
Οι βασικοί παράγοντες είναι οι εξής: Ο επαγγελματικός: Ο υποψήφιος δήμαρχος, είτε εκλεγεί είτε όχι, εάν προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να αφήσει για τουλάχιστον πέντε χρόνια την καριέρα που έχει χτίσει, προκειμένου να ασχοληθεί 100% με τον Δήμο και μάλιστα χωρίς αξιοσημείωτη μισθολογική αντιπαροχή. Ο οικονομικός: Αποτελεί σημαντικό παράγοντα σε μια εποχή που θεωρείται αδύνατη η οικονομική στήριξη ενός υποψηφίου από κόμματα ή ενώσεις πολιτών, ακόμα κι αν έχει την στήριξη ισχυρού «παίκτη» του πολιτικού συστήματος. Ο ισχύων εκλογικός νόμος: Είναι ανασταλτικός παράγοντας για φιλόδοξες υποψηφιότητες, οι οποίες δεν έχουν ερείσματα, κυρίως στην περιφέρεια, για να συγκροτήσουν ολοκληρωμένα ψηφοδέλτια. Εάν προχωρούσε η πρόταση της χωριστής κάλπης για τον δήμαρχο, και χωριστής για τους δημοτικούς συμβούλους, ορισμένοι δεν θα αργούσαν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους. Τώρα όμως…
«Ε»


 
Ξύλο στην 4ης Οκτωβρίου
 Άγριο ξύλο έπεσε μέσα στο δρόμο, επί της οδού 4ης Οκτωβρίου, εχθές το πρωί. Δύο άντρες, πλακώθηκαν στο ξύλο μπροστά στα μάτια των έκπληκτων περαστικών, που όταν είδαν ότι οι μπουνιές έπεφταν σύννεφο, αναγκάστηκαν να καλέσουν την αστυνομία.
Οι δύο άντρες αιμόφυρτοι μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω, όμως μάλλον δεν θέλησαν να δώσουν συνέχεια της αντιπαράθεσής τους στα δικαστήρια και αποχώρησαν.
Οι λόγοι της διένεξής τους βέβαια παραμένουν άγνωστοι…


 
Επενδυτικό ενδιαφέρον για τα Λουτρά της Ποταμιάς
 Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει μια ομάδα επενδυτών για μίσθωση των Λουτρών της Ποταμιάς και για την υλοποίηση μια επένδυσης που θα περιλαμβάνει και ξενοδοχειακή μονάδα. Ως γνωστόν ο δήμος Αβδήρων δια του δημάρχου του Βασίλη Τσολακίδη έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του να εκχωρήσει το δικαίωμα της χρήσης και λειτουργίας των Λουτρών σε ιδιώτη έναντι μισθώματος και ήδη έχει αναθέσει σε μια μελετητική επιτροπή που ετοιμάζει το Σχέδιο. Επίσης πρόσφατα έχει παραλάβει το έγγραφο έγκριση της οριοθέτησης της ζώνης προστασίας των Λουτρών και άμεσα το έχει αποστείλει στην Αποκεντρωμένη για να προχωρήσει στη δημοπράτηση του υπόλοιπου γεωθερμικού πεδίου.
Μ.Ξ.


 
Προεκλογικές κινήσεις στο δήμο Αβδήρων
 Τουλάχιστον 4 συνδυασμοί θα κατεβούν στο Δήμο Αβδήρων: Ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Βασίλη Τσολακίδη, ο συνδυασμός της νυν αντιπολίτευσης με τον Γιώργο Τσιτιρίδη, ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ (αναζητείται ο επικεφαλής) και πάγια ο συνδυασμός του ΚΚΕ. Έτσι λένε τα μέχρι στιγμής δεδομένα αν και υπάρχουν και τουλάχιστον άλλοι 3 – 4 που ενδιαφέρονται. Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» του καθενός που αποφασίζει να εκτεθεί και μάλιστα επικεφαλής συνδυασμού είναι να βρει τα άτομα που θα το στελεχώσουν και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο στην εποχή μας. Τώρα που έχουν κοπεί οι αντιμισθίες και χρειάζεται ο υποψήφιος να πληρώνει και τις βενζίνες για τον αγώνα του από την τσέπη του έχει μειωθεί κατά πολύ και το ενδιαφέρον να είναι κανείς υποψήφιος. Μόνο όποιοι έχουν λύσει το οικονομικό τους και όσοι έχουν την …ψώρα να ασχοληθούν με τα κοινά.
Αυτές είναι διαπιστώσεις και όχι εικασίες
Μ.Ξ.


 
Ούτε γάτα ούτε ζημιά…
 Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης αθώωσε τον 25χρονο που έγραψε με σπρέι συνθήματα στο ρολόι της Κεντρικής Πλατείας της Ξάνθης. Η απόφαση αυτή λήφθηκε καθώς ο νεαρός κάνοντας χρήση σχετικής διάταξης προσκόμισε στο δικαστήριο βεβαίωση ότι αποκατέστησε με δικά του έξοδα το ρολόι της Κεντρικής Πλατείας, επαναφέροντας το στην προηγούμενη κατάστασή του. Στη δικαστική αίθουσα έδωσε το παρών και εκπρόσωπος του Δήμου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το ρολόι βάφτηκε στη βάση του και πλέον παρουσιάζει τη συνήθη εικόνα του. Όπως φαίνεται ο νεαρός καθάρισε τα συνθήματα για λευτεριά στο Σακκά και έτσι είναι και ο ίδιος ελεύθερος.
Γ.Τ.


 
Σε ρυθμούς καρναβαλιού σιγά-σιγά η Ξάνθη
 Καθαρά διαδικαστικά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν χθες το μεσημέρι στην συνεδρίαση του Κέντρου Πολιτισμού. Τα μέλη ενέκριναν τον διαγωνισμό για την ηχητική εγκατάσταση, η οποία αφορά το σύνολο των εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το καρναβάλι.
Στους ρυθμούς του καρναβαλιού έχει μπει σιγά-σιγά η Ξάνθη και έτσι η Οργανωτική Επιτροπή του Δήμου προγραμμάτισε την συνάντηση της για την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου άρχισαν ήδη να ξεστολίζουν τα χριστουγεννιάτικα και να κρεμάνε τα αποκριάτικα στολίδια, γλυτώνοντας με αυτό τον τρόπο την διπλή δουλειά.
Γ.Τ


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …