Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα S.O.S. για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις

S.O.S. για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις

0
pleistiriasmoi-web
 

 Ενημερωτική εκδήλωση από την Επιτροπή Πολιτών Ξάνθης

 

Ασπίδα προστασίας για τα νοικοκυριά ο νόμος Παπαθανασίου. Κίνδυνος για τα νοικοκυριά η κατάργησή του

 
 
Στην προσπάθεια συγκρότησης μιας Επιτροπής Πολιτών που θα αναλάβει ενεργή κοινωνική δράση σε θέματα απασχολούν την τοπική κοινωνία, προστατεύοντας τους πολίτες και μέσα από συλλογική δράση ανατρέποντας αποφάσεις εις βάρος τους αφορούσε η ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.
Παρά το γεγονός ότι το θέμα της εκδήλωσης ήταν φλέγον καθώς αφορά ένα μεγάλο μέρος του κοινωνικού ιστού που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του αν περάσει ο νόμος για την απελευθέρωση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών ωστόσο η συμμετοχή ήταν δυσανάλογα περιορισμένη.
 
Ασπίδα προστασίας για τα νοικοκυριά ο νόμος Παπαθανασίου
Ενημέρωση γύρω από την ισχύουσα νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς αλλά και τις ενδεχόμενες αλλαγές του νόμου καθώς και τις επιπτώσεις του στα νοικοκυριά αν ψηφιστούν πραγματοποίησε η δικηγόρος κα. Δέσποινα Χατζηφωτιάδου η οποία αναφέρθηκε στο Νόμο Παπαθανασίου του 2009 ο οποίος προστατεύει την πρώτη κατοικία για όλους αρκεί το χρέος να μην ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Είπε δε ότι αν αυτός δεν παραταθεί χιλιάδες νοικοκυριά θα κινδυνεύσουν να χάσουν τα σπίτια τους καθώς είναι μια ασπίδα προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Παράλληλα, ανέφερε το πρόβλημα που δημιουργείται από το ότι ο νόμος Κατσέλη δεν συμπεριλαμβάνει τις εμπορικές οφειλές και ότι ο εμπορικός κλάδος που δεν μπορεί να ρυθμίσει το χρέος του είναι ανυπεράσπιστος κάθε στιγμή.
Η κα Χατζηφωτιάδου είπε επίσης ότι το«το 20% των δανειοληπτών αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους», ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι έχει δοθεί το «πράσινο φως» στις Εφορίες να προχωρούν σε κατασχέσεις εξπρές και ηλεκτρονικά για οφειλές πάνω από 300 ευρώ!
Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο κ. Φίλιππος Πολατσίδης από την «Αλληλεγγύη για Όλους» ο οποίος σημείωσε ότι απαιτείται συλλογική δράση για να αντιμετωπιστεί και να αποτραπεί η ψήφιση του νόμου. Με την άποψή του συμφώνησε και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου και αποφασίστηκε να απευθυνθούν πρώτα στους βουλευτές του νομού για να μην ψηφιστεί ο νόμος της απελευθέρωσης των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…