Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Είδαν «φως» 18 νοικοκυριά στο δήμο Αβδήρων

Είδαν «φως» 18 νοικοκυριά στο δήμο Αβδήρων

0
dei
 

Παρέδωσε στη ΔΕΗ λίστα με 40 δικαιούχους – 7 προς στιγμήν στη λίστα του δήμου Ξάνθης

 

13 στο δήμο Μύκης – Εκκρεμεί η σύσταση επιτροπής στον Τόπειρο

 
 
 
Είδαν «φως» από τη ΔΕΗ τα 18 πρώτα νοικοκυριά του Δήμου Αβδήρων που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των 40 συνολικά με κομμένο ρεύμα λόγω χρεών προς τη ΔΕΗ. Η λίστα παραδόθηκε από την αρμόδια ειδική επιτροπή του Δήμου στη ΔΕΗ και ήδη άρχισαν από την Τρίτη οι επανασυνδέσεις.
 
Έγιναν 8 επανασυνδέσεις την Τρίτη και 10 την Τετάρτη στο Δ. Αβδήρων
Ο δήμος Αβδήρων είναι ο πρώτος δήμος του νομού που ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος με τις επανασυνδέσεις κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συγκρότησε τάχιστα την ειδική επιτροπή στην οποία επικεφαλής έχει τεθεί ο αντιδήμαρχος κ. Μπηρόλ και «έτρεξε» όλες τις διαδικασίες με την καταγραφή των δικαιούχων: «Εμείς κάναμε το καθήκον μας. Καταγράψαμε άμεσα όλους όσους έχει γίνει διακοπή ρεύματος και παραδώσαμε την λίστα στη ΔΕΗ η οποία και ξεκίνησε τις επανασυνδέσεις. Θεωρώ ότι έπρεπε να γίνει αυτό και είναι πολύ σωστό. Ελπίζω να έχει διάρκεια και να βρεθεί ένας τρόπος με τα χρέη στη ΔΕΗ ώστε να μην φτάνουμε στο σημείο να έχουμε οικογένειες που ζουν χωρίς ηλεκτρικό», επισημαίνει ο κ. Μπηρόλ.
 
7 προς στιγμήν στη λίστα του δήμου Ξάνθης
Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία της καταγραφής των νοικοκυριών με κατεβασμένους διακόπτες στο Δήμο Ξάνθης. Μόνο 7 είναι προς το παρόν τα άτομα που έχουν μπει στη λίστα , όπως μας πληροφορεί ο προϊστάμενος της Πρόνοιας του Δ. Ξάνθης κ. Σωτήρης Χρυσαφίδης που συμμετέχει στην ειδική επιτροπή που αποτελείται από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, τον Προϊστάμενο του γραφείου της ΔΕΗ Ξάνθης και τον Προϊστάμενο του γραφείου της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης. Η διαδικασία συνεχίζεται αν και παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που άλλος είναι ο ιδιοκτήτης και άλλος αυτός που οφείλει και δημιουργείται μια συγκεχυμένη κατάσταση. Πάντως ο κ. Χρυσαφίδης υπογραμμίζει ότι ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί σωστά και οι ευάλωτες ομάδες μπορούν να προστατευτούν από τις διακοπές ρεύματος αν ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ: «Εκτός του ότι θα έχουν μειώσεις στης τάξης του 42% δεν θα μπορεί η ΔΕΗ να του κόψει το ρεύμα αλλά υποχρεούται να κάνει διακανονισμό με τον πελάτη. Ενώ σε άλλη περίπτωση αν δεν πληρώσει μετά από 2 – 3 ειδοποιητήρια «κατεβάζει τους διακόπτες». Να σημειώσουμε ότι ο δήμος Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει αναλυτικά τους πολίτες και καλεί τους κατοίκους του Δήμου που τους έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης ή τους έχει κοινοποιηθεί ενημέρωση για επικείμενη διακοπή από τη ΔΕΗ, να το γνωστοποιήσουν στην κοινωνική υπηρεσία του (Διοικητήριο Ξάνθης) και να απευθυνθούν στα τηλέφωνα: 2541350120-9 για την παροχή σχετικών πληροφοριών και υποστήριξης. Επίσης οι κάτοικοι του Δροσερού που ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες, μπορούν να απευθύνονται στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Δροσερού (τηλ 2541083361). Ήδη όπως πληροφορηθήκαμε από υπάλληλο του Κέντρου ειδοποιήθηκαν από προχθές οι κάτοικοι και έχουν αρχίσει να υποβάλλονται αιτήσεις.
 
13 νοικοκυριά ζουν στο σκοτάδι στο δήμο Μύκης
Είναι τα πρώτα 13 ονόματα στη λίστα η οποία όμως δεν έχει ολοκληρωθεί. Όπως μας ενημερώνει ο αντιδήμαρχος κ. Μέτσο Χασάν έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις σ’ όλα τα χωριά και στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί η ειδική επιτροπή η οποία και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία της καταγραφής.
 
Δεν έκαναν επιτροπή στον δήμο Τοπείρου
Και στο δήμο Τοπείρου δεν έχει συσταθεί ακόμη η ειδική επιτροπή αλλά έχει γίνει ενημέρωση για το θέμα στους οικισμούς του δήμου στα χωριά. Ο δήμαρχος κ. Φώτης Πυροστιάνης δήλωσε ότι μπορεί να μην έχει γίνει ακόμη η καταγραφή των νοικοκυριών με κομμένο ρεύμα ωστόσο καθημερινά περνούν από το δημαρχείο δημότες που δηλώνουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και θέλουν να ενημερωθούν πως μπορούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Παράλληλα ο κ. Πυροστιάνης επεσήμανε ότι η διαδικασία καταγραφής παρουσιάζει μεγάλες δύσκολες ωστόσο ο δήμος θα προσπαθήσει να φέρει εις πέρας αυτό το έργο που του ανέθεσαν.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…