Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Πόθεν έσχες ξανθιώτη βουλευτή;

Πόθεν έσχες ξανθιώτη βουλευτή;

0
pothen

 Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του οικονομικού έτους 2012 των τριών βουλευτών Κοντού, Σαλτούρου, Ζεϊμπέκ και των πρώην βουλευτών Ξυνίδη και Μάντατζη

 

Δεν προέκυψαν εκπλήξεις από τις δηλώσεις των πολιτικών προσώπων της κεντρικής σκηνής στην Ξάνθη, πλην μικρών σημείων με ενδιαφέρον

 
 
Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών και των πρώην βουλευτών που υποχρεούνται να υποβάλλουν σχετική δήλωση για το οικονομικό έτος 2012, δηλαδή τη χρήση του 2011, δόθηκαν στη δημοσιότητα, δίνοντας μια εικόνα των αποκτημάτων των πολιτικών προσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής και ταυτόχρονα του τρόπου που αυτά περιήλθαν στην περιουσία τους. Δήλωση πόθεν έσχες στην Ξάνθη, υπέβαλαν οι τρεις εν ενεργεία βουλευτές Αλέξανδρος Κοντός, Δημήτρης Σαλτούρος και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, καθώς και οι δύο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης και Τσετίν Μάντατζη.
 
Αλέξανδρος Κοντός: Αγροτεμάχια σε Μέλισσα και Νεοχώρι
Στις 81.670 ευρώ ανήλθε η βουλευτική αποζημίωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για το οικονομικό έτος 2012 και ο ίδιος δήλωσε επιπλέον 9.333 ευρώ από άλλη πηγή εισοδήματος, καθώς και η σύζυγός του άλλες 16.534 ευρώ. Στην ακίνητη περιουσία του βουλευτή συμπεριλαμβάνεται το σπίτι τους στην οδό Μαραθώνος στην Ξάνθη, το βουλευτικό του γραφείο στην οδό Καπνεργατών, καθώς και αγροτεμάχια στη Μέλισσα (συνολικά 27.000 τμ) και στο Νεοχώρι (στην περιοχή Σταυροχωρίου1045 τμ). Ο βουλευτής δε διαθέτει μετοχές, οι καταθέσεις του σε έναν τραπεζικό λογαριασμό ανέρχονται σε 2.580 ευρώ και της συζύγου του σε 847 ευρώ. Με τη σύζυγό του έχουν από ένα αυτοκίνητο.
 
Δημήτρης Σαλτούρος: Χωρίς ακίνητο στην Ξάνθη
Ο Δημήτρης Σαλτούρος δεν έλαβε βουλευτική αποζημίωση το 2012, αφού δεν ήταν βουλευτής το 2011. Τα εισοδήματά του ανήλθαν στις 14.314 ευρώ και της συζύγου του στις 16.607 ευρώ. Ο ίδιος διαθέτει ένα διαμέρισμα κατά 50% στη Θεσσαλονίκη και η σύζυγός του ένα σπίτι στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. Δεν έχει ακίνητο στην Ξάνθη. Συνολικά, οι καταθέσεις του με τη σύζυγό του σε διάφορες τράπεζες συνολικά είναι περίπου 7.000 ευρώ, ενώ μαζί έχουν από κοινού την κυριότητα σε δύο αυτοκίνητα.
 
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Καθόλου ακίνητη περιουσία
Ο νέος επίσης βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δήλωσε εισοδήματα για το 2012 43.299 ευρώ και η σύζυγός του 40.640 ευρώ. Μαζί έχουν το φαρμακείο που λειτουργεί από το 2007.
Δεν έχει ακίνητα, ούτε μετοχές. Οι καταθέσεις του σε προσωπικούς ή κοινούς λογαριασμούς με τη σύζυγό του ανέρχονται στις 3.237 ευρώ, ενώ διαθέτουν μαζί ένα αυτοκίνητο, άλλο ένα μόνο τους, μία μηχανή και ένα μηχανάκι.
 
Σωκράτης Ξυνίδης: κανένας προσωπικός λογαριασμός
Ο Σωκράτης Ξυνίδης που διετέλεσε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και αν. υπουργός Ανάπτυξης έλαβε ως βουλευτική αποζημίωση 101.532 ευρώ. Στην ακίνητη περιουσία του συγκαταλέγεται το σπίτι στη Μορσίνη (από κοινού με τη σύζυγό του), το ¼ από διαμέρισμα στην Ξάνθη, ένα οικόπεδο κατά 50% στο Πόρτο Μόλος Αβδήρων και μικρά ποσοστά αγροτεμαχίων στον Τόπειρο. Η σύζυγός του διαθέτει τρία διαμερίσματα σε Πειραιά και Βούλα και ποσοστά σε ακίνητα σε Γέρακα Αττικής, Σητεία και Λέσβο. Ο Σωκράτης Ξυνίδης έχει επίσης πλειάδα τραπεζικών λογαριασμών σε πολλές τράπεζες, αλλά κανένα απολύτως προσωπικό. Μαζί με συγγενικά του πρόσωπα (σύζυγο, μητέρα, αδερφό, τέκνα) έχει καταθέσεις 18.752 ευρώ, με συναδέλφους και τον αδερφό του 2.859 ευρώ, ενώ σε τραπεζικό λογαριασμό της LOYDS του Λονδίνου διαθέτει 15.900 λίρες για τις ανάγκες εκπαιδευτικού προγράμματος του γιου του. Ο ίδιος έχει ένα αυτοκίνητο, άλλο ένα η γυναίκα του, ενώ στην οικογένεια ανήκει και ένα μηχανάκι χαμηλού κυβισμού.
 
Τσετίν Μάντατζη: Μηδενικές καταθέσεις στην τράπεζα
Η πιο λιτή δήλωση πόθεν έσχες είναι αυτή του Τσετίν Μάντατζη. Η βουλευτική αποζημίωση του πρώην βουλευτή ανήλθε στις 98.438 ευρώ για το 2012. 5.285 ευρώ ήταν τα εισοδήματα της συζύγου του. Διαθέτει ένα διαμέρισμα 87 τμ, όπου και διαμένει στην οδό Κλεμανσώ και με τη σύζυγό του έχουν ένα αυτοκίνητο. Ο Τσετίν Μάντατζη, δεν έχει μετοχές, αλλά ούτε και καταθέσεις σε τράπεζες!
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…