Σχόλια 13/1/14

0
pavlidis 31 -empros
Απόλυτα εναρμονισμένες με την Ελληνική προεδρία και οι πόλεις μας. Έγιναν όλες Λονδίνο απ’ την ομίχλη! Ή μήπως Πεκίνο;


 
 
Τι χώρα είμαστε;
 Πρόκειται για ένα καίριας σημασίας ερώτημα: τι χώρα είμαστε; Πού ανήκουμε; Είμαστε χώρα της Δύσης ή του τρίτου κόσμου; Το ερώτημα τίθεται για μια φορά ακόμη, είναι επίκαιρο και συνάμα οδυνηρό για όλους μας.
Κι αυτό γιατί όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα με το όνομα Ελλάς δεν συνάδουν σε χώρα της Ε.Ε. Ας είμαστε ειλικρινείς. Και δεν είναι ένα, δύο αυτά που τραυματίζουν τη χώρα και τους κατοίκους. Είναι πολλά και δυστυχώς τελειωμό δεν έχουν γιατί συνέχεια βγαίνουν νέα. Και μιλάμε για σοβαρά πράγματα, για απίθανες κομπίνες, για ασύλληπτες λαμογιές που ξεκινούν από ψηλά και φθάναν μέχρι τον απλό λαό που σκαρφίζεται διάφορα κόλπα και μεθόδους για να πάρει σύνταξη που δεν πρέπει, επίδομα που δεν δικαιούται, για μικρή και μεγάλη λαμογιά.
Η κορυφή διέφθειρε και τη βάση. Η οποία βάση, λαός, βλέποντας τους ηγέτες του να λαδώνονται και να καλοπερνούν χωρίς τιμωρία, τους αντέγραψε!
-Τί χώρα και τί λαός είμαστε;
«Ε»


 
Μεγαλεία μεν, αλλά…
 Έζησε η μικρή Ελλάδα (πάει και το τίμια διότι γεμίσαμε κομπιναδόρους και μιζαδόρους πλέον) μεγαλεία με την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μόνον που τα όποια μεγαλεία δεν ενδιαφέρουν πλέον κανέναν διότι είναι επίπλαστα και δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που περνά δύσκολες ημέρες γενικώς.
Σε γενικές γραμμές το εξάμηνο της Προεδρίας θα μας δώσει ως χώρα κάποιες ανάσες και η πίεση της τρόικας θα είναι πιο μικρή. Προεδρεύουμε και όσο να’ ναι λίγο σεβασμό θα μας δείξουν.
Όμως για να σε σεβαστεί ο άλλος θα πρέπει να σέβεσαι ο ίδιος τον εαυτό σου. Κι αυτό δε συνέβη ΠΟΤΕ στη χώρα αυτή! Μας το θυμίζουν συνέχεια οι ξένοι αλλά εμείς εκεί, συνεχίζουμε στον κόσμο μας. Δυστυχώς…
«Ε»


 
Όταν έρχεται η τρόικα…
 Τι συμβαίνει στην Ελλάδα όταν έρχεται η τρόικα προσπάθησε να εξηγήσει σε συνέντευξή του στους Financial Times ο Γ. Στουρνάρας. Ανέφερε μεταξύ άλλων λοιπόν ότι «όταν έρχονται οι δανειστές μας στην Ελλάδα πέφτει ο τζίρος των καταστημάτων καθώς ο κόσμος νιώθει φόβο όποτε καταφθάνει η τρόικα». Πέφτει ο τζίρος, πέφτει η διάθεση, πέφτει ακόμα και η λίμπιντο των Ελλήνων, θα μπορούσε να προσθέσει κανείς. Γιατί «τα σκιάζει όλα η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά».
Παραδίδουμε μαθήματα σύγχρονων οικονομικών σαν χώρα! Μάθημα πρώτο: η τρόικα βλάπτει σοβαρά την οικονομία…


