Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέα αναβολή για τον Φλεβάρη στη δίκη του αρδευτικού

Νέα αναβολή για τον Φλεβάρη στη δίκη του αρδευτικού

0
nestos 001-empros
 

 Με εισήγηση της εισηγήτριας στο ΣτΕ. Το ΥΠΕΚΑ έδωσε το Σχέδιο χωρίς τα …Παραρτήματα των 12.000 σελίδων όπου περιγράφεται το έργο

 

«Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο…», υποστηρίζει ο δικηγόρος της Π.Ε. Ξάνθης Νίκος Γεννάδιος

 
 
Νέα αναβολή δόθηκε χθες στη συζήτηση του αρδευτικού έργου της Ξάνθης στο ΣτΕ που είχε οριστεί στις 5 Δεκεμβρίου. Την αναβολή πρότεινε η εισηγήτρια κα Γκορτζολίδου σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τους νομικούς εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων και η νέα αναβολή προσδιορίστηκε χρονικά (χωρίς να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία ακόμη) περί τις αρχές του Φεβρουαρίου.
 
Παρέδωσαν το Σχέδιο χωρίς τα…Παραρτήματα!
Το αιτιολογικό της νέας αναβολής είναι «για τυπικούς λόγους», όπως επεσήμανε η εισηγήτρια, οι οποίοι όμως έχουν καθαρά τεχνικά και γραφειοκρατικά χαρακτηριστικά καθώς όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΚΑ έχει παραδοθεί στο ΣτΕ το εγκεκριμένο (δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (2290 Τεύχος Β’ 13/9/2013) Αριθμ. οικ. 1006 και ΦΕΚ (2291 Τεύχος Β’ 13/9/2013) Σχέδιο Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Θράκης και Σχέδιο Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Μακεδονίας, αντίστοιχα όμως δεν επισυνάπτονται και δεν έχουν δοθεί τα Παραρτήματα 12.000 σελίδων στα οποία αναφέρεται και περιγράφεται λεπτομερώς το έργο μεταφοράς νερού από το Νέστο για άρδευση της πεδιάδας της Ξάνθης. Όπως αναφέρθηκε από την εισηγήτρια κρίνεται απαραίτητο αυτό το στοιχείο καθώς αφορά στην τεκμηρίωση του έργου και επιβάλλεται να αξιολογηθεί.
 
Το ψάχνουν πολύ στο ΣτΕ και αυτό είναι θετικό…
Gennadios NikosΩς «θετικό δείγμα», αξιολόγησε ο δικηγόρος της Π.Ε. Ξάνθης, κ. Νίκος Γεννάδιος, το γεγονός ότι η εισηγήτρια θέλει να έχει όλα τα στοιχεία από το Σχέδιο που τεκμηριώνουν το έργο ώστε να αξιολογηθούν όλες οι διαστάσεις του και να κριθεί σ’ όλη του την έκταση: «Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο… Αν δεν προκύψουν νομικά κωλύματα στα τεχνικά ζητήματα το έργο είναι τεκμηριωμένο και το γεγονός ότι επιζητούνται τα παραρτήματα καταδεικνύει ότι το ΣτΕ θα εξετάσει το έργο επισταμένως, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα στοιχεία και αυτό είναι θετικό για εμάς…», σημειώνει ο κ. Γεννάδιος.
Υπενθυμίζουμε ότι στο Σχέδιο αναφέρεται ότι η πεδιάδα της Ξάνθης έχει υποστεί υφαλμύρινση και ότι χρήζει προστατευτικών μέτρων. Αυτό αποτελεί και το κομβικό σημείο της αναγκαιότητας υλοποίησης του έργου κάτι που αναφέρεται και στη μελέτη σκοπιμότητας.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…