Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Tae Kwon Do: Μία Ξανθιώτισσα στην Εθνική Ελλάδος!

Tae Kwon Do: Μία Ξανθιώτισσα στην Εθνική Ελλάδος!

0
minever simaia
 

 Χρονιά γεμάτη διακρίσεις το 2013 για την Ομέρογλου Μινεβέρ

 

«Όνειρο μου η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες» δηλώνει στο «Ε» η 17χρονη αθλήτρια

 
 
 Με τη συμμετοχή της στην Ομάδα Επίλεκτων Ευρωπαίων Αθλητών TaeKwonDo, η Ξανθιώτισσα αθλήτρια Ομέρογλου Μινεβέρ ολοκλήρωσε μία χρονιά γεμάτη επιτυχίες.
Στην παραπάνω διοργάνωση που έγινε στο Μόναχο η Ξανθιώτισσα δεν κατάφερε να νικήσει την Ασιάτισσα πρωταθλήτρια, λόγω ενός τραυματισμού της στον ώμο, όμως νωρίτερα μέσα στο 2013 η 17χρονη Μινεβέρ είχε κατακτήσει ήδη ένα χάλκινο μετάλλιο στο διεθνές πρωτάθλημα που έγινε στο Ισραήλ και την 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στην Πορτογαλία, πέρα από τους εγχώριους τίτλους.
Η συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό φορώντας τη στολή της Εθνικής Ελλάδος ήταν σύμφωνα με την ίδια η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της και η αφορμή για να ανεβάσει τον πήχη, έχοντας πλέον υψηλότερους στόχους.
 
«Όνειρο μου η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Ομάδα»
 
Γεννημένη στις 28 Σεπτεμβρίου 1996 στην Ξάνθη η Ομέρογλου Μινεβέρ – με καταγωγή από το Εύλαλο – αγωνίζεται εδώ και τρία χρόνια με το σύλλογο «ΑΣ Tae Kwon Do Χρυσούπολης». Νωρίτερα είχε αγωνιστεί για δύο χρόνια σε συλλόγους της Ξάνθης όμως τελικά προέκυψε η μεταγραφή της στο σύλλογο της γειτονικής μας πόλης όπου άρχισε και η ανοδική της πορεία.
Σχετικά με το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον της για το TaeKwon Do, η Μινεβέρ μιλώντας στο «Ε» αποκάλυψε:
Ο.Μ.: «Είχε ξεκινήσει ο μικρότερος αδερφός μου και αρκετές φορές παρακολουθούσα τις προπονήσεις του. Μία ημέρα ο πατέρας μου, βλέποντας το ενδιαφέρον που έδειχνα στις προπονήσεις μου είπε ¨γιατί δεν ξεκινάς κι εσύ;¨. Αρχικά δεν ήθελα γιατί νόμιζα ότι θα είναι κάτι πολύ δύσκολο και ότι είναι μόνο για αγόρια και όχι για κορίτσια. Τελικά ο πατέρας μου με έπεισε να δοκιμάσω και όπως αποδείχθηκε είχε δίκιο γιατί αγωνιζόμενη είδα ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να εξασκείσαι σε αυτό και να το αγαπάς. Έτσι και εγώ ξεκίνησα και έφτασα μέχρι αυτό το σημείο και κατάλαβα ότι ήμουν λάθος μιας και βλέπω ολοένα και περισσότερα κορίτσια να ασχολούνται με το Tae Kwon Do. Είναι ένα ευγενές άθλημα όπου χρειάζεται όχι τόσο η δύναμη αλλά πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση και τεχνική. Και φυσικά πολύ δουλειά στις προπονήσεις».
«Ε»: Εσύ τι πρόγραμμα προπονήσεων ακολουθείς;
Ο.Μ.: «Προπονούμαι καθημερινά εκτός της Κυριακής 2-3 ώρες με το δάσκαλο μου στη Χρυσούπολη. Αυτό συνεπάγεται με επιπλέον κούραση, πολλά προσωπικά έξοδα και λίγο ελεύθερο χρόνο, όμως έχω βάλει κάποιους στόχους και θα προσπαθήσω για να τους πετύχω».
«Ε»: Ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι;
Ο.Μ.: «Επόμενος στόχος είναι το πανελλήνιο γυναικών από το οποίο αν τερματίσω πρώτη θα πάω στο πανευρωπαϊκό και μετά στο παγκόσμιο! Απώτερος στόχος μου όμως και μεγάλο μου όνειρο είναι η συμμετοχή μου με την Εθνική Ομάδα Ελλάδος στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (2016 – Ρίο Ντε Τζανέιρο)!».
«Ε»: Ήδη έχεις αγωνιστεί με τη στολή της Εθνικής Νεανίδων. Ποιες ήταν οι εμπειρίες σου από τις διεθνείς διοργανώσεις που πήρε μέρος;
Ο.Μ.: «Ναι ήταν η 1η φορά που κλήθηκα στην Εθνική Ομάδα και ήταν μία μοναδική εμπειρία που είχα ως πρώτο στόχο. Από την εμπειρία μου εκεί πιστεύω ότι ανέβηκα ένα σκαλί ως αθλήτρια. Θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή για εμένα να εκπροσωπώ την Ελλάδα, νιώθεις κάπως περίεργα εκείνη τη στιγμή. Έχεις την τιμή αλλά και τη μεγάλη ευθύνη να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου και παράλληλα νιώθεις την ικανοποίηση πως έχεις καταφέρει κάτι που χαροποιεί εσένα και όσους βρίσκονται γύρω σου».
«Ε»: Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεις τον αθλητισμό με το σχολείο (η Μινεβέρ είναι μαθήτρια 3ης Λυκείου);
Ο.Μ.: «Σίγουρα είναι δύσκολο γιατί δε σου μένει πολύ ελεύθερος χρόνος όπως στους υπόλοιπους συμμαθητές μου. Όμως έχω το δικό μου πρόγραμμα που συνδυάζω και προπόνηση και σχολείο έτσι ώστε να προλαβαίνω τα πάντα. Βέβαια είναι πολύ ευχάριστο για εμένα το να αφιερώνω πολλές ώρες στις προπονήσεις γιατί είναι κάτι που μου αρέσει».
«Ε»: Τέλος, τι θα πρότεινες σε νεότερα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και που αφιερώνεις τις διακρίσεις σου;
Ο.Μ.: «Σε όλα τα νέα παιδιά συνιστώ να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να κυνηγούν τα όνειρα τους μέσα από εκεί γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία και ζωή.
Όσον αφορά τις διακρίσεις, θέλω να τις αφιερώσω στους γονείς μου, τον προπονητή μου Ι. Θεοδώρου και σ’ εμένα που κατάφερα να πάρω αυτό που ήθελα στους αγώνες μου».
 
