Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Το μερτικό μας από το Δώρο το παίρνει η Εφορία

Το μερτικό μας από το Δώρο το παίρνει η Εφορία

0
foroi
 

 5 φόρους θα πληρώσουμε μέχρι τέλος του Δεκέμβρη…Ουρά χθες στις τράπεζες για τα τέλη

 

 Συνεχίζεται το …παρκάρισμα των πινακίδων. Τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος και για τη ρύθμιση χρεών

 
 
Μερτικό απ’ το Χριστουγεννιάτικο δώρο – όσο και πόσο (;) ακόμη δίνεται στον ιδιωτικό τομέα – διεκδικεί η Εφορία, εις βάρος της αγοράς! Τέλος του μήνα, τέλος του χρόνου και στις τέσσερις εργάσιμες ημέρες που απομένουν έως την εκπνοή του έτους το οικονομικό επιτελείο εξαπολύει «επίθεση» στους φορολογούμενους με στόχο να εισπράξει 1,5 δισ. ευρώ!
 
5 φόρους θα πληρώσουμε μέχρι τέλος του Δεκέμβρη…
Όπως μας πληροφορεί ο υποδιευθυντής της Α&Β ΔΟΥ Ξάνθης κ. Κετύπης μέχρι τις 31/12/2013 οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν 5 συνολικά φόρους.
Ήτοι: 1)Τα τέλη κυκλοφορίας: Τα τέλη κυκλοφορίας πληρώνονται στις τράπεζες οι οποίες προμηθεύουν και το ειδικό σήμα. Οι …ουρές άρχισαν από χθες στον κεντρικό κατάστημα της Εθνικής στην Ξάνθη, όπως και στις άλλες τράπεζες. Να σημειώσουμε ότι αυτό το φαινόμενο παρατηρείται κάθε χρόνο και συνήθως το υπουργείο δίνει άτυπη παράταση μερικές μέρες. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος. Επίσης ν’ αναφέρουμε ότι συνεχίζεται …το παρκάρισμα πινακίδων στην Εφορία από ιδιοκτήτες οχημάτων που αποφασίζουν να τα ακινητοποιήσουν επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τα τέλη.
 
Φόρος εισοδήματος (τελευταία δόση)
2)Θα πρέπει να αποπληρωθεί η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος αλλά και: 3) οι «μαζεμένες» δόσεις για τους φόρους ακινήτων (ΦΑΠ για το 2011, το 2012 και το 2013). 4) Επίσης θα πρέπει να αποδοθεί από τους ελεύθερους επαγγελματίες ο ΦΠΑ του μηνός για βιβλία Γ’ κατηγορίας και του τριμήνου για βιβλία Β’ Κατηγορίας
5) Όσοι έχουν κάνει ρύθμιση χρεών μέχρι τις 31/12 θα πρέπει να πληρώσουν τη δόση
Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι τα συνολικά έσοδα από τους φόρους αυτούς μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου θα φθάσουν το 1,5 δισ. ευρώ.
Δηλαδή προσβλέπουν σε εισπράξεις 300 εκατ. ευρώ κάθε εργάσιμη ημέρα έως την εκπνοή του 2013. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα πρέπει να αποπληρωθεί ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…