Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Υπεύθυνες δηλώσεις αντί των πιστοποιητικών

Υπεύθυνες δηλώσεις αντί των πιστοποιητικών

0
eve-empros
 

Νέα ΚΥΑ επιχειρεί την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών

 

Δειγματοληπτικό έλεγχο υποχρεούνται να διενεργούν οι υπηρεσίες που κατατίθενται οι υπεύθυνες δηλώσεις

Καταργούνται μια σειρά από πιστοποιητικά που εκδίδουν τα Επιμελητήρια για τα μέλη τους και αντικαθίστανται από υπεύθυνες δηλώσεις με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που έχει ως στόχο την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών.
 
Ποια πιστοποιητικά καταργούνται
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ καταργείται η υποβολή του πιστοποιητικού περί μη πτώχευσης, του πιστοποιητικού περί μη θέσεως του ενδιαφερομένου σε ολική ή μερική, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση και του εγγράφου που αποδεικνύει τη σύναψη ασφάλισης επαγγελματικής αστικής ευθύνης, τα οποία απαιτούνται ως δικαιολογητικά στις διοικητικές διαδικασίες εγγραφής και ανανέωσης εγγραφής των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα μητρώα των οικείων Επιμελητηρίων και αντικαθίστανται με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86.
Επίσης, καταργείται η υποβολή του πιστοποιητικού περί μη πτώχευσης και του πιστοποιητικού περί μη θέσεως του ενδιαφερομένου σε ολική ή μερική, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση, τα οποία απαιτούνται ως δικαιολογητικά στη διαδικασία εγγραφής των παραγωγών οπτικοακουστικών έργων, στα μητρώα των οικείων Επιμελητηρίων και αντικαθίστανται με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86.
Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες στις οποίες κατατίθενται υπεύθυνες δηλώσεις προς αντικατάσταση των ανωτέρω πιστοποιητικών υποχρεούνται να διενεργούν δειγματοληπτικό έλεγχο.
 
Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…