Σχόλια 17/1/14

0
Προτείνουμε ο Καραμολέγκος να διαπραγματευτεί με την τρόικα αυτή τη φορά αντί του Στουρνάρα…


 
 
Ή μας δουλεύουν ή δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα στα ΕΛΤΑ
 Κάπου στα σύννεφα ζει ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ. Εδώ δεν υπάρχει προσωπικό για την καθημερινή διανομή της αλληλογραφίας κι αυτός κάνει όνειρα οι Ταχυδρόμοι να πηγαίνουν τα φάρμακα, τα ρούχα από το καθαριστήριο, τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ στα σπίτια όσων έχουν ανάγκη.
Διαβάστε και παρακαλούμε η αντίδρασή σας να είναι ευγενική. Πάντως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως κάποιοι χαρτογιακάδες δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Ιδού τα νέα: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αλλάζουν, περνώντας σε μια νέα εποχή εξυπηρέτησης, με νέες υπηρεσίες…Από το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΕΛΤΑ Κωστή Μελαχροινό, πρώτα στην Αττική και στη συνέχεια και σε άλλες πόλεις, οι πολίτες που είναι ασθενείς ή έχουν κινητικά προβλήματα, οι ηλικιωμένοι αλλά και ο οποιοσδήποτε άλλος, θα μπορούν να παραδίδουν στον ταχυδρόμο τη φαρμακευτική συνταγή τους, εκείνος θα την εκτελεί στο φαρμακείο, θα την πληρώνει, θα παραδίδει το φάρμακο στον πολίτη και θα εισπράττει τα χρήματα με αντικαταβολή.
Για την υπηρεσία αυτή θα συγκροτηθεί τηλεφωνικό κέντρο, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι ασθενείς, ενώ το κόστος της νέας υπηρεσίας θα είναι 3 ευρώ.
Σε επόμενη φάση, οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ θα παραδίδουν ακόμα και τα ρούχα από το καθαριστήριο ή και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, όπως συμβαίνει στο Βέλγιο
«Ε»


 
 Μπράβο Μητσοτάκη!
 Μέτρο στους «αριστούχους» του δημοσίου. Όλοι βαθμολογούνταν με άριστα μέχρι τώρα, άσχετα εάν ήταν τεμπέλης, κοπανατζής και συχνά δήθεν άρρωστος ή δεν πατούσε στην υπηρεσία του!
Η φάμπρικα ήταν γνωστή. Κάθε προϊστάμενος για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, βαθμολογούσε τους υφιστάμενούς του με υψηλό βαθμό για να ξεμπερδεύει. Ήταν δεν ήταν ικανός βέβαια, γιατί λίγο τον ενδιέφερε αυτό.
Εάν δε κάποιοι έντιμοι και σωστοί Προϊστάμενοι έκαναν τίμια αξιολόγηση, τους κατηγορούσαν οι ανίκανοι και έδειχναν μεγαλύτερη απροθυμία. Γνήσιο ελληνικό φαινόμενο, το γνωρίζουμε όλοι.
Σήμερα λοιπόν, ο υπουργός Μητσοτάκης το αλλάζει ριζικά το σύστημα, καθιερώνοντας κλίμακα βαθμολογίας και ευθύνες σοβαρές της αξιολόγησης.
-Βασική αρχή: Ο ικανός να προχωράει, ο τεμπέλης όχι.
Δημόσιο μεν, αλλά η εργατικότητα, η σοβαρότητα, η διάθεση εξυπηρέτησης και παρακολούθησης των εξελίξεων και των νόμων, πρέπει ν’ αμείβονται. Έτσι θ’ αποκτήσουμε μια αξιόλογη και ικανή Δημόσια Διοίκηση.
-Μπράβο στον Μητσοτάκη!
«Ε»