Ι. Θεοδώρου: «Η Μινεβέρ είναι το μέλλον της Εθνικής Ομάδας Τάε Κβον Ντο»
 Για την Ξανθιώτισσα αθλήτρια μίλησε στο «Ε» ο προπονητής του συλλόγου της Χρυσούπολης, κ. Ιωάννης Θεοδώρου ο οποίος αρχικά έκανε μία σύντομη ανασκόπηση στη διαδρομή της:
Ι.Θ.: «Η Μινεβέρ είχε ξεκινήσει στην Ξάνθη και για τρία χρόνια ήταν σε συλλόγους της πόλης. Εν τέλει αποχώρησε από τον προηγούμενο σύλλογό της και ήρθε σ’ εμάς. Από την πρώτη στιγμή διέκρινα ότι πρόκειται για αθλήτρια με προσόντα και ταλέντο και πίστευα ότι αν δουλευτεί σωστά θα έχει αποτελέσματα. Έτσι και έγινε και ρίξαμε ιδιαίτερο βάρος στην εκγύμναση και προπόνηση της Μινεβέρ και δικαιώθηκα καθώς πλέον βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο».
Για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Μινεβέρ ως αθλήτριας του TaeKwonDo ο προπονητής της τονίζει:
Ι.Θ.: «Τα πλεονεκτήματα της είναι ότι έχει πολύ καλά σωματικά προσόντα και δουλεύει πολύ, εμπεδώνει αμέσως το ζητούμενο και ανταποκρίνεται. Μειονέκτημα είναι ότι είναι ακόμη άπειρη αθλήτρια όμως είναι φυσιολογικό γιατί δεν έχει πολλές εμπειρίες επίσημων αγώνων. Παρόλα αυτά όμως αγωνίζεται σαν έμπειρη αθλήτρια και μπαίνει αμέσως στο κλίμα των αγώνων».
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Θεοδώρου, ο σύλλογος «ΑΣ Tae Kwon Do» με έδρα τη Χρυσούπολη έχει ιστορία 20 ετών στους οποίους μεταξύ άλλων έχει σημειώσει πολλές διακρίσεις. Πάνω από 65 πανελλήνια μετάλλια, δύο χρυσά πανευρωπαϊκά στους εφήβους, ένα παγκόσμιο ανδρών, βαλκανικά, μεσογειακά και άλλα μετάλλια κοσμούν τη συλλογή αθλητών του. Το μέλλον όμως είναι η Μινεβέρ, καθώς όπως ό ίδιος τονίζει:
Ι.Θ.: «Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι η Μινεβέρ είναι δύναμη και το μέλλον της γυναικείας Εθνικής Ομάδας TaeKwonDo Ελλάδος, σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι υψηλός στο επίπεδο και τις κατηγορίες που αγωνίζεται όμως πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και θα αφήσει εποχή στο άθλημα», καταλήγει ο προπονητής της.
Η Ξανθιώτισσα αθλήτρια θα συνεχίσει τις προπονήσεις μαζί με πρόγραμμα αποθεραπείας (τραυματίστηκε στον ώμο, γεγονός που της στέρησε κι άλλα μετάλλια) και θα προετοιμαστεί για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2014, όπου θα «ψάξει» άλλο ένα μετάλλιο, ώστε να συνεχίσει τα βήματα προς την καθιέρωση στην Εθνική Ομάδα Ελλάδος.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προκρίθηκε στην επόμενη φάση των play offs ο Λεύκιππος

Αντιμετωπίζει αύριο τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη Με κορυφαίο τον Δημήτρη Καλαμπάκα που σημείωσε…