Σχόλια 15/1/14

0
Μια Λευκή Εβδομάδα δεν αλλάζει το Μαύρο Χάλι της παιδείας….


 
 
Επιτέλους οικογενειακός Γιατρός
Η εφημερίδα μας εδώ και χρόνια σημείωνε πως ο θεσμός που είναι απαραίτητος στο Σύστημα Υγείας, ήταν η θεσμοθέτηση του Οικογενειακού Γιατρού για όλους.
Είναι θεσμός που με επιτυχία ισχύει εδώ και χρόνια σε χώρες της Ευρώπης.
Ο οικογενειακός γιατρός, γίνεται το κέντρο της ιατρικής ανάγκης του ασφαλισμένου. Αυτός ορίζει και κατευθύνει τον ασθενή, καθιστάμενος ο πυρήνας της πορείας προς το Νοσοκομείο αλλά και παρακολούθησης του ασθενούς για την εξέλιξη της ασθένειάς του.
Το μέτρο είναι σωστό. Αρκεί βέβαια να το υπηρετήσουν και σωστοί άνθρωποι-γιατροί, διότι από αυτούς εξαρτάται η επιτυχία του.
Σημειώνουμε ότι ο θεσμός του Οικογενειακού Γιατρού μειώνει τον αυθαίρετο αριθμό μετάβασης των ασθενών στα Νοσοκομεία, τα οποία πλέον θα προσφέρουν σωστή Νοσοκομειακή περίθαλψη απ’ όλες τις απόψεις.
«Ε»


 
Προσλήψεις στο Μετρό
 Στην κυβέρνηση δεν κατάλαβαν ακόμη τι γίνεται στη χώρα. Διότι εάν είχαν αντίληψη του πράγματος, δεν θα αποφάσιζε το αρμόδιο υπουργείο να προσλάβει 160 άτομα στο Μετρό!
Ειλικρινά, δεν έχουν το θεό τους οι άνθρωποι. Από τη μια γίνεται προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο (δήθεν) και από την άλλη κάνουν προσλήψεις. Και μάλιστα σε έναν φορέα ο οποίος έχει πλεόνασμα προσωπικού που προσλήφθηκε με κομματικά κριτήρια!
Χωρίς ντροπή λοιπόν, χωρίς τσίπα, θα προσλάβουν τώρα 160 άτομα για να φρακάρουν ακόμη περισσότερο από αργόσχολους! Αλήθεια πότε θα βάλουν μυαλό οι άνθρωποι που μας κυβερνούν;
«Ε»


 
Ξέφυγε η κατάσταση
 Τα πράγματα στο Δροσερό έχουν πλέον ξεφύγει! Δεν λέμε κάτι καινούργιο ή άγνωστο. Απεναντίας, όλοι το γνωρίζουν. Μόνον που όλοι επίσης σιωπούν για τους δικούς τους λόγους.
Όμως το προχθεσινό επεισόδιο με δράστη κάτοικο Δροσερού που απείλησε αστυνομικούς με αλυσοπρίονο, ε, ξεπερνάει κάθε ανοχή και κάθε υπομονή και διάθεση για δικαιολόγηση.
Πλέον το Δροσερό έγινε κέντρο κάθε παρανομίας. Από τις κλοπές και διαρρήξεις που είναι καθημερινό φαινόμενο, έως το εμπόριο ναρκωτικών κάθε μορφής. Ακόμη το Δροσερό είναι άσυλο και κρυψώνα για κάθε παράνομο κα η πρόσβαση εκεί των οργάνων της Αστυνομίας γίνεται μόνον μετά από επιχειρηματικό σχεδιασμό.
Ακόμη στο Δροσερό έχει καταλυθεί κάθε έννοια σεβασμού των νόμων και της ευταξίας, αλλά και της κοινωνικής συμμετοχής των κατοίκων προς τις υποχρεώσεις τους. Η κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού είναι δεδομένα. Η μη πληρωμή αυτών των λογαριασμών επίσης. Η επίσημη πολιτεία απουσιάζει ή δεν τολμάει να εφαρμόσει τους νόμους και τις αποφάσεις.
Το Δροσερό στην Ξάνθη αλλά και άλλες παρόμοιες περιοχές στη χώρα, υπάρχουν, ανδρώνονται για να εξυπηρετούν εκλογικά-ψηφοθηρικά συμφέροντα κάποιων που εξαγοράζουν τις ψήφους των κατοίκων.
Μια κατάσταση τραγική, απαράδεκτη και ντροπιαστική. Που δυστυχώς συνεχίζεται…
«Ε»