 
Περιπέτεια στο Νοσοκομείο
 Η εγχείρηση στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου εξελίχθηκε ομαλά, έγινε σε 2,5 ώρες και η ασθενής έφυγε σπίτι της πλήρως ικανοποιημένη για όλα, από γιατρούς μέχρι νοσηλευτές. Φεύγοντας δε της είπαν να πάει την επομένη για αλλαγή του εγχειρισθέντος σημείου.
Ως έπρεπε λοιπόν, πήγε την επομένη, πλήρωσε τα 5 ευρώ και περίμενε για να γίνει η αλλαγή. Η ώρα άφιξης ήταν 9:15. Μέχρι 12:30, ήταν σε αναμονή, όταν μπαινόβγαιναν άτομα στον ιατρό που εφημέρευε χθες. Ο συνοδός σύζυγος μετά τις 3 ώρες αναμονής, έθεσε το θέμα στην αδελφή νοσοκόμα η οποία αντί κάποιας συμβουλής ή κατανόησης, επιτέθηκε φραστικά στον σύζυγο με υψωμένο τον τόνο της φωνής διότι ο σύζυγος παρατήρησε ότι υπήρχε μια προτίμηση προς συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών.
Συμπέρασμα; Κανένα! Απλά θα πρέπει να αντιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι-νοσηλευτές πως η πολύωρη αναμονή σε πρόσφατα εγχειρισθέντα άνθρωπο δεν είναι ό,τι καλύτερο.
Και όταν μάλιστα βρίσκεται εκεί μετά από εντολή του χειρουργού για μια διαδικασία αλλαγής χρονικής διάρκειας 5-10 λεπτών.
Ιεράρχηση και αξιολόγηση χρειάζεται και κοινός νους. Τίποτε άλλο!
«Ε»


 
Υπηρεσία ταλαιπωρίας
 Η υπ’ αριθμόν μία και πρώτη υπηρεσία υπομονής και ταλαιπωρίας γίνεται, έγινε, η ΔΟΥ Ξάνθης. Πιθανόν και οι άλλες ΔΟΥ αλλά εμείς μιλάμε για τη δική μας.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην «χάσει» κάποιος επαγγελματίας πολύ χρόνο. Έγινε πλέον ο κανόνας. Και διερωτάται ο κάθε φορολογούμενος: Μα αντί να βελτιώνεται η υπόθεση, αντί να γίνονται πιο γρήγορες οι διαδικασίες με το ΤΑΧΙS, γίνονται πιο δύσκολες και πολύ περισσότερο χρονοβόρες;
Είναι ν’απορεί κανείς για όλη αυτή την ανοργανωσιά, τη δυσλειτουργία. Όταν στην ίδια τη ΔΟΥ δεν μπορεί να έχει ηλεκτρονική πρόσβαση η μία υπηρεσία στην άλλη!
Δηλαδή, δεν μπορεί να δει εάν πληρώθηκε ο ΦΠΑ, το ΦΑΠ και άλλες υποχρεώσεις και στέλνει το δύστυχο πολίτη από γραφείο σε γραφείο για να πιστοποιήσει αυτό που θα έπρεπε να γίνεται με το πάτημα τριών πλήκτρων!
Κρίμα, κρίμα χίλιες φορές. Μόνο που κανείς δεν συγκινείται, τίποτε δεν φαίνεται ν’αλλάζει και η ταλαιπωρία συνεχίζεται αντί να μειώνεται. Ο πολίτης μέσα στη ΔΟΥ είναι ένα ον, ένα υποζύγιο που ανεβοκατεβαίνει σκάλες, μένει πίσω από ουρές για θέματα που στις σύγχρονες κοινωνίες είναι ρουτίνα.
Φτιάξαν δυστυχώς οι πολιτικοί μας και τα κόμματα ένα δημόσιο χειρότερο από τους ίδιους!
-Ξεφτίλα….
«Ε»


 
Διαπίστωση Ι
 Είναι γνωστό ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα – ειδικά για τους πολίτες. Όταν, π.χ., δεν ικανοποιεί ο τρόπος που κυβερνάει το ένα κόμμα επιλέγουν το άλλο. Και αν απογοητευθούν και απ’ αυτό μπορούν να επιστρέψουν στο πρώτο – ή να αναζητήσουν κάποιο τρίτο. Μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση, υπάρχει ζωή και μετά τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Όπως υπήρχε μετά τους προκατόχους τους και θα υπάρχει μετά τους διαδόχους τους.
Το πρόβλημα είναι ότι για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση δεν δείχνουν να το συνειδητοποιούν ούτε οι διαχειριστές της εξουσίας ούτε οι διεκδικητές της. Η πολιτική ατμόσφαιρα στη χώρα είναι τόσο διχαστική ώστε δεν αποδυναμώνει μόνο τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση. Τραυματίζει και τα βασικά στοιχεία του πολιτεύματος, το οποίο για να λειτουργήσει απαιτεί στρατηγικές συναινέσεις που δεν υπάρχουν ούτε κατ’ ελάχιστο σήμερα.
Γ.Λ.


 
Διαπίστωση ΙΙ
 Από τη μία ο Πρωθυπουργός έχει αποκλείσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τους συνομιλητές του. Δεν τον συνάντησε ποτέ κατ’ ιδίαν, δεν τον ενημέρωσε ποτέ για θέματα εθνικής σημασίας. Σαν να μην τον θεωρεί άξιο αυτής της ενημέρωσης ή σαν να πιστεύει ότι είναι αποσυνάγωγος.
Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας – ως «νεοδημαγωγός», κατά τον χαρακτηρισμό του πολιτικού αναλυτή Λευτέρη Κουσούλη – αρνείται κάθε συνεννόηση με την κυβέρνηση, ακόμη και για αυτονόητα θέματα εθνικής προτεραιότητας, και συχνά λέει το απίστευτο «ή εμείς ή αυτοί» – σαν να βρισκόμαστε σε εμφύλιο πόλεμο.
Από τη μία το ΠαΣοΚ και η NΔ προβάλλουν ότι αν χάσουν την εξουσία κινδυνεύει το έθνος. Από την άλλη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανοεί καν τις γεωπολιτικές παραμέτρους που ορίζουν την υπόσταση της χώρας. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τυχοδιωκτισμό της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη, την ελληνική συμμετοχή στην οποία δεν θεωρεί απαραίτητη ένα τμήμα της.
Έτσι το βασικό πλεονέκτημα της επιλογής για τον πολίτη πρακτικά ακυρώνεται: δεν έχει εναλλακτικές λύσεις. Ταυτόχρονα, σε περίοδο που η εθνική συνεννόηση είναι όρος επιβίωσης –όπως αποδείχθηκε σε άλλες χώρες σαν την Ελλάδα – τα κόμματα εξουσίας μεγαλώνουν το χάσμα ανάμεσά τους. Ήδη βρισκόμαστε εκεί όπου έλεγε ο αμερικανός δημοσιογράφος Χένρι Μένκεν: «Κάθε κόμμα ξοδεύει την ενέργειά του για ν’ αποδείξει ότι το άλλο δεν είναι ικανό να κυβερνήσει – και τα δύο το πετυχαίνουν».
Γ.Λ.


 
Περί νομιμότητας
 Είναι χαρακτηριστικό πολλών Ελλήνων να απαιτούν από τους άλλους να τηρούν τους νόμους ενώ παράλληλα για τον εαυτό τους δεν θεωρούν ότι έχουν την ίδια υποχρέωση. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην περίπτωση του προέδρου του ΕΒΕ, ο οποίος από τη μία πλευρά εμφανίζεται ως ο υπερασπιστής της νομιμότητας στο Δήμο Τοπείρου, με σωρεία αγωγών για παράβαση καθήκοντος εναντίον του Σ. Χατζηευαγγέλου για την ελάχιστη παράλειψη στην άσκηση των καθηκόντων του, κι από την άλλη όταν εφαρμόζεται ο νόμος σε προσωπική του υπόθεση, αντιδρά. Και καταγγέλλει συνωμοσίες και διάφορα κέντρα που τον καταδιώκουν. Αυτή βέβαια η τακτική δεν μας είναι διόλου άγνωστη. Είναι κοινότυπο το επιχείρημα όλων των ενασχολούμενων με την πολιτική, όταν δέχονται σοβαρή κριτική, να ισχυρίζονται ότι «δέχονται επιθέσεις με στόχο την πολιτική τους εξόντωση».
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ δεν δέχεται ότι ο νόμος πρέπει να ισχύει και να εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως; Κι ένας λόγος παραπάνω όταν κάποιος είναι θεσμικός παράγοντας του τόπου.