 
Η εύκολη λύση αύξηση στα τσιγάρα
 Ολόκληρη φασαρία έγινε πρόσφατα για τα 25 ευρώ που πρότεινε ο Υπουργός Υγείας να πληρώσουν όσοι θα μπαίνουν στα Νοσοκομεία για Νοσηλεία.
Ξεσηκώθηκαν οι πάντες. Αδικαιολόγητα εν πολλοίς, αλλά δεν πειράζει τόσο. Κι αυτό γιατί, πόσες φορές κάποιος πάει στο Νοσοκομείο για νοσηλεία σε όλη του τη ζωή; Ελάχιστες! Άρα;
Φωνές χωρίς ουσία και περιεχόμενο. Γιατί πάνω από 3-4 φορές δεν θα νοσηλευτεί κανείς στη ζωή του. Για 100 ευρώ δηλαδή η φασαρία, όταν ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ σε άχρηστα πράγματα. Τέλος πάντων, το θέμα έληξε και θα συνεχίσουν να επισκέπτονται τα νοσοκομεία για το παραμικρό οι Δροσερίτες και οι άλλες ομάδες που δημιουργούν προβλήματα και εν γένει δυσκολεύουν τη δουλειά των γιατρών και νοσηλευτών. Όποιος δεν τα έζησε αυτά, ας μη μιλάει.
Κι επειδή λοιπόν το κενό των 40 εκατομ. Θα πρέπει να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα, μπήκε ένας φόρος 5 λεπτών στα είδη καπνιστού. Δηλαδή τσιγάρα και καπνό. Δηλαδή, μικρή αύξηση της λιανικής τιμής, δηλαδή, θ’ αυξηθεί κι άλλο το λαθρεμπόριο τσιγάρων και χύμα καπνού.
Βέβαια, ο φόρος αυτός, μια και θα μπει, δεν θα ξαναβγεί ποτέ!
«Ε»


 
Αέναο «παιγνίδι» Αστυνόμων – κλεφτών
 Η ελληνική κοινωνία με έκπληξη και απορία παρακολουθεί το αέναο «παιγνίδι» που παίζεται εδώ και χρόνια μεταξύ Αστυνομικών- κλεφτών και Δικαιοσύνης.
Βλέπει δηλαδή την Αστυνομία να συλλαμβάνει κάποιους για παράνομες και ποινικά κολάσιμες ενέργειες, να τους οδηγεί στη Δικαιοσύνη, και τα Δικαστήρια να τους…συγχωρούν γιατί έκλεψαν, λήστεψαν, άρπαξαν, βρώμισαν, κατέστρεψαν. Κι ακόμη, διαπιστώνουν ότι αυτοί οι ίδιοι που μεγαλοθύμως αφήνονται ελεύθεροι, είναι οι ίδιο που συνεχίζουν το ίδιο έργο!
Ένα παιγνίδι παραλογισμού, θέατρο του παραλόγου. Οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον κλέφτη, είναι σεσημασμένος και τον ξανασυλλαμβάνουν στη συνέχεια κι άλλες φορές! Υπότροπος μεν αλλά ελεύθερος δε για να συνεχίσει το γνωστό «έργο» «κλέφτες κι αστυνόμοι».
-Είναι αυτά αλήθεια σοβαρά πράγματα;
«Ε»


 
Σίγουρος ο Παυλίδης
 Τις προθέσεις της ΝΔ για τις Περιφερειακές εκλογές αναλύει η Καθημερινή σε άρθρο της, κατατάσσοντας τον Γιώργο Παυλίδη στους υποψήφιους που είναι ειλημμένη η απόφαση για τη στήριξή τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κόμμα δεν θα δώσει χρίσματα αλλά θα κοινοποιήσει ποιους θα στηρίξει στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου.
«Σίγουροι» θεωρούνται οι νυν περιφερειάρχες, δηλαδή οι Κώστας Αγοραστός (Θεσσαλία), Αλέκος Καχριμάνης (Ηπειρος), Γιώργος Δακής (Δυτ. Μακεδονία), Σπύρος Σπύρου (Ιόνιο) και Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς και οι: Κώστας Μπακογιάννης για τη Στερεά Ελλάδα, Χριστιάνα Καλογήρου για το Βόρειο Αιγαίο, Σεραφείμ Τσόκας για την περιφέρεια Κρήτης και Γιώργος Παυλίδης για την ΑΜΘ.