 
Τα πράγματα άλλαξαν
 Στις φυλακές της Ελλάδος θέλει να έρθει ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Φιλιππίδης. Η καρδούλα του το ξέρει πως περιμένει να βγει από τις τουρκικές φυλακές οι οποίες φημίζονται πως είναι από τις χειρότερες του κόσμου.
Τρέμει λοιπόν ο Φιλιππίδης, αλλά την εποχή της παντοδυναμίας του το έπαιζε βαρύ πεπόνι στην πλατεία Κολωνακίου, τότε ως γκόλντεν μπόι της Καραμανλικής αυλής. Τότε που μοίραζε τα εκατομμύρια ευρώ σε απίθανους «επιχειρηματίες» με τους οποίους τώρα θα καθίσουν μαζί στο σκαμνί.
Ο κολεγιόπαις Φιλιππίδης, κολλητός του Κώστα Καραμανλή και κηπουρός της αυλής του μαζί με άλλους, έγινε κυρίαρχος εκατομμυρίων της Τραπέζης και χωρίς δισταγμό άρχισε τη μοιρασιά σε δικούς του πάντα. Για να έχει κι αυτός το κατιτίς του, όπως και οι υπόλοιποι.
Έπεσε ο Φιλιππίδης και οι όμοιοί του σαν ακρίδες πάνω στο δημόσιο χρήμα και το κατέφαγαν. Με μια αίσθηση σιγουριάς ότι θα ήταν για πάντα χωρίς έλεγχο, χωρίς ευθύνες και χωρίς να δώσουν λογαριασμό για τις πράξεις τους.
-Να που τα πράγματα άλλαξαν…
«Ε»


 
Η Λευκή Εβδομάδα μας μάρανε
 Στην αρχή όταν το ακούει κανείς ίσως νομίσει ότι είναι ανέκδοτο. «Θα καθιερωθεί Λευκή εβδομάδα στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη!». Αλλά μετά όταν ακούσει την αιτιολογία, εκεί του πέφτουν τα μαλλιά. «Προκειμένου να τονωθεί ο χειμερινός τουρισμός». Με περισσό θράσος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας μάλιστα το ανακοίνωσε ως τετελεσμένο: «Στις 4 με 7 Μαρτίου 2014, ΘΑ παραμείνουν κλειστά τα σχολεία». Δηλαδή, όσα ξέρει ο ξενοδόχος, δεν τα ξέρει το Υπουργείο!
Προκειμένου να τα κονομήσουν οι ξενοδόχοι των ορεινών περιοχών ζητούν οι αθεόφοβοι να δημιουργηθούν επιπλέον ημέρες αργίας απ’ το πουθενά (λίγες είχαμε) επειδή λέει έτσι γίνεται στην Ευρώπη, θαρρείς και είναι το μόνο σημείο που υπολείπεται η παιδεία μας…
Για να γεμίσει το Πήλιο, δηλαδή, ας γίνει άνω κάτω μια εβδομάδα απ’ τη ζωή μας. Και να πει κανείς ότι η Ελλάδα έχει παράδοση στο σκι! Εδώ κολύμπι δεν ξέρουν καλά καλά τα παιδιά μας θα μάθουν σκι;
Άραγε αναλογίστηκε κανείς από τους ξενοδόχους αυτούς πόσο προκλητική είναι η απαίτηση αυτή τη στιγμή που οι περισσότεροι γονείς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και να προσφέρουν τα βασικά στα παιδιά τους; Με την ίδια λογική ίσως θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική η κατανάλωση σαλιγκαριών αν έχουν πρόβλημα οι εκτροφείς τους ή να είναι υποχρεωτικό να ψωνίζουμε από συγκεκριμένα καταστήματα όταν πέφτει ο τζίρος των εμπόρων! Άραγε σε ποια χώρα ζουν ορισμένοι;


 
 Έρχεται καταιγίδα νέων διώξεων
 Με τη σοκαριστική δήλωση ότι: «Πρέπει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ένα έργο: Μια φυλακή για 10.000 αξιωματούχους θα είναι μια καλή αρχή…» προανήγγειλε μαζικές ποινικές διώξεις κατά στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Εισαγγελέας κ. Βασίλης Φλωρίδης.
Ο Εισαγγελέας δήλωσε στο Βήμα ότι «σε λίγες ημέρες θα υπάρξουν και νέες διώξεις για κάποιες παλαιές υποθέσεις, που έχουν σχέση με διαφθορά εκπροσώπων Ο.Τ.Α., και θα είναι πολλές», ενώ συμπληρώνει ότι θα « περιλαμβάνουν “ηχηρά” ονόματα, ανάμεσα στα οποία, ορισμένα που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών, στις επικείμενες Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές του ερχόμενου Μαΐου».
Ο κ. Φλωρίδης είχε «προβλέψει» πριν λίγους μήνες τις διώξεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα εξοπλιστικά και τα λοιπά σκάνδαλα, που έχουν να κάνουν με τον δημόσιο τομέα, οπότε σίγουρα κάτι θα ξέρει…


 
«Μπαίνει» ο ανταγωνισμός στις αεροπορικές
 Τον ανταγωνισμό στο χώρο των αερογραμμών φουντώνει η ιρλανδική εταιρία χαμηλού κόστους ryanair, που ανακοίνωσε χθες τη δημιουργία βάσης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
Τα αεροσκάφη της θα πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο και Ρόδο, με 154 εβδομαδιαίες πτήσεις ενώ υπολογίζεται ότι θα φέρει 1,2 εκατ. επιβάτες ετησίως στην Αθήνα.
Ειδικότερα, τα δρομολόγια που θα πραγματοποιεί από την Αθήνα περιλαμβάνουν 10 πτήσεις ημερησίως προς Θεσσαλονίκη, 4 πτήσεις προς Χανιά και 2 πτήσεις ημερησίως προς Λονδίνο, Μιλάνο, Ρόδο και Πάφο.
Η εταιρεία θα εγκαταστήσει ακόμη ένα αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη και εκτιμά ότι η νέα βάση στο Ελ. Βενιζέλος θα δημιουργήσει συνολικά 1.200 άμεσες και έμμεσες νέες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, η Ryanair πρόκειται να προσφέρει από σήμερα, εισιτήρια εσωτερικού που θα ξεκινούν από 12 ευρώ ανά διαδρομή.
Η συγχώνευση των δύο ελληνικών εταιριών Olympic air και Aegean, που αποτελούν και τους κυριάρχους στην εν λόγω αγορά, η οποία βέβαια άτυπα λειτουργεί ως ολιγοπώλιο ακόμη και πριν την συνένωσή τους, συγκράτησε για αρκετά χρόνια τις τιμές των εισιτηρίων σε πολύ υψηλά επίπεδα, σημαντικά ανώτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο με την είσοδο της ryanair, η επιλογή της οποία να εισάγει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Χανιά έφερε χιλιάδες επιβάτες, όχι μόνο τη θερινή περίοδο, αλλάζει τα δεδομένα και δίνει διεξόδους στους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν.
Ε.Δ.


 
Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν…και όχι μόνο…
 «Ζούγκλα» κυριαρχεί στην αγορά εργασίας, «ζούγκλα» και σε πολλές επιχειρήσεις του νομού. Πληροφορήθηκα ότι σε μεγάλη εταιρεία του νομού μας οι εργαζόμενοι πάνω από 50 ετών δέχονται πιέσεις να αποχωρήσουν οικειοθελώς με μια αποζημίωση για να μην τους απολύσουν! Και όχι βέβαια γιατί δεν έχουν ανάγκη από προσωπικό ή ότι η επιχείρηση έχει οικονομικά προβλήματα αλλά γιατί θέλει να ανανεώσει το προσωπικό της …τζάμπα προσλαμβάνοντας νέους εργαζομένους με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και φυσικά δεν θέλει να φανεί ότι κάνει απολύσεις γιατί δεν θα μπορέσει να υπαχθεί στο πρόγραμμα. Σκεφτείτε τώρα σε τι δεινή θέση βρίσκονται οι άνθρωποι αυτοί καθώς είναι σε μια ηλικία που η σύνταξή τους αργεί και αν φύγουν για να ξαναβρούν δουλειά οι πιθανότητες είναι μηδαμινές.
Μ.Ξ.


 
Υπολόγιζαν χωρίς τους «παζαρτζήδες»
 Οι μαθητές του Α’ Μειονοτικού Δημοτικού Ξάνθης δεν φανταζόταν ότι θα έπρεπε να μαζεύουν συνέχεια τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται στην γωνιά της Λαϊκής Αγοράς που υιοθέτησαν πριν από περίπου 2 μήνες. Έτσι, τα δεντράκια που φύτεψαν με τόση χαρά, με σκοπό να δημιουργήσουν μια όμορφη γωνιά στην πόλη τους, έχουν την συντροφιά πλήθος σκουπιδιών. Ας ελπίσουμε το μέλλον που ονειρεύονται τα παιδιά να νικήσει το δικό μας παρόν και να λείψουν αυτές οι εικόνες ντροπής και έλλειψης παιδείας.
Γ.Τ.


 
Το χαμόγελο της μικρής Μαρίας
 Εκδικάστηκε χθες το πρωί στο δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας το σε εκκρεμότητα ζήτημα της επιμέλειας της μικρής Μαρίας, η περίπτωση της οποίας συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από λίγο καιρό. Η Εισαγγελία ανέθεσε οριστικά την επιμέλεια της στο «Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου στην συνέχεια να έχει τη δικαιοδοσία να διαχειριστεί το μέλλον της. Από την πλευρά τους οι δύο αθίγγανοι επιδιώκουν μέσω της υπεράσπισης τους την αποφυλάκιση τους, καθώς όπως υπογραμμίζουν από την εξέλιξη της υπόθεσης δεν προέκυψε θέμα υφαπαργής.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …