Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα «στημένων» αγώνων πρώην παίκτης της Skoda Ξάνθη!

Συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα «στημένων» αγώνων πρώην παίκτης της Skoda Ξάνθη!

0
sontzie treximo
 

 «Έριξα επίτηδες μπουνιά σε αντίπαλο για να πάρω κόκκινη κάρτα για το στοίχημα»

 

Πέρασε και δεν… ακούμπησε ο Νιγηριανός πρωταγωνιστής του σκανδάλου το καλοκαίρι του 2010

 
 
 
Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αγγλία από το σκάνδαλο που αποκάλυψε η εφημερίδα «Sun» και αφορά νέο και μάλιστα πολύ σοβαρό κρούσμα που σχετίζεται με «στήσιμο» αγώνων. Πρωταγωνιστής είναι ο Νιγηριανός Σαμ Σόντζιε που όπως αποκάλυψε η κυριακάτικη «Sun» πήρε 70.000 λίρες από συμμορία που έστηνε αγώνες ώστε να αποβληθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στην αναμέτρηση της Πόρτσμουθ στην οποία αγωνιζόταν, στο ματς με την Όλνταμ για την 1η κατηγορία της Αγγλίας.
«Προσπάθησα πολύ για να πάρω κόκκινη κάρτα, έκανα σκληρά τάκλιν, αλλά ο διαιτητής δεν μου έβγαζε την κάρτα. Πήρα λοιπόν την απόφαση να ρίξω μπουνιά σε αντίπαλο και αποβλήθηκα. Εισέπραξα 70.000 λίρες και το πρόστιμό μου ήταν 10.000 λίρες. Μου έμειναν λοιπόν 60.000 ως κέρδος» δήλωσε κυνικά ο Σόντζιε και επισήμανε ότι είναι απλά ένα γρανάζι σε μία μηχανή που δουλεύει ασταμάτητα.
 
Πέρασε και δεν… ακούμπησε στη Skoda Ξάνθη
Πιθανότατα να μη θυμούνται πολλοί τον Σόντζιε από τη θητεία του στη Skoda Ξάνθη. Κι αυτό γιατί η παρουσία του αποδείχθηκε βραχύβια με το Νιγηριανό να φοράει για μόλις… τέσσερις ημέρες τη φανέλα της συμμετέχοντας σε δύο προπονήσεις όμως στη συνέχεια λύθηκε το συμβόλαιό του.
Ο Σόντζιε βρέθηκε στο στόχαστρο της Skoda Ξάνθη το καλοκαίρι του 2010, με τη θερινή μετεγγραφική περίοδο να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και αρκετούς παίκτες (Μπόατενγκ, Κατόνγκο, Γκλέισον, Καθάριος κ.α.) να γίνονται ήδη μέλη της ομάδας.
Λίγους μήνες νωρίτερα η Ξάνθη είχε κάνει «άνοιγμα» στη αγγλική αγορά με την έλευση του Νέιθαν Έλινγκτον και το ίδιο καλοκαίρι είχε αποκτηθεί ο Τζόρνταν Στιούαρτ, με τον Σόντζιε να είναι ο 3ος παίκτης που ήρθε από το «νησί» (η Τσάρλτον ήταν η προηγούμενη ομάδα του).
«Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ΑΟ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Σαμ Σόντζιε. Ο ποδοσφαιριστής θα βρίσκεται αύριο στις προπονήσεις της ομάδας» ανέφερε το δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 07 Ιουλίου 2010 η ξανθιώτικη ΠΑΕ.
Έτσι έγινε και στις 08 Ιουλίου ο Νιγηριανός βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο των Πηγαδίων όπου έκανε ατομική προπόνηση ενώ η μεταγραφή του στην Ξάνθη είχε μία απρόσμενα αρνητική εξέλιξη, καθώς μόλις τέσσερις ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του, ανακοινώθηκε και η… λύση του συμβολαίου του!
Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι ο Σόντζιε είχε ταξιδέψει στην πατρίδα του για να διευθετήσει κάποιες υποθέσεις με έγγραφα που χρειάζονταν και καθυστέρησε να επιστρέψει, ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ότι ο λόγος που ¨κόπηκε¨ ο Σόντζιε ήταν η λάθος ιατρική εκτίμηση και ένας τραυματισμός που χρειαζόταν μεγάλο χρόνο αποθεραπείας.
«H ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ΑΟ ανακοινώνει την λύση του συμβολαίου κοινή συναινέσει, το οποίο υπέγραψε πριν λίγες μέρες με τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Σόντζιε Σαμ, για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους», ήταν η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Skoda, στις 12 Ιουλίου 2010.
 
Συνελήφθη για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα στημένων αγώνων
Η Skoda Ξάνθη απαλλάχθηκε σε χρόνο – αστραπή από τον Σόντζιε και ο εν λόγω παίκτης συνέχισε την καριέρα του υπογράφοντας λίγο καιρό αργότερα συμβόλαιο με τη Νοτς Κάουντι κι έπειτα την Πόρτσμουθ, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τον παράνομο χρηματισμό, στις 23/02/2013.
Σε βίντεο στη διαδικτυακή έκδοση της «Sun», o Σόντζιε υποστηρίζει πως έναντι 30.000 λιρών μπορεί να κανονίσει να δεχθεί κίτρινη κάρτα κάποιος παίκτης σε ματς της Championship, τονίζοντας παράλληλα πως θα μπορούσε να το κάνει και για αγώνα της Premier League, ενώ κάτι αντίστοιχο θα προσπαθούσε να κάνει και στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Μετά τις παραπάνω αποκαλύψεις, οι αγγλικές αρχές συνέλαβαν χθες τον Σόντζιε στο Λονδίνο (συν άλλα πέντε άτομα) και επισημαίνουν ότι βρίσκονται στα ίχνη ολόκληρου κυκλώματος, το οποίο δωροδοκούσε παίκτες για να δεχθούν κίτρινη κάρτα ή να αποβληθούν σε συγκεκριμένα ματς. Τα στοιχεία έχουν κριθεί επαρκή ώστε η Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος (NCA) της Αγγλίας να προχωρήσει ήδη σε συλλήψεις.
Να σημειώσουμε βέβαια ότι η Skoda Ξάνθη δεν έχει ουδεμία εμπλοκή στο παραπάνω ζήτημα, με τον παίκτη να έχει φορέσει στο παρελθόν μόλις για τέσσερα… φεγγάρια τη φανέλα της.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει κόσμο το γήπεδο του Βόλου, σύμφωνα με τον π…