Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σε νέες «περιπέτειες» ο Κανονισμός για τους κοινόχρηστους

Σε νέες «περιπέτειες» ο Κανονισμός για τους κοινόχρηστους

0
epitropi poiotdec
 

Η Αποκεντρωμένη ζητά από το δήμο να τον επανεξετάσει . Ξυνίδης: Το κύρος της απόφασης δεν έχει πληγεί…»

 

Αρνητική η επιτροπή για τις θέσεις φορτοεκφόρτωσης. Απ’ του χρόνου όλοι οι σύλλογοι στο χώρο κοντά στο Θεατράκι

 
 
Το πολυσυζητημένο θέμα του Κανονισμού για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων που φέρει την επικύρωση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Ξάνθης και συνεχίζει μια περιπετειώδη πορεία από την Γ. Γραμματεία της Αποκεντρωμένης που επικύρωσε την απόφαση έως την Ειδική Επιτροπή του άρθ. 152 του Ν. 3463/06 στην οποία προσέφυγε ο σύλλογος κατοίκων της Π. Πόλης εναντίον της απόφασης, αποτέλεσε το κύριο θέμα (αν και ήταν στα εκτός ημερησίας)   και πάλι στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μεταξύ άλλων 8 θεμάτων διαδικαστικού χαρακτήρα.
 
Η Αποκεντρωμένη στέλνει την «καυτή πατάτα» στο δήμο
Όπως είναι γνωστό η απόφαση της επιτροπής του αρθ. 152 της ΑΔΜΘ έκανε δεκτή την προσφυγή των κατοίκων Π. Πόλης με το σκεπτικό ότι η απόφαση δεν έχει όλα όσα απαιτούνται (όπως για παράδειγμα ότι δεν έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση κ.λ.π.)Έτσι με έγγραφό της … «τραβά το αυτί» στέλνοντάς την πίσω επικαλούμενη τυπικούς λόγους δηλαδή μη επαρκή αιτιολόγηση. Το νέο στοιχείο – το οποίο και αποτέλεσε το θέμα της συζήτησης – είναι ότι μόλις πήρε την «κρυάδα» από την επιτροπή του άρθρου 152 η Αποκεντρωμένη στέλνει «ραβασάκι» στο Δήμο – ουσιαστικά την «καυτή πατάτα» – με την επισήμανση να επανεξετάσει την απόφασή του για τον Κανονισμό, την οποία όμως ενέκρινε εκείνη (Αποκεντρωμένη) αλλά απέρριψε η επιτροπή! Κι επειδή ο δήμαρχος αλλά και πολλοί από τους παρευρισκόμενους …μπερδεύτηκαν ανέλαβε ο Θ. Ξυνίδης που ήταν και μέλος της Επιτροπής που συνέταξε τον Κανονισμό να τα ξεμπερδέψει …
 
Ξυνίδης: Το κύρος της απόφασης δεν έχει πληγεί…»
Αυτό που υποστήριξε ο κ. Ξυνιδης ήταν ότι το κύρος της απόφασης του Δ.Σ. δεν έχει πληγεί με την απόφαση της Επιτροπή του άρθρου 152 και ότι αυτό που λέει η Αποκεντρωμένη είναι εσφαλμένο καθώς αυτή οφείλει να αιτιολογήσει την απόφασή της και όχι ο δήμος που έχει μια ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου η οποία δεν ανατρέπεται. Ο Νίκος Ανταμπούφης έθεσε το θέμα σε άλλη βάση και δη επί της ουσίας επισημαίνοντας ότι όλη αυτή η διαδικασία αποδεικνύει ότι η απόφαση έχει πρόβλημα και είναι διάτρητη, ότι δημιουργεί αδιέξοδα εξαιτίας της προχειρότητάς της Ανταπαντώντας ο κ. Ξυνίδης παραδέχτηκε ότι η απόφαση (Κανονισμός) έχει ατέλειες αλλά επέμεινε ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει υπαιτιότητα ο δήμος. Τέλος ο δήμαρχος κ. Στυλιανίδης πρότεινε να μην παρθεί καμιά απόφαση για το θέμα και να κρατηθεί έως ότου γνωστοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις της Αποκεντρωμένης (είτε να προσφύγει εναντίον της απόφαση της επιτροπής είτε να ακυρώσει την απόφασή της με την οποία ενέκρινε την απόφαση του δήμου) και έως ότου γνωμοδοτήσει σχετικά η νομική υπηρεσία του δήμου, πρόταση που έγινε αποδεκτή ομόφωνα.
 
Αρνητική η επιτροπή για τις θέσεις φορτοεκφόρτωσης
Ομόφωνα τα μέλη της επιτροπής απέρριψαν να εγκρίνουν θέσεις φορτοεκφόρτωσης ενός μανάβικου επί της Τσιμισκή και σε άλλα καταστήματα επί της Θερμοπυλών , της 40 Εκκλησιών και της οδού Δράμας παρότι η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας ήταν θετική. Το αιτιολογικό σ’ όλες σχεδόν τις περιπτώσεις ότι υπάρχει τουλάχιστον μια θέση στις οδούς αυτές και μπορούν να υπηρετηθούν τα καταστήματα
 
Απ’ του χρόνου όλοι οι σύλλογοι στο χώρο κοντά στο Θεατράκι
Θετικά ανταποκρίθηκαν τα μέλη στα αιτήματα για παραχώρηση χώρου στο 3ο Γυμνάσιο του φιλοζωικού Ομίλου, του Ψυχολογικού κέντρου για πραγματοποίηση BAZAAR μόνο που δεν του παραχωρείται ο χώρος που ζητάνε όπως επί της Δαγκλή ή στην κεντρική πλατεία αλλά ο χώρος μεταξύ κεντρικής πλατεία και οικίσκου των Αιμοδοτών κοντά στο Θεατράκι. Άλλωστε ο δήμαρχος το τόνισε ότι από του χρόνου αυτός θα είναι ο χώρος που θα παραχωρείται για ανάλογες εκδηλώσεις των συλλόγων και όχι η κεντρική πλατεία ή άλλοι χώροι.
 
Το Λούνα Παρκ και ο …φόβος του Θεοδωρίδη
Αποσπασματικά συζητήθηκε και το αίτημα για παραχώρηση υπαίθριου χώρου στο Κολυμβητήριο για την λειτουργία Λούνα Παρκ. Ο κ. Ξυνίδης έθεσε θέμα αισθητικής υποβάθμισης του χώρου με την πανηγυρτζίκδικη ατμόσφαιρα, ο δήμαρχος ήταν πιο ενδοτικός λέγοντας ότι κάποιοι δημότες επιλέγουν να το επισκέπτονται γι αυτό ήταν θετικός με την ρητή όμως προϋπόθεση να μην εγκατασταθούν οι μικροπωλητές στο πάρκο του Λιμνίου…Στο σημείο αυτό μόνο που δεν έκανε το σταυρό του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου κ., Τάσος Θεοδωρίδης ο οποίος αναφώνησε: «Άσε καλύτερα μην πέσει πάλι κανένα δέντρο…», υπενθυμίζοντας την τραγική κατάληξη ενός μικροπωλητή από πτώση δέντρου στο Λημνίο.
 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…