 
Αδέσποτα στην πλατεία
 Διαμαρτύρονται τα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Ξάνθης για την ενέργεια του αρμόδιου αντιδημάρχου Τ. Θεοδωρίδη, να μαζέψει (και σωστά) μερικά αδέσποτα από την περιοχή γύρω στην κεντρική πλατεία.
Η περιοχή αυτή τείνει να γίνει απροσπέλαστη από τους πολίτες, καθώς εκεί έχουν σχηματίσει αγέλη γύρω στα 10-15 μεγαλόσωμα σκυλιά, τα οποία κινούνται απειλητικά και ενίοτε επιτίθενται στους διερχόμενους πολίτες. Έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις και είχαμε μάλιστα και μικροτραυματισμούς ανθρώπων. Όσο περνάει ο καιρός και δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση, όλο και περισσότερα σκυλιά συγκεντρώνονται στο πάρκο ρυπαίνοντας παράλληλα την περιοχή με τις ακαθαρσίες τους αλλά και με τα υπολείμματα τροφών που κάποιοι «φιλόζωοι» αφήνουν εκεί.
Το πρόβλημα με τα αδέσποτα υπήρχε έντονο σε κάποιες απομονωμένες περιοχές της πόλης αλλά τώρα έχει μεταφερθεί και στο κέντρο. Κι όσο κι αν θίγονται τα φιλοζωικά αισθήματα ορισμένων, είναι απαράδεκτο να περιφέρονται αγέλες αδέσποτων αγριεμένων ζώων στην κεντρική πλατεία μίας πόλης. Κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα άμεσα…


 
Σε πολιτειακό ζήτημα…
 … έχει αναδείξει το θέμα της Πολιτείας ο Στέλιος Μωραϊτης. Ένα καθαρά ιδιωτικό του θέμα που μπορεί να λυθεί στις δικαστικές αίθουσες το έχει δώσει μυθιστορηματική μορφή εμπλουτίζοντάς το με συνωμοσιολογίες, πολιτική διαπλοκή, έως και με τρομοκρατικές ενέργειες ενώ ο ίδιος παρουσιάζει τον εαυτό του ως κατατρεγμένο επειδή δεν είναι «καλό «παιδί» στο δήμο Τοπείρου. Πολύ τραβηγμένα τα βρίσκω όλα αυτά και απ’ την άλλη αναρωτιέμαι αν νομιμοποιείται να τα λέει στην πολυθρύλητη συνέντευξη χρησιμοποιώντας τον θεσμικό του ρόλο για να προβάλει τα επιχειρήματά του που αφορούν μια ιδιωτική του υπόθεση.
Μ.Ξ.  


 
Ο Φούχτελ, η ρετσίνα και τα χταπόδια…
 Άγρια του την είπε του γνωστού μας Γερμανού υφυπουργού Εργασίας κ. Φούχτελ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Τον κατηγόρησε ότι μόνο μάσα και ρετσίνα είναι όταν έρχεται ως εντεταλμένος της Μέρκελ να μας μεταφέρει – κατά τα άλλα – την τεχνογνωσία του στην τοπική αυτοδιοίκηση και από δουλειά τίποτε…Είναι λέει λάτρης της ρετσίνας και του χταποδιού (Φήμες λένε ότι δεν άφησε χταπόδι για χταπόδι στον Θερμαϊκό…). Μάλλον κάτι θα ξέρει ο κ. Μπουτάρης για να τα λέει αυτά
Άλλωστε όπως φαίνεται στην φωτο του «Ε»από την επίσκεψή του στην cocomat «Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει…
Μ.Ξ.


 
Λόγω…τιμής οι 95.000 για το Λούνα Παρκ
 Στις 95.100 ευρώ κατοχυρώθηκε στην κα Παναγιωτοπούλου η περιοχή του Λιμνίου μπροστά από τον προαύλιο χώρο του κολυμβητηρίου για την εγκατάσταση Λούνα Παρκ. Η Αθηναία επιχειρηματίας, ήρθε για την τιμή των όπλων στην πόλη μας, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, ο οποίος σημείωσε ότι το κίνητρό της ήταν καθαρά ηθικό.
Σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του δικηγόρου της, η κα Παναγιωτοπούλου, πήρε μέρος στην δημοπρασία καθώς αμφισβητούσε την ασφάλεια των μηχανημάτων των δύο άλλων επιχειρηματιών, μετά το ατύχημα της «μπλαρίνας», που έλαβε χώρα στην πόλη μας πριν μερικά χρόνια και στο οποία εμπλεκόμενοι ήταν οι άλλοι δύο ενδιαφερόμενοι. Συγκεκριμένα, ο εκμισθωτής κατά το περιστατικό ήταν ο κ. Πολίτης, ο οποίος είχε νοικιάσει το μηχάνημα της μπαλαρίνας από τον κ. Τσιομπανούδη. «Τα μηχανήματα ήταν του Τσιομπανούδη και την πλήρωσε ο Πολίτης» ανέφερε η ίδια κατά τη διαδικασία της δημοπρασίας και συμπλήρωσε «Όσο και να κάνει θα το πάρω, για να τον πετάξω έξω».
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…