Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μια ακόμη πράσινη πινελιά στην πόλη

Μια ακόμη πράσινη πινελιά στην πόλη

0
dentrofuteush 2-web
 

 Το πρωί της Πέμπτης τα παιδιά σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στο πάρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

Απέκτησαν τα δικά τους δεντράκια οι μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης

   dentrofuteush 1-web
 
Με λίγο χώμα και πολλή αγάπη τα παιδιά του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης με την συμβολή του Τμήματος Πρασίνου της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης έστειλαν το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα πραγματοποιώντας δεντροφύτευση το πρωί της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου στο πάρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
 
Τα παιδιά «διορθώνουν» το περιβάλλον τους
Λίγο μετά τις 11 το πρωί, οι μικροί μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες των τριών ατόμων, φύτεψαν από ένα δεντράκι, το οποίο υποσχέθηκαν να φροντίζουν και να προσέχουν. Τα παιδιά που ήταν κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένα στείλανε το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα και συμβάλανε στις προσπάθειες του Δήμου για ανάπτυξη του αστικού πρασίνου, για την άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων, όπως είναι η έλλειψη πρασίνου, οι θόρυβοι, η σκόνη, το καυσαέριο, το άγχος.
 
Το Τμήμα Πρασίνου συμβάλει στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των αυριανών πολιτών
«Σήμερα έχουμε την δενδροφύτευση εδώ στο Πάρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου τα παιδιά του 14ου Δημοτικού Σχολείου ομορφαίνουν το χώρο μπροστά από το σχολείο τους. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και να τους δημιουργήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και να μπορούν και αυτά κοντά σε εμάς να κάνουν κάποια προσπάθεια ώστε να είναι πιο κοντά στο περιβάλλον»αναφέρει στο «Ε» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Τάσος Θεοδωρίδης.
 
Τα παιδιά στέλνουν το δικό τους μήνυμα
«Νιώθουμε πολύ ωραία που φυτέψαμε το δικό μας δεντράκι. Θα το προσέχουμε και θα το ποτίζουμε. Θα ερχόμαστε να το βλέπουμε ακόμη και το καλοκαίρι» αναφέρουν τα μέλη της πρώτης ομάδας ο Ριζά, ο Ενές και ο Τάσος και συμπληρώνουν «είναι σημαντικό να φυτεύουμε δεντράκια γιατί ομορφαίνουν την πόλη μας και καθαρίζουν τον αέρα που αναπνέουμε».
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…