Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δεν μπορεί ο δήμος Αβδήρων να διεκδικήσει το οικόπεδο «φιλέτο» της ΣΕΒΑΘ

Δεν μπορεί ο δήμος Αβδήρων να διεκδικήσει το οικόπεδο «φιλέτο» της ΣΕΒΑΘ

0
sevath
 

 Είναι κοινόχρηστη έκταση και όχι δημοτική. Το έχει διερευνήσει νομικά

 

Έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Γεωργίας με γνωμοδότηση της τότε οικείας κοινότητας

 
 
Αδιαμφισβήτητα το οικόπεδο της ΣΕΒΑΘ είναι «φιλέτο» λόγω της προνομιακής του θέσης του και για το λόγο είναι φυσικό αυτό συγκεντρώνει το ενδιαφέρον είτε εν δυνάμει επενδυτών είτε φορέων , όπως ο δήμος Αβδήρων.
Άλλωστε αποτελεί προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη η διεκδίκηση ή δια της νομική οδού. Κατά καιρούς δε φημολογούνταν ότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον επενδυτών για διάφορες χρήσεις έως και για εγκατάσταση του Καζίνο. Όμως όλοι λογαριάζουν χωρίς τον …ξενοδόχο που στην περίπτωση αυτή είναι η πρώην ΑΤΕ και νυν Πειραιώς στα χέρια της οποίας περιήλθε μαζί με τις εναπομείναντες κτιριακές εγκαταστάσεις της άλλοτε κραταιάς βιομηχανίας και το οικόπεδο των 250 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε στην ΣΕΒΑΘ.
 
Το’ ψαξε ο δήμος Αβδήρων αλλά…
Όπως πληροφορεί ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσολακίδης ο δήμος έχει βάλει νομικό να διερευνήσει αν μπορεί να διεκδικήσει το οικόπεδο όμως η απάντηση που πήρε μετά από έρευνα της δικηγόρου κας Διαμαντίδου είναι αρνητική καθόσον η έκταση δεν ήταν δημοτική αλλά κοινόχρηστη που ανήκει στο υπουργείο Γεωργίας και παραχωρήθηκε απ’ αυτό με την γνωμοδότηση της οικείας κοινότητας που τώρα ανήκει στο Δήμο Αβδήρων. Κατά συνέπεια ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι που δεν του ανήκει. Το μόνο ίσως που θα μπορούσε να διεκδικήσει είναι κάποια στρέμματα που υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι είναι καταπατημένες εκτάσεις οι οποίες επίσης ήταν κοινόχρηστες.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…