 
Στις 27 Μαΐου οι Πανελλαδικές
 Αργότερα από ποτέ, προς το τέλος του Μαΐου, φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις παρά τις φήμες που ήθελαν τους μαθητές να δίνουν την πρώτη… μάχη στις 2 Μαΐου.
Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας την Τρίτη έκανε λόγο για τις 27 Μαΐου, ως ενδεχόμενη ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών, δηλαδή μετά τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές.
Ωστόσο, το ακριβές πρόγραμμα αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τα μέσα του μήνα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι Πανελλαδικές δεν θα πραγματοποιηθούν στις 2 Μαΐου, όπως ήθελαν πληροφορίες, καθώς η λήξη του σχολικού έτους θα ήταν στην ουσία νωρίτερα από ποτέ.


 
Ομίχλη, υγρασία, καπνός
 Για όσους ξύπνησαν χθες και προχθές το πρωί νωρίς και είδαν έξω από τα παράθυρά τους, τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Τα πάντα ήταν σκεπασμένα μέσα στην πόλη από ομίχλη, υγρασία και καπνό. Τα τρία μαζί αποτελούσαν μια εικόνα που έδινε την εντύπωση Λονδίνου στα πολύ ομιχλώδη. Μάλιστα η απόσταση να δει κανείς απέναντι ήταν πολύ μικρή και εκτός πόλης υπήρξαν προβλήματα κυκλοφορίας, κυρίως προς Βαφέικα, Κουτσό, Γενισέα και Πόρτο Λάγος.
Αργότερα με τον ήλιο τα πράγματα διόρθωσαν από την άποψη της ομίχλης, όμως η υγρασία παρέμεινε.
«Ε»


 
 Αναζητείται ο ενωτικός!
 Στον βρόντο πηγαίνουν – με τα μέχρι στιγμής δεδομένα – οι κραυγές αγωνίας του δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη για ενότητα στην παράταξη που αφήνει, ούτως ώστε να διατηρήσει μια προοπτική εξουσίας. Χάσμα φαίνεται πως χωρίζει τους τρεις «μνηστήρες» Μπένη – Τσέπελη – Δημαρχόπουλο. Κανείς από τους τρεις δεν φαίνεται διατιθέμενος να κάνει πίσω και να στηρίξει έναν συνδυασμό με επικεφαλής τον ένα από τους άλλους δύο. Έτσι ως ύστατη προσπάθεια επιχειρείται να βρεθεί μια τέταρτη υποψηφιότητα με ικανά χαρακτηριστικά και κύρος ώστε να ενώσει την παράταξη. Μια τέτοια υποψηφιότητα θα ήταν σίγουρα του Αλέξανδρου Κοντού αλλά ο ίδιος με δηλώσεις του στο «Ε» έκλεισε την πόρτα. Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι ο ενωτικός;
– Κάτι πήρε τ’ αυτί μου…αλλά δεν το μαρτυρώ προς στιγμήν!!!
Μ.Ξ.


 
Επιμένει ο Τσιτιρίδης στο Δήμο Αβδήρων
 Μπορεί να τον επιστράτευσαν την τελευταία στιγμή από την ΝΔ στις εκλογές του 2010, στο Δ. Αβδήρων για να βγάλει το φίδι από την τρύπα όταν όλοι (Ζλάτκος- Τσακίρη – Γαλανόπουλος) έκαναν πίσω, ωστόσο ο Γιώργος Τσιτιρίδης χωρίς καμιά αυτοδιοικητική εμπειρία και έκανε συνδυασμό και αντιπολιτεύτηκε αξιοπρεπώς όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό του δίνει την δυνατότητα να επιχειρήσει ξανά κάθοδο στις εκλογές και όπως έμαθα ετοιμάζει συνδυασμό. Τώρα αν θα έχει τις πλάτες της γαλάζιας παράταξης; Αυτό είναι ένα ζητούμενο όμως όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στο «Ε» είτε έτσι είτε αλλιώς ο ίδιος το έχει αποφασίσει να είναι υποψήφιος και θα είναι ότι και να γίνει.
(Μέλι έχει αυτή η πολιτική;)
